Η δύναμη του μυαλού μας!

Χτες έλαβα στο e-mail, ένα φανταστικό άρθρο σχετικά με την επιρροή που έχει το μυαλό μας στην επίτευξη των στόχων μας και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας αυτήν την διαδικασία. Θέλησα αμέσως να το μοιραστώ μαζί σας. Το άρθρο είναι αρκετά μεγάλο και στα αγγλικά. Βασικά μιλάει για τον ρόλο που παίζει το μυαλό μας ως αναφορά τις συμπεριφορές μας και τα κίνητρα μας και επισημαίνει ότι είναι ένα από τα κρισιμότερα στοιχεία στην εκπλήρωση των «θέλω» μας.
Εάν αγωνιζόμαστε να μεταβάλλουμε κάποιες συνήθειες και συμπεριφορές και να πετύχουμε κάτι που θα θέλαμε στην ζωή μας είτε αυτό είναι καλύτερο σώμα, κόψιμο του τσιγάρου, καλύτερη θέση εργασίας, κτλ το καλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης να ακολουθήσουμε, από μόνο του δεν θα έχει αποτελέσματα.
Ένα συναρπαστικό γεγονός για το υποσυνείδητο μυαλό μας είναι ότι είναι απολύτως αφαιρετικής φύσης. Με άλλα λόγια, είναι πλήρως σε θέση να λειτουργεί προς τα πίσω δηλ από το τέλος προς την αρχή. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό:
Δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς να επιτύχετε έναν στόχο όταν θέτετε το στόχο
Εάν «προγραμματίσετε» μόνο την επιθυμητή έκβαση επιτυχώς στο «διανοητικό υπολογιστή σας,» το υποσυνείδητό σας θα αναλάβει και θα βοηθήσει να βρείτε τις πληροφορίες και τους τρόπους για να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φθάσετε σε αυτήν.
Πολλοί άνθρωποι είναι εξοικιωμένοι με τις θετικές επιβεβαιώσεις και τους τρόπους ρύθμισης των στόχων τους ώστε να δοθούν οι οδηγίες στο υποσυνείδητο μυαλό τους. Η καλύτερη τεχνική όμως από όλες είναι η έντονη, ζωηρή απεικόνιση του επιθυμητού αποτελέσματος στο μυαλό μας . Από μια άποψη, η θετική επιβεβαίωση και η απεικόνιση είναι οι ίδιες, επειδή όταν αναφέρετε ή σκέφτεστε μια επιβεβαίωση πρώτα, προκαλείτε μια νοητή εικόνα.
Για να «φυτέψετε» τους στόχους στο υποσυνείδητο μυαλό σας με απεικόνιση κλείστε απλά τα μάτια σας, και χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας για να δημιουργείσετε νοητικά τις εικόνες. Ειναι σαν να προβάλλετε σε κινηματογράφο τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παραδείγματος χάριν, στο μάτι του μυαλού σας, μπορείτε να δείτε το «σώμα των ονείρων σας». Εάν το εφαρμόζετε συνεχόμενα και με συναισθηματισμό, οι νοητικές αυτές εικόνες γίνονται αποδεκτές από υποσυνείδητό σας ως εντολές και αυτό βοηθά με τις μεταβαλλόμενες συνήθειες, τη συμπεριφορά και την απόδοση. Η απεικόνιση δεν είναι μια νέα τεχνική, έχει χρησιμοποιηθεί τυπικά στους τομείς της αθλητικής ψυχολογίας και της προσωπικής ανάπτυξης για δεκαετίες και οι φιλόσοφοι την έχουν συζητήσει για αιώνες:

«Εάν θέλετε να επιτύχετε το στόχο σας, πρέπει «να δείτε την επίτευξη» στο μυαλό σας προτού να φθάσετε πραγματικά στο στόχο σας.» - Zig Ziglar

«Η χρήση των θετικών απεικονίσεων είναι μια από τις ισχυρότερες και αποτελεσματικότερες στρατηγικές για κάτι να συμβεί για σας.»- Ο Δρ Wayne Dyer
«Η δημιουργική απεικόνιση είναι η τεχνική οπου χρησιμοποιείτε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε τι θέλετε στη ζωή σας.» - Shakti Gawain

«Υπάρχει ένας νόμος στην ψυχολογία ότι εάν διαμορφώσετε μια εικόνα στο μυαλό αυτού που σας θα επιθυμούσατε για να είστε, και κρατάτε και κρατάτε εκείνη την εικόνα εκεί αρκετά, θα γίνετε σύντομα ακριβώς όπως έχετε σκεφτεί.» - William James, 1842-1910, ψυχολόγος και συντάκτης

ΥΓ. Εάν ξέρετε αγγλικά και σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε στο δικό σας e-mail παρόμοια άρθρα και συμβουλές για αυτοβελτίωση, υγεία, διατροφή και άσκηση από τον συγκεκριμένο συντάκτη επισκεφτείτε την σελίδα του και εγγραφείτε δωρεάν στο μηνιαίο περιοδικό του.

1 σχόλιο:

  1. Όταν μιλώ για το Μυστικό της Rhonda Byrne νομίζουν ότι υπερβάλλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.