Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά το Προεμμηνορυσιακό Σύνδρομο



Κάθε μήνα τα ίδια...Πρήξιμο παντού ιδιαίτερα στην κοιλιά, ατονία, πονοκέφαλοι, νευρικότητα. Έχουμε μάθει πια από μικρά κορίτσια να υπομένουμε στωικά τα "τυχερά" του φύλου μας. Δυστυχώς 100% αντιμετώπιση δεν υπαρχει ακόμη.... αλλά μπορούμε να μειώσουμε κατα πολύ τα συμπτώματα με μερικα πραγματάκια που μπορούμε όλες να ακολουθήσουμε. Εχουμε και λέμε λοιπόν:
1. Περιορίστε την προηγούμενη εβδομάδα κατα πολύ την κατανάλωση αλατιού και όλων των τροφίμων που περιέχουν μεγάλες ποσότητες όπως τα πατατάκια, αλλάντικά, κονσέρβες και τα περισσότερα τυποποιημένα τρόφιμα. Αποφεύγουμε έτσι την υπερβολική κατακράτηση υγρών.

2. Ελλατώστε επίσης και τα γλυκά με μοναδική εξαίρεση ενος μικρού κομματιού καθημερινά σοκολάτας υγείας που περιέχει αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες συν το γεγονός ότι προκαλεί παραγωγή σερετονίνης που είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το κεντρικό νευρικό μας σύστημα. Μικρό κομμάτι είπα...
3. Τρώτε μικρά γεύματα και μασήστε καλά την τροφή σας για να διευκολύνετε την πέψη.

4. Καταναλώστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά αλλά με μέτρο γιατί μπορεί οι πολλές φυτικές ίνες να σας δημιουργήσουν έξτρα φούσκωμα.

5. Χαλαρώστε το σώμα σας με ένα ζεστό αφρόλουτρο και κατα προτίμηση προσθέστε και μια χούφτα από τα ειδικά αλατα μπάνιου.

6. Η γυμναστική να ξέρετε είναι ίσως από τους καλύτερους τρόπους για να αναγκάσετε το σώμα σας να απαλλαγεί από την περιττή κατακράτηση των υγρών.

7. Περιορίστε το αλκοόλ και τους καφέδες ενώ αυξήστε την κατανάλωση νερού και πράσινου τσαγιού.

8. Σε πολλές γυναίκες τα γαλοκτομικά ευθύνονται για μεγάλο ποσοστό του πρηξίματος. Δοκιμάστε λοιπόν να τα περιορίορίσετε και παρατηρήστε τυχόν θετικές αλλαγές.

9. Συμπληρώματα που έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση των προεμμηνορυσιακών συμπτωμάτων είναι η Βιταμίνη Β6 και Ε καθώς και το μαγνήσιο και το ασβέστιο.

10. Για δύσκολές περιπτώσεις δοκιμάστε και τον βελονισμό. Έχω ακούσει θετικές εμπειρίες οπότε αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να ψάξετε και αυτή την λύση.

11.Τέλος αποφύγετε το περιττό στρες και προσπαθήστε να εξασφαλίσετε ιδιαίτερα για αυτές τις ημέρες ένα καλό 8ωρο ύπνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.