Μαλλιά ανάλογα με το πρόσωπο

Το κεφάλι είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητάς μας. Η αντανάκλαση της καλαισθησίας, του γούστου, της αντίληψης για το ωραίο... Σημαντικό ρόλο στην όλη εμφάνιση έχει το κόψιμο και το χτένισμα των μαλλιών μας.

Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου και τα χαρακτηριστικά του, πρέπει να είναι και το χτένισμα των μαλλιών, ώστε να μπορεί να απαλύνει τυχόν ελαττώματα και να αναδείξει τα προτερήματα. Κάποια από τα σημεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν γίνεται μια κόμμωση είναι το σχήμα του προσώπου, η μύτη, το προφίλ κ.α.

Οβάλ πρόσωπο: Το μήκος του προσώπου ισούται με μιαμιση φορά το φάρδος.

Τα άτομα με αυτό το σχήμα μπορούν να έχουν οποιαδήποτε κόμμωση εκτός αν υπάρχουν άλλα σημεία τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως γυαλιά, το σχήμα της μύτης ή το προφίλ.

* Στρογγυλό πρόσωπο: Στρογγυλό σχεδιάγραμμα στην περιοχή γύρω από τη γραμμή των μαλλιών, στρογγυλό πηγούνι και φαρδύ πρόσωπο.

Εδώ θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση μάκρους στο πρόσωπο. Μια κόμμωση με όγκο στην κορυφή του κεφαλιού. Λίγα μαλλιά πάνω από τα αυτιά και τα μάγουλα. Στην άλλη μεριά κρατάμε τα μαλλιά ψηλά, αφήνοντας τα αυτιά ελεύθερα.



* Τετράγωνο πρόσωπο: Πρόσωπο με έντονο σαγόνι και πλατύ μέτωπο και πλάτος και μάκρος στις ίδιες αναλογίες.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση μάκρους, αλλά και να "μαλακώσουμε" κάπως τα τετράγωνα χαρακτηριστικά.
Τα ελεύθερα χτενίσματα που αφήνουν ελεύθερο το μέτωπο και έρχονται προς το σαγόνι σχηματίζοντας την εντύπωση ενός πιο στενού και γλυκού προσώπου, είναι αυτά που ταιριάζουν.


* Μακρύ πρόσωπο: Μακρύ και λεπτό πρόσωπο με αδύνατα μάγουλα.
Τα μαλλιά πρέπει να χτενίζονται κάπως κοντά από την κορυφή του κεφαλιού, με φράντζα, αφέλειες στο πρόσωπο και κάποιο όγκο στα πλάγια. Χτενίζοντας τα μαλλιά μακριά από τα μάγουλα δίνεται η εντύπωση κάποιου φάρδους.




* Σχήμα αχλαδιού: Στενό μέτωπο. Φαρδύ σαγόνι και πηγούνι.

Θέλουμε να δημιουργήσαμε την εντύπωση φάρδους στο μέτωπο. Διαλέξετε ένα χτένισμα κάπως ογκώδες και ψηλό. Σκεπάστε μέρος του μετώπου με φράντζα από λεπτά μαλλιά. Τα μαλλιά πρέπει να είναι κυματιστά ή ελαφρώς σγουρά και να σκεπάζουν τα αυτιά. Αυτός ο τύπος χτενίσματος προσθέτει φαινομενικά φάρδος στο μέτωπο.



* Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Φαρδύ μέτωπο και στενό πηγούνι.
Πρέπει να λιγοστέψουμε το φάρδος του μετώπου και να δώσουμε πλάτος στο κάτω μέρος του προσώπου. Για να πετύχουμε το σκοπό μας, κάνουμε φράντζα από το κέντρο, η οποία θα χτενίζεται ελαφρά προς τα πίσω. Επίσης, χτενίσματα προς την μια πλευρά προσθέτουν φάρδος και απαλότητα στη γραμμή του σαγονιού.




* Πρόσωπο με σχήμα διαμαντιού: Στενό μέτωπο, πολύ φαρδιά μάγουλα και λεπτό πηγούνι.
Θέλουμε τα μάγουλα να φαίνονται πιο στενά. Συστήνεται χτένισμα το οποίο θα δίνει περισσότερο όγκο μαλλιών στη γραμμή του σαγονιού και του μετώπου, ενώ τα μαλλιά θα παραμένουν κολλητά στο κεφάλι, στη γραμμή που είναι τα μάγουλα. Η κόμμωση αυτή βοηθάει στο να δοθεί η εντύπωση οβάλ προσώπου. Αποφεύγετε χτενίσματα τα οποία απομακρύνουν τα μαλλιά από τα μάγουλα και τα παίρνουν πίσω από τη γραμμή των μαλλιών.



ΠΟΛΙΤΗΣ - 06/08/2007, Σελίδα: 48

26 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8:23 μ.μ.

    Wraio 8emaaa!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4:11 μ.μ.

    ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΚΥΜΜΑΤΙΣΤΑ ΣΕ ΣΤΥΛ ΚΑΡΡΕ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΙΩΣΕΙ.ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΜΑΚΡΟΥΛΟ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΝΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕ
    ΜΑΚΡΙΕΣ ΑΦΕΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ. ΤΙ ΛΕΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥ¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν το πρόσωπό σου είναι μακρουλό και αδύνατο αυτό το χτένισμα ίσως τονίζει το σχήμα του. Ένα κοντό κυματιστό καρέ σε ευθεία γραμμή λίγο πιο πάνω από το πηγούνι πιστεύω θα σου ταίριαζε καλύτερα. Καλύτερα όμως να συμβουλευτείς έναν καλό hairstylist που θα σε δεί από κοντά και θα αξιολογήσει καλύτερα τι ταιριάζει στο πρόσωπό σου και την υφή των μαλλιών σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4:47 μ.μ.

    Το προσωπο μου ειναι σε σχημα καρδιας και τα μαλλια μου λιγο κατω απο τον ωμο σε ισια γραμμη, χωρις αφελειες.εχω λιγα μαγουλακια αλλα οχι υπερβολικα.να κανω φραντζα και αν ναι τι ειδους?

    κατερινα
    <3

    αν μπορουσα να επικοινωνησω μαζι σας μεσω email για να σας στειλω και μια φωτογραφια μου θα σας ημουν υποχρεη.
    ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύω πως ναι γιατί η φράντζα ταιριάζει και κολακεύει πολύ τε πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς. Μπορείς να κάνεις φράντζα είτε σε ευθεία γραμμή παράλληλη με την ευθεία των φρυδιών είτε σε λοξή γραμμή με ελαφρώς πλαινή χωρίστρα(ίσως προτιμότερο μιας και έχεις λίγο μαγουλάκια). Στο κομμωτήριο σου θα σου δώσουν την γραμμή που θα ταιριάζει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12:43 π.μ.

    το προσωπο μου ειναι μακρυ τι πηγαινει σε αυτο το προσωπο κοντο η μακρυ μαλλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12:47 π.μ.

    to makry prosopo toy pigainei to isio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4:42 μ.μ.

    Το πρόσωπο μου δεν είναι ούτε στρογγυλό αλλά ούτε και μακρύ. τα μαλλία μου είναι μέχρι τον ώμο πολύ λεπτά και απο πάνω πολύ αραιά θέλω να τα κόψω αλλά πώς νομίζεται πρέπει να τα κόψω ούτοσ ώστε να φαίνεται πλούσιο το μαλλί μου και να μην το καταστρέφο συνέχεια με το να το ισιώνω?
    Αν το κόψω καρέ μέχρι τον όμο μου με πεπε ή φράντζα θα μου πηγαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή τι είναι οβάλ, τριγωνικό, τετράγωνο;Δεν νομίζω να μπορώ να σε συμβουλέψω κατάλληλα με την περιγραφή που μου δίνεις. Η σωστή επιλογή εξαρτάται επιπλέον και από τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και από την υφή των μαλλιών σου(ίσια, σπαστά κτλπ) επιπλέον έχεις και κάποιο πρόβλημα όπως μου περιγράφεις με την πυκνότητα των μαλλιών σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς έναν καλό hair stylist που θα σε δει από κοντά και θα κρίνει καλύτερα αν θα σου ταιριάξει καλύτερα ένα κοντό κυματιστό καρέ με η χωρίς φράντζα ή ένα ακόμα πιο κοντό κούρεμα ώστε τα μαλλιά σου να ξεκουραστούν χωρίς να χρειάζονται ίσιωμα αλλά απλό φορμάρισμα με λίγο ζελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3:35 μ.μ.

    το προσωπο μου ειναι μακρυ και εχς εντονο τριγωνικο πιγουνι!
    αυτη τη στιγμη εχω φραντζα και μαλλια μεσσαιου μεγεθους!
    σκεφτομαι να κρατησω την φραντζα και να μακρυνω τα μαλλια μου αρκετα!
    θα μου ταιριαζε η να τα αφησω στο μεσσαιο μεγεθοσ ειναι τα κουρεψω πιο κοντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σύμφωνα με την περιγραφή σου το καλύτερο μήκος είναι στο ύψος του σαγονιού για να γεμίζει λίγο την περιοχή. Εάν όμως θέλεις πολύ να μακρύνει τα μαλλιά σου δοκίμασέ το και εάν δεν σου αρέσει τα κόβεις μετά. Μην τα κόψεις πάντως κοντό καρέ γιατι θα τονίζεται ακόμα πιο πολύ το πηγούνι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος2:00 μ.μ.

    Το προσωπο μου ειναι στρογγυλο με μαγουλακια κ εχω σγουρα μαλλια ως τους ομους. θελω να αλλαξω αλλα δεν ξερω τι μου ταιριαζει...επισης φοραω γυαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4:04 μ.μ.

    ευχαριστω παρα πολυ μαρια!
    αλλα ηθελα να ρωτησω και κατι ακομη...
    γενικα στα μακρια προσωπα πανε τα μακρια μαλλια και η φραντζα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εάν το πρόσωπο δεν είναι ιδιαίτερα μακρύ και με την φράντζα δημιουργείτε ισσορροπία στο μήκος του προσώπου κάτω από τα μάτια μπορείς να δοκιμάσει και πιο μακριά χτενίσματα. Πάντοτε οποιοδήποτε χτένισμα και να κάνουμε προσπαθούμε να δώσουμε την εντύπωση ωοειδές σχήματος το πολύ μακρύ να το κοντύνουμε, το στρογγυλό να το λεπτύνουμε με μύτες μπροστά και μήκος, το τετράγωνο να απαλύνουμε τις γωνίες με μπούκλες και απαλές γενικά γραμμές κτλπ. Βεβαια ρόλο παίζουν και τα ιδιαίτερα χαρακτηρηστικά όπως η μύτη τα χείλια η κλίση του προφίλ μας κτλ. Οπότε το τι μας ταιριάζει, σύμφωνα με αυτούς τουν κανόνες, είναι πολύ σχετικό απλά δίνει μια γενική κατεύθυνση που περίπου να κινηθείς χωρίς όμως υποχρεωτικά να το ακολουθείς τυφλά και να σε περιορίζει στις επιλογές σου. Ένας καλός κομμωτής θα μπορεί να σε συμβουλέψει τι σου ταιριάζει και τί όχι. Απλά βέβαια πρεπει να βρείς κάποιον που είναι σωστός επαγγελματίας να κόβει το μάτι του για να μπορεί να σε συμβουλέψει σωστά. Ο καλύτερος τρόπος πάντα είναι να ρωτάς γνωστές σου που σου αρέσει το χτένισμά τους σε ποιο κομμωτήριο πάνε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος1:29 π.μ.

    exw kanei ksan8eis adavgies...
    kai eimai arketa 3an8ia...me makri mali isio...kai twra 8elw na to bapsw mavrw...ala otan 8a 8elw na ta 3ana ani3w...prepei na kanw dekapaz...auto omos 8a mu katastrepsei t mali..iparxh kati alo..poio kalo..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4:54 μ.μ.

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ!ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΒΑΛ ΜΕ ΓΩΝΙΕΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΧΩ ΛΕΠΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΙΑ Κ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΥΤΗ ΟΧΙ ΤΗΝ 'ΓΑΛΛΙΚΗ'.ΤΑ ΕΧΩ ΜΑΚΡΙΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΡΕ ΣΚΑΦΤΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΕΙ?ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν βλέπω γιατι όχι. Έχεις οβαλ πρόσωπο και κανονικά σου ταιριάζει το καρέ. Αλλά είναι πολύ "ριψοκίνδυνο" να βγάλεις γνώμη με βάση μόνο μια περιγραφή χωρίς να δεις κάποιον πως είναι πραγματικά..... Ένα κόλπο για να καταλάβεις κάπως εάν σου αρέσει και σου ταιριάζει το καρέ είναι να μαζέψεις τα μαλλιά σου χαμηλή αλογοουρά και εκεί που πιάνονται να τα τραβήξεις προς τα έξω, τόσο ώστε για να δημιουργήσεις την εντύπωση καρέ στο ύψος που μήκος που θέλεις. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά μια πολύ καλή ένδειξη για το τελικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος3:26 μ.μ.

    Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΓΟΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕΤΡΙΟ ΜΗΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗ ΧΤΕΝΙΖΩ ΒΓΑΖΩ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΙΧΕΣ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΥΚΛΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΜΟΡΦΕΣ.ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑΤΗΣ ΤΑ ΠΙΑΝΩ ΑΛΟΓΟΟΥΡΑ Η ΝΑ ΤΗΣ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΟΤΣΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε κομμωτήριο μπορούν να σου συστήσουν κάποιο επαγγελματικό προιόν για ξεμπέρδεμα των σγουρών μαλλιών της κορούλας σου ενδιάμεσα στα λουσίματα. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις και το εξής: Σε ένα πλαστικό ψεκαστήρα βάλε 1/3 φλιτζάνι conditioner και 2 φλιτζάνια νερό. Ανακατέψε τα καλά και χρησιμοποίησε το διάλυμα για να ψεκάζεις τα μαλλάκια της και να τα ξεμπερδεύεις πιο εύκολα. Όταν τα λούζεις ξεμπέρδευέ τα πρώτα με μια αραιή χτένα πριν ξεβγάλεις το μαλακτικό. Μια καλή χτένα επίσης για τα κατσαρά μαλλιά είναι αυτήν http://www.ouidad.com/Double-Detangler. Η συγκεκριμένη χτένα έχει βραβευτεί για την αποτελεσματικότητά της στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος8:18 π.μ.

    καλημέρα!! θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί πολύ καιρό...το ισιο μαλλί- έιτε μακρύ είτα πιο κοντό, σαν μακρύ καρέ "αδυνατίζει" ένα σώμα γεματούλικο ή το σγουρό ταιριάζει καλύτερα??
    έχω την εντύπωση ότι ένα ίσιο μαλλί τονίζει πολύ και τις πλάτες και γενικά δεν πάει σε γεμάτες γυναίκες!! ισχυεί????
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε γενικές γραμμές ισχύει ναι. Δημιουργεί καλύτερη ισσοροπία στο όλο σύνολο ένα μαλλι που είναι πιο σπαστό και με μπούκλες από το ίσιο, σε γεματούλες γυναίκες. Απλά θα πρέπει οι μπούκλες να είναι φροντισμένες και ενυδατωμένες και όχι αγριες και φριζαρισμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος2:20 μ.μ.

    το πρόσωπο μου ειναι οβαλ με μερικες γωνιες στο πηγουνι επισης εχω μακρυ λαιμο. τι μαλλια πρεπει να εχω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχεις πολλές επιλογές με το οβάλ πρόσωπο αλλά δεν μπορώ να δώσω κάποια συμβουλή ιδιαίτερη με αυτά τα δεδομένα μόνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κορίτσια λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας δεν μπορώ να απαντώ πλέον στα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή