Υγιεινή Ομελέτα Βήμα Βήμα.

Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι η ομελέτα με χαμηλή χοληστερίνη, πολύ πρωτεΐνη και υγιεινούς υδατάνθρακες για την οποία είχα γράψει και αρκετά παλαιότερα. Αν και είναι πολύ απλή η συνταγή έβγαλα κάποιες φώτο για να σας δείξω βήμα προς βήμα πως γίνεται.

Τα Υλικά
1. 1 αυγό ολόκληρο
2. 2 ασπράδια αυγών
3. 15 γρ. (περίπου 1 φλτζ/άκι του καφέ) νιφάδες βρώμης (Quacker Oats)
4. 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι ολικής αλέσεως.
5.  5 γρ ή 1 κουταλιά της σούπας γάλα εβαπορέ
6. 1. 1/2 κουταλάκι  του γλυκού λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά για μερικά δευτερόλεπτα με ένα μιξεράκι χειρός ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και χτυπάτε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί κάπως (μην περιμένετε να κάψει) απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα.

Με χαμηλωμένη την φωτιά και σκεπασμένο το τηγάνι αφήστε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει η μία η πλευρά χωρίς να ανακατέψτε καθόλου.
Γυρίστε την προσεκτικά από την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα και αφήστε την για ένα λεπτό περίπου.
Βάλτε την στο πιάτο, διπλώστε την και βάλτε από πάνω  λίγο τριμμένο τυρί ή λίγο μέλι με κανέλλα εάν την προτιμάτε σαν γλυκιά κρέπα. Καλή σας όρεξη!!

Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες 207,8   Πρωτεΐνες 17,5   Υδατάνθρακες 16,6 g, Φυτικές ίνες 2,2 g, Σάκχαρα: 0,5 g, Σύνολικό Λίπος 9,9 g, 2,4 g κορεσμένων λιπαρά, Πολυακόρεστα λιπαρά 1,4 g,Μονοακόρεστα λιπαρά 5,4 g,Χοληστερόλη 188,5 mg Νατρίο 171,3 mg, Κάλιο 153,0 mg

Θα πρέπει να υπολογίσετε έξτρα την κουταλιά μέλι ή μαρμελάδα (γύρω στις 50 θερμιδες) ή το τυρί εάν την θελήσετε ως πιο χορταστικό και κανονικό γεύμα. Περιττό ίσως να συμβουλεύσω να προτιμήσετε φέτες τυρί με χαμηλά λιπαρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.