Σκεφτείτε Θετικά

Και η μικρότερη θετική αλλαγή στον τρόπο σκέψης μας θα μας φέρει πιο κοντά στην λύση και του πιο δύσκολου προβλήματος στην ζωή μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουμε τέτοιες αλλαγές. Πρώτα πρέπει να βρούμε τις δικές μας αδυναμίες και όχι βέβαια για να μειώσουμε την αξία μας αλλά για να δούμε ποια είναι τα εμπόδια που μας φρενάρουν στην ζωή μας. Αυτά τα εμπόδια δεν είναι ποτέ αληθινά. Απλά κάποια στιγμή δεχτήκαμε κάποιου άλλου τα πιστεύω. Πρέπει λοιπόν να τα απορρίψουμε συνειδητά και ταυτόχρονα να αγαπήσουμε το εαυτό μας. Παρακάτω είναι μια λίστα με βήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν σ'αυτό το ταξίδι.

  1. Σταματήστε την κριτική- Είναι ανόητη ενέργεια και ποτέ δεν προσφέρει τίποτα. Μην κριτικάρετε τον εαυτό σας αλλά ούτε και τους άλλους(συνήθως κριτικάρουμε στους άλλους τα πράγματα που δεν αρέσουν στον εαυτό μας). Η κριτική είναι συνήθως το μεγαλύτερο εμπόδιο στις ζωές μας.

  2. Μην αυτοτρομοκρατείστε - Μάθετε να ενθαρρύνετε το εαυτό σας με θετικές σκέψεις και να νιώθετε σίγουρες για σας και τις ικανότητές σας. Πιστέψτε ότι η ζωή σας από δω και στο εξής θα γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα.

  3. Αγαπήστε τον εαυτό σας- Να σέβεστε και να φροντίζετε τον εαυτό σας. Αν εσείς οι ίδιοι δεν το νιώθετε και δεν πιστεύετε οτι το αξίζετε το ίδιο θα νιώθουν και οι άλλοι.

  4. Φροντίστε το σώμα σας-Το σώμα σας είναι πολύτιμο. Εάν θέλετε να ζήσετε μια μακριά και πλούσια ζωή πρέπει να προσέχετε την υγεία και το σώμα σας. Να τρέφεστε σωστά και να γυμνάζεστε.

  5. Εστιάστε στην απόκτηση οικονομικής ανεξαρτησίας - Κάθε γυναίκα έχει αυτό το δικαίωμα. Και το πιο μικρό βήμα προς αυτή την κατευθυνση έχει τεράστια αξία για την ζωή σας. Πιστέψτε ότι μπορείτε και θα το δείτε να υλοποιείται.

  6. Κάντε την χαρά και την ευτυχία το κέντρο του κόσμου σας -Η χαρά και η ευτυχία βρίσκονται έμφυτα μέσα σας. Μέσα από αυτά τα συναισθήματα έχουν πηγάσει τα ωραιώτερα δημιουργήματα του ανθρώπου. Όταν νιώθετε χαρά είστε δημιουργικοί, δεν ανησυχείτε με μικροπράγματα και είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προοπτικές.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12:05 π.μ.

    Παρα πολυ ενδιαφερουσα σελιδα. Πολυ ουσιαστικα αυτα που γραφεις.ΑΞΙΖΕΙ να συνεχισεις Μπραβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.