Προσέξτε κορίτσια πολύ τα καθαριστικά που χρησιμοποιείται για το σπίτι! Τα οικιακά απορρυπαντικά και ιδιαίτερα όλα τα ψεκαζόμενα προϊόντα καθαριότητας επειδή εισπνέονται εύκολα ερεθίζουν τους πνεύμονες, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης άσθματος και άλλων αλλεργιών. Σύμφωνα με έρευνα οι μεγαλύτεροι ένοχοι φαίνεται να είναι τα προϊόντα καθαρισμού των τζαμιών, καθώς και τα σπρέι που «αρωματίζουν» τον αέρα που αναπνέουμε. Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μελέτη για προϊόντα καθαρισμού, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που χρησιμοποιούσαν
τα προϊόντα καθαρισμού τέσσερις φορές την εβδομάδα αντιμετώπιζαν διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν άσθμα. Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν, επίσης, ευθεία σχέση μεταξύ των προϊόντων οικιακού καθαρισμού σε μορφή «σπρέι» και του παιδικού άσθματος.
Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν; Ορίστε μια λίστα με εναλλακτικά φυσικά καθαριστικά που μπορούμε να χρησιμοποιούμε
Ξύδι και αλάτι: Το μείγμα τους αποτελεί πολύ καλό καθαριστικό για διάφορες επιφάνειες.τα προϊόντα καθαρισμού τέσσερις φορές την εβδομάδα αντιμετώπιζαν διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν άσθμα. Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν, επίσης, ευθεία σχέση μεταξύ των προϊόντων οικιακού καθαρισμού σε μορφή «σπρέι» και του παιδικού άσθματος.
Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν; Ορίστε μια λίστα με εναλλακτικά φυσικά καθαριστικά που μπορούμε να χρησιμοποιούμε
Λίγο ξύδι με νερό είναι τέλειο καθαριστικό για τα τζάμια . Χρησιμοποιείστε ένα δοχείο με σπρεί για έξτρα ευκολία. Επίσης η χρήση εφημερίδας για να σκουπίσετε τα τζάμια είναι το τρυκ για ασταφτερό αποτέλεσμα χωρίς ίχνος από χνούδι.
Μαγειρική σόδα: Διαλύστε 4 κουταλιές σόδας σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και θα έχετε ένα καθαριστικό για κάθε χρήση. Το ίδιο θα συμβεί αν ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο πανί. Η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει και θα αρωματίσει όλες τις επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου.
Αμμωνία: Ένα από τα καλύτερα καθαριστικά με πολλές χρήσεις πλακάκια πατώματα κ.ά μπορείτε να παρασκευάσετε ανακατεύοντας ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι αμμωνία, 1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι και 4 λίτρα ζεστό νερό. Διατηρήστε το υγρό για επόμενη χρήση σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο.
Προσοχή: Μην ανακατέψετε την αμμωνία με χλωρίνη, γιατί είναι δηλητηριώδηςΠηγή
http://well.blogs.nytimes.com/2009/02/12/new-risk-factors-linked-to-asthma-rise/
Πολύ καλές οι εναλλακτικές προτάσεις που μας περιγράφεις. Να κάνω όμως μια χαζή ερώτηση????Σε φυσικό γρανίτη μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε???? Νομίζω ότι η σόδα κάνει καταπληκτική δουλειά στα άλατα που δημιουργούνται στο μπάνιο. Θα ξεκινήσω να τη χρησιμοποιώ άμεσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης κάπου είχα διαβάσει ότι ποσότητα μαγειρικής σόδας στο ψυγείο εξαφανίζει τυχόν μυρωδιές. Εγώ έχω μόνιμα σόδα στο ψυγείο αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται εκεί ότι δεν έχω δυσάρεστες μυρωδιές.
Nemecis ο γρανίτης και το μάρμαρο είναι ευαίσθητα και πορώδη υλικά και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ξύδι, καλύτερα να τα καθαρίζουμε με απλή σαπουνάδα χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και πράσινο σαπούνι. Για λεκέδες στο μάρμαρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τοπικά λίγο οξυζενέ. Μαγειρική σόδα έχω και εγώ στο ψυγείο. Πράγματι απορροφά όλες τις μυρωδιές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια σας. θελω να ρωτησω πως καθαριζονται οι σταμπες απο λεκεδες ουρον σκυλου απο κεραμικο πλακακι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν γνωρίζω για κάποιο φυσικό καθαριστικό για τους συγκεκριμένο λεκέ. Υπάρχουν όμως ειδικά ενζυματικά καθαριστικά στα pet shops και στο διαδύκτιο ειδικά για αυτούς και άλλους δύσκολους λεκέδες που μπορεί να δημιουργήσουν τα κατοικίδια στο σπίτι.
ΑπάντησηΔιαγραφή