Προστατευτείτε από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα!

Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές σήμερα στον πλανήτη μας. Οι συνολικές αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η γενετική αυτή μόλυνση στο περιβάλλον και στο οικοσύστημα δεν μπορούν ακόμα να προσδιοριστούν με ακρίβεια αλλά η ανησυχία πολλών επιστημόνων είναι έντονη. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ενημερώνονται πλέον και αποφεύγουν τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που προωθούνται στην αγορά. Αυτό θα έλεγα ότι είναι πιθανά το καλύτερο μέσο πίεσης στις διάφορες βιομηχανίες για τον περιορισμό τέτοιων τροφίμων. Αν θέλεις και εσύ να ενημερωθείς πως μπορείς να αναγνωρίζεις "ύποπτα" προιόντα για την προστασία την δικής σου υγείας, τις οικογένειάς σου, και το μέλλον όλου του πλανήτη μας επισκέψου την σελίδα της Greenpeace. Επίσης στην συγκεκριμένη σελίδα θα βρείτε ένα έγγραφο πού μπορείτε να ανοίξετε ή να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας με ποιές εταιρείες τροφίμων έχουν πιστοποίηση για μη μεταλλαγμένα και ποιές όχι.
Ένα πάντως έχω να σας πω. Μικρές κινήσεις από τον καθένα μας αθροιστικά έχουν τεράστια δύναμη. Πιστέψτε το!!!! Ας μην δεχόμαστε παθητικά ότι μας προσφέρουν στο πιάτο μας και ας ξεκινήσουμε από σήμερα όλες μαζί να επιλέγουμε σοφότερα την τροφή μας. Ίσως έτσι τα παιδιά μας να έχουν ένα καλύτερο αύριο...

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4:48 π.μ.

    Πόσοι είναι οι διαπιστωμένοι θάνατοι από κακή οδήγηση στους δρόμους; Πολλοί.

    Πόσο πολύ διαπιστωμένα υποβαθμίζουμε την υγεία μας καταναλώνοντας αλκοόλ; Πολύ.

    Πόσο πολύ διαπιστωμένα υποβαθμίζουμε την υγεία μας καταναλώνοντας μεταλλαγμένα τρόφιμα; Άγνωστο.

    Έχω την εντύπωση ότι εστιαζόμαστε σε λάθος πράγματα ώρες ώρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω αυτή την λογική. Επειδή δηλαδή υπάρχουν κάποια δεινά στην κοινωνία μας πρέπει να αδιαφορούμε για όλα τα υπόλοιπα; Στο κάτω κάτω η χρήση μεταλλαγμένων προιόντων αποδεδειγμένα είναι υπαίτια για αύξηση των αλλεργιών και αντίσταση στα σημερινά αντιβιωτικά. Το γεγονός επίσης ότι η Ευρωπαική Ένωση και κυβερνήσεις πολλών προηγμένων χωρών έχουν δραστηριοποιηθεί και παίρνουν μέτρα για τον περιορισμό αυτών των προιόντων δεν μας λέει τίποτα; Ας κοιτάμε λοιπόν την μεγαλύτερη εικόνα και να μην εστιάζουμε μόνο στα αυτονόητα αν θέλουμε να περιορίσουμε κρυμμένους και ύπουλους κινδύνους πολύ πιο επικύνδυνους για το μέλλον του πλανήτη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9:38 π.μ.

    Κατ'αρχάς ευχαριστώ που απαντήσατε. Δεν είπε κανείς να αδιαφορεί για τα υπόλοιπα δεινά, αλλά να τα αντιμετωπίζει με το ειδικό βάρος που τους αναλογεί. Προσωπικά δεν είμαι fan των θεωριών συνομωσίας. Επαναλαμβάνω κάποια αδιάσειστα στοιχεία όπως οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από κακή οδήγηση, τα προβλήματα υγείας (μέχρι και καρκίνους) που αποδεδειγμένα φέρει η χρήση του αλκοόλ, κλπ., αλλά δεν είδα κανέναν να "αγωνίζεται" με τόσο σθένος γι'αυτά όσο για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα. Και να σας πω το γιατί; Διότι σχεδόν πάντα τέτοιου είδους "ακτιβιστικές" κινήσεις αποτελούν αντίδραση σε μεγάλες εταιρίες και βιομηχανίες οι οποίες θησαυρίζουν από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα. Εάν δεν υπήρχε το θέμα του κέρδους όπως π.χ. στα οδικά ατυχήματα, δεν θα ασχολούμασταν σε τέτοιο βαθμό. Μιλήσατε ότι τα μεταλλαγμένα προϊόντα αποδεδειγμένα είναι υπαίτια για αύξηση αλλεργιών και αντίδραση στα σημερινά αντιβιωτικά. Δεν ξέρω που βρίσκετε αυτά τα στοιχεία, όσο πάντως και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι τέτοιο. Ειδικότερα, δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μία αποδεδειγμένη περίπτωση προβλήματος υγείας η οποία να αποδίδεται σε χρήση μεταλλαγμένου προϊόντος. Μάλιστα το ενισχυμένο με βιταμίνη Α ρύζι πιθανόν να ωφελήσει χώρες του τρίτου κόσμου στις οποίες υπάρχουν πολλά περιστατικά τύφλωσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να καταναλώνουμε μεταλλαγμένα προϊόντα, όμως περισσότερες πιθανότητες έχουμε να πάθουμε κάτι αν πίνουμε αλκοόλ κάθε φορά που βγαίνουμε έξω, παρά αν φάμε μεταλλαγμένο καλαμπόκι ή ρύζι. Αυτό προσπαθώ να τονίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ ότι η κακή οδήγηση και το αλκοοόλ είναι μάστιγες και αιτίες πολλών θανάτων όπως άλλωστε και τα ναρκωτικά επίσης. Το γεγονός παραμένει όμως ότι ο καθένας από μας γνωρίζει τις συνέπειες αν πιεί και οδηγήσει ενω δεν γνωρίζει εάν τα κορν φλέικς πχ που δίνει για πρωινό στα παιδιά είναι μεταλλαγμένο προιόν ή όχι. Όσο για τις πηγες μου, εκτός από εκπομπές που έχω παρακολουθήσει στην τηλεόραση όπου διακεκριμμένοι επιστήμονες έχουν μιλήσει με πολύ μελανά χρώματα για το θέμα(ως μητέρα με ανησύχησαν πολύ για το μέλλον στο οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας)έχω κατα καιρούς διαβάσει σε έντυπα και στο Ιντερνετ παρόμοιους προβληματισμούς. Μια διεύθυνση πού πρόσφατα επισκέφτηκα και έχω πρόχειρη είναι η http://earthsave.org/ge.htm.Επίσης στο site της Greenpeace και συγκεκριμένα http://www.greenpeace.org/greece/press/118523/107908 μπορείς να διαβάσεις για τους κινδύνους των μεταλλαγμένων τροφίμων το οποίο θεωρώ πολύ έγκυρο. Σε ευχαριστώ πάντως που ενδιαφέρεσαι και συμμετέχεις. Κάποια στιγμή θα ασχολήθώ και για τα θέματα που έχεις επισημάνει γιατί έχεις δίκιο όντως "θερίζουν"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.