Το κλειδί της ευτυχίας!

Γκρίνια γκρίνια, γκρίνια… Καθημερινά ακούω ανθρώπους που ενώ τα έχουν όλα στη ζωή τους να παραπονιούνται για μικροπράγματα, να νιώθουν μιζέρια και απελπισία με το παραμικρό, να πετυχαίνουν αυτό που ήθελαν χθες αλλά και σήμερα να είναι πάλι δυστυχισμένοι γιατί τώρα θέλουν κάτι άλλο, κάτι περισσότερο κάτι διαφορετικό. Εάν το καλοσκεφτείτε, η δυστυχία μας τις περισσότερες φορές προέρχεται από τα θέλω μας. Αφαιρέστε τα θέλω και θα διώξετε την δυστυχία.
Όταν η ποιότητα ζωής συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με τις επιθυμίες μας, τότε θα είμαστε σίγουρα δυστυχισμένοι. Δυστυχώς όλοι μας, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, πέφτουμε θύματα αυτής της «δυστυχολαγνείας» και νιώθουμε ότι η ευτυχία για μας τελικά είναι άπιαστο όνειρο.
Το μυστικό όμως της ευτυχίας δεν βρίσκεται στην απόκτηση αυτών που δεν έχουμε και θέλουμε, αλλά στο να εκτιμούμε και να αγαπάμε αυτό που ήδη έχουμε. Εάν μιζεριάζουμε γιατί δεν τα καταφέραμε να κάνουμε πχ το ταξίδι που σχεδιάζαμε στο εξωτερικό δεν πρόκειται να απολαύσουμε τις διακοπές στις πανέμορφες δικές μας παραλίες και θάλασσες. Εάν χάσαμε πέντε κιλά αντί για επτά ας νιώσουμε ικανοποίηση για τα πέντε που χάσαμε και όχι μιζέρια για τα δύο που μας έμειναν! Μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε στόχους και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή; Όχι αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εκτιμάμε τη ζωή, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να απολαύσουμε την βόλτα στην παραλία και απλά να μεταθέσουμε το ταξίδι μας για αργότερα.
Ευτυχία δεν είναι ο ιδανικός προορισμός - είναι τρόπος ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.