Πως να κάνετε τις on line αγορές σας με ασφάλεια.

Αρκετές φίλες αναγνώστριες κατά καιρούς μου έχουν γράψει για τις ανησυχίες τους όσον αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Θέλουν να αγοράσουν κάποια προϊόντα από ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά φοβούνται να δώσουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας σε κάποια σελίδα checkout στο διαδύκτιο. Με αφορμή ένα πρόσφατο e-mail αποφάσισα να γράψω κάποιες βασικές οδηγίες για όλες όσες έχετε τους ίδιους ενδοιασμούς.
 
Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να πω ότι όντως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εγκλωβιστούμε κιολας από αυτόν τον φόβο μας!! Τι πρέπει όμως να κάνουμε και τι να προσέξουμε για να μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρείες και την ποικιλία προιόντων που βρίσκουμε στο Διαδύκτιο και ταυτόχρονα να είμαστε 100% σίγουρες ότι δεν θα πέσουμε θύμα κάποιας απάτης;

Bασικά σημεία για τις  On line αγορές μας

1. Δεν πρέπει ποτέ να δίνεις τέτοια πολύτιμα στοιχεία χωρίς να είσαι απόλυτα σίγουρη για την αξιοπιστία της σελίδας. Πότε όμως μια σελίδα θεωρείτε αξιόπιστη; Μια σελίδα βασικά είναι ασφαλής όταν βλέπεις στην σελίδα χαμηλά ένα κίτρινο λουκετάκι και στην γραμμή διεύθυνσης το https:// που σημαίνει ότι είναι ασφαλής σελίδα για συναλλαγές με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

2. Ζήτα από την τράπεζα σου να ορίσει ως ανώτατο όριο ανάληψης στην πιστωτική σου ένα ποσό πχ. 500 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορείς να χρεώσεις την κάρτα πάνω από αυτό το ποσό αλλά βέβαια ούτε και κανένας άλλος. Μπορείς βέβαια αν σε ενοχλεί το όριο αυτό να έχεις δύο κάρτες αν θες μια για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σου και μια χωρίς όριο για τις υπόλοιπες. Αυτό και μόνο σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς την κάρτα σου χωρίς τον κίνδυνο να βρεθείς χρεωμένη με χιλιάδες ευρώ....Στην χειρότερη των περιπτώσεων άντε και να χάσεις το υπόλοιπο διαθέσιμο ποσό από αυτό που έχεις ήδη χρησιμοποιήσει η ίδια 200-300 ευρώ.

3: Επίσης σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις λογαριασμό στο Paypal όπου συνδέεις την κάρτα σου με τον οργανισμό αυτόν και πάντοτε η χρέωση της κάρτας σου γίνεται μέσω αυτού μέ απόλυτη ασφάλεια 100% και όχι από τον κάθε πωλητή. Το Paypal είναι αποδεδειγμένα σήμερα από τους ασφαλέστερους τρόπους για πληρωμές στο Διαδύκτιο και τον υιοθετούν όλο και περισσότεροι. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μάθετε περισσότερα εδώ...

Εάν εφαρμόσετε έστω και ένα από τα παραπάνω τρία βήματα είστε εξασφαλισμένες 100%. Αν κάνετε δε και τα τρία είστε φρούριο απόρθητο!
Το πιο δύσκολο βέβαια είναι να κάνετε την αρχή μετά θα δειτε ότι άδικα χάνατε τόσες ευκαιρίες και δυνατότητες που έχει να προσφέρει η ηλεκτρονική αγορά. Εγώ καθότι φανατική οπαδός κάποιων προϊόντων όπως τα bare escentuals, prevage και άλλα …δεν μπορώ να διανοηθώ να μη έχω πλέον την δυνατότητα αγοράς τους γιατί δεν τα βρίσκω διαθέσιμα στην εδώ αγορά. Προσωπικά το e-shopping μου προσφέρει την δυνατότητα πολύ καλύτερων τιμών και απεριόριστης πρόσβασης σε οποιοδήποτε προϊόν κυκλοφορεί στον κόσμο. Το θέμα είναι να ψάχνεις να βρίσκεις ότι καλύτερο και ξεχωριστό υπάρχει πράγμα που κάνω με πολύ πάθος εδώ και χρόνια. Βέβαια ότι εν τέλει βρίσκω ότι είναι ξεχωριστό και πραγματικά αξίζει το γράφω εδώ για να το μοιραστώ και μαζί σας!

1 σχόλιο:

  1. i sizigos mou agorazei sini8os esoroyxa apo to www.2smart.gr pou didei dinatotita antikatavolis or paypal... mexri tora den eixame kanena problima

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.