Μόνιμη Αποτρίχωση: Τι να Διαλέξω Laser η Φωτόλυση;



Με αφορμή το παλιότερο άρθρο μου για την ατομική συσκευή  μόνιμης αποτρίχωσης την Tria  φαίνεται από τις ερωτήσεις σας στα σχόλια πως δυσκολεύεστε να διαλέξετε ανάμεσα στις διάφορες λύσεις αποτρίχωσης. Ο προβληματισμός σας αφορά κυρίως ποια  τεχνολογία να προτιμήσετε είτε πρόκειται για επαγγελματικές   θεραπείες είτε για ατομικές συσκευές στο σπίτι. Μιας και  δέχτηκα σε πρόσφατο mail μιας αναγνώστριας ακόμα μία παρόμοια ερώτηση  θεώρησα σκόπιμο να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο σε αυτό το άρθρο και να απαντήσω εδώ τις πιο συνηθισμένες απορίες σας.

Laser ή Φωτόλυση;
Για  μόνιμη απαλλαγή  από την τριχοφυΐα η καλύτερη επιλογή  χωρίς αμφιβολία είναι οι επαγγελματικές συνεδρίες με ένα από τα ακόλουθα Laser:   Αλεξανδρίτης στα 755 nm,  δυοδικό στα  800-810nm,   ruby στα 694nm και το  Nd:YAG στα 1064nm.

Το  laser Αλεξανδρίτη είναι το καλύτερο από όλα με εξαιρετικά και άμεσα αποτελέσματα. Σε συγκριτική μελέτη μεταξύ των διαφόρων τύπων laser που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό της Ευρωπαικής Δερματολογικής εταιρείας τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα είχε το laser Αλεξανδρίτη και το δυοδικό λέιζερ. Το μόνο μειονέκτημα τους είναι το υψηλό κόστος. 

Τα μηχανήματα φωτόλυσης  από την άλλη έχουν παροδικά αποτελέσματα εξαφανίζοντας  την τριχοφυΐα για μεγάλο χρονικό διάστημα.   Τα αποτελέσματα  δυστυχώς δεν είναι τελείως μόνιμα. Ανάλογα με το άτομο  και το ορμονικό προφίλ του μέρος της τριχοφυΐας συνήθως σταδιακά επιστρέφει και χρειάζονται επαναληπτικές συνεδρίες από καιρό εις  καιρό για να διατηρηθούν τα  αποτελέσματα. Οι συνεδρίες είναι  όμως πιο οικονομικές. 

Που να απευθυνθώ;
Αποτρίχωση  με Laser  μπορείς να κάνεις  μόνο σε γιατρούς, δερματολόγους ή πλαστικούς γιατί  μόνο σε αυτούς δίνεται άδεια χειρισμού των επαγγελματικών μηχανημάτων  laser ενώ στα ινστιτούτα αισθητικής μπορείς να κάνεις θεραπείες μόνο με μηχανήματα φωτόλυσης .

Ατομικές συσκευές αποτρίχωσης
Πιστεύω πως αν και η  καλύτερη λύση είναι να επενδύσετε σε επαγγελματικές συνεδρίες με λέιζερ αν δεν μπορείτε να διαθέσετε το απαιτούμενο ποσό, τότε οι ατομικές συσκευές μόνιμης αποτρίχωσης είναι η αμέσως καλύτερη λύση.  Επειδή έχουμε ήδη ασχοληθεί  αρκετά και έχουμε συζητήσει για τις ατομικές συσκευές αποτρίχωσης, μία από τις πιο συχνές σας απορίες σας και στην περίπτωση αυτή , είναι ποια τεχνολογία, φωτόλυσης ή laser να διαλέξετε.

Το τι θα προτιμήσετε εξαρτάται  κυρίως από τις δικές σας απαιτήσεις, τα υπέρ και τα κατά της  κάθε τεχνολογίας..  

Κριτήρια Επιλογής

Επιλέγουμε συσκευή laser  αν:
1) Θέλουμε μόνιμη απαλλαγή από την τριχοφυΐα
2) Διαθέτουμε τον απαιτούμενο χρόνο για τις συνεδρίες
3) Έχουμε μικρή περιοχή να καθαρίσουμε πχ μασχάλες μπικίνι το πολύ γάμπες,

Επιλέγουμε συσκευή φωτόλυσης αν:
1) Θέλουμε να καλύψουμε μεγάλες περιοχές όπως ολόκληρο το πόδι, πλάτη,  χέρια κτλπ
2) Θέλουμε γρήγορο χρόνο συνεδρίας. Το μέγεθος της κεφαλής και τα χτυπήματα στα ipl  μας επιτρέπουν γρήγορο πέρασμα σε όλη την περιοχή που μας ενδιαφέρει.
3) Δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα  όταν μετά από ένα διάστημα θα χρειαστεί να κάνουμε επαναληπτικές συνεδρίες για την τριχοφυΐα  εκεί που θα έχει επανεμφανιστεί.

Προτάσεις  Αγοράς
Αν θέλετε να  αγοράσετε ατομική συσκευή  σας προτείνω  ως την  πιο αξιόλογη την Tria με τεχνολογία laser  την οποία  έχω χρησιμοποιήσει και εγώ. Για  φωτόλυση σας προτείνω είτε  την καινούργια της  Remington Ipl 5000, ή της  Philips την Lumea  ή την Silk'n Flash and Go. Απλά πρέπει να γνωρίζετε πως  χρειάζεται υπομονή και αρκετά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα επαγγελματικά μηχανήματα για να δούμε και να απολαύσουμε τα αποτελέσματα.  Για όσες ενδιαφέρεστε μπορείτε να μάθετε περισσότερα, να τις αγοράσετε ή απλά να διαβάσετε κριτικές στο Αmazon της Αγγλίας.

Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σας  σχετικά με το θέμα και να μπορέσετε να κάνετε πιο εύκολα την επιλογή σας. Αν παρόλα αυτά κάτι μου διέφυγε να διευκρινήσω  το συζητάμε περαιτέρω και στα σχόλια...

76 σχόλια:

  1. Maρία μου ενδιαφέρομαι να κάνω ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη γλουτών. Νομίζεις θα δω καλύτερα αποτελέσματα αν πάω σε ιατρείο με το μηχάνημα access παρά να αγοράσω ατομική συσκευή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ραδιοσυχνότητες είναι ιδανικές για την σύσφιξη των γλουτών όταν η πτώση οφείλεται σε επιδερμική χαλάρωση, που είναι συνήθως η κύρια αιτία χαλαρών γλουτών, σε συνδυασμό με αδύναμους γλουτιαίους μυς.
    Διπλή αντιμετώπιση, δηλαδή ραδιοσυχνότητες και ασκήσεις που να στοχεύουν στην μυική ενδυνάμωση της περιοχής δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα και εμφανή βελτίωση.
    Το τι θα διαλέξεις, ατομική συσκευή ή επαγγελματικές συνεδρίες εξαρτάται από το ποσό που είσαι διατιθεμένη να δώσεις και το βαθμό της χαλάρωσης. Αν έχεις μικρή χαλάρωση μια ατομική συσκευή με κόστος γύρω στα 400 ευρώ μπορεί να σε καλύψει και μπορείς να κάνεις και άλλες περιοχές όταν θα το χρειάζεσαι. Αν έχεις μεγάλη χαλάρωση θα χρειαστείς πιο δυνατό μηχάνημα και είτε θα πρέπει να πας σε επαγγελματικές συνεδρίες ή να πάρεις κάποια συσκευή δική σου με πιο επαγγελματικές προδιαγραφές. Δεν ξέρω καθόλου τι χρεώνουν για επαγγελματικές συνεδρίες ραδιοσυχνοτήτων. Αν θέλεις ρωτά πρώτα, ενημέρωσέ με για να μπορέσω να σου προτείνω είτε εναλλακτικές λύσεις με δική σου συσκευή ή αν θα ήταν σκόπιμο να κάνεις επαγγελματικές συνεδρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα!εχω διαβασει ολα τα αρθρα σχετικα με την αποτριχωση στο σπιτι. με ενδιαφερει λογω αδυναμιασ να κανω σε ολα τα σημεια στο νοσοκομειο που πηγαινω για οικονομκουσ λογουσ,ψαχνω μηπωσ αγορασω καποια συσκευη.εχω σιγουρα στο μυαλο μου την tria αλλα θελω να σε ρωτησω την αποψη σου για αυτην
    http://www.westfold.eu/default.aspx?PID=388&PRID=160&CTID=162
    κ να με βοηθησεις αν μπορεισ να συγκρινω!! ευχαριστω εκ των προτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου ούτε να το συζητάς... Αυτό χτυπάει μόνο μία τρίχα την φορά. Είναι πρώτης γενιάς και θα κάνεις αιώνες για να δεις κάποιο αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  4. μαλιστα! οποτε η καλυτερη επιλογη για LASER ειναι η tria. απλα ακομα εχω καποιουσ ενδιασμουσ στο τι να διαλεξω καθως με ενδιαφερει να κανω πολλες περιοχες,ισως κ μεγαλες οποτε εδω χρειαζομαι φωτολυση,αλλα εχοντας ενα μικρο ορμονολογικο φοβαμαι οτι δεν θα δω αποτελεσματα! επισης εχω ενδιασμουσ στο να χρεισιμοποιησω laser μονη μου,γιατι ειναι ποιο επικινδυνο με τον ηλιο κλπ. αν δεν σου κανει κοποσ να με κατατοπισεις για αλλη μια συσκευη? για φωτολυση προτινεισ το remington ipl5000, ξερεισ τι διαφορα εχει με το remington ipl6000?? ευχαριστω κ παλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου αν θέλεις να κάνεις μεγάλες περιοχές πάρε ipl. Με το ορμονικό απλά ίσως χρειαστεί να κάνεις περισσότερες θεραπείες και θα χρειάζεσαι πιο συχνές επαναληπτικές θεραπείες. Αλλά σίγουρα θα δεις σημαντική μείωση στην τριχοφυΐα. Όταν δεν υπάρχουν λεφτά για επαγγελματικές συνεδρίες με laser και θέλεις να κάνεις μεγάλες περιοχές είναι η καλύτερη λύση. Δεν γνωρίζω την διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων της reminghton μάλλον και δυστυχώς δεν έχω καθόλου χρόνο να το κοιτάξω αυτή την στιγμή. Απλά το ipl 6000 είναι το νεώτερο μοντέλο.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα...
    καταρχην συγχαρητηρια για την βοηθεια που δινεις σε όλες εμας...
    θα ηθελα και εγω τη γνωμη σου,εχω εντονη τριχοφυια στο πιγουνι και σκεφτο μαι να αγορασω την silk¨n.Επειδη το κοστός είναι σχετικα υψηλο ήθελα να μου πεις αν εχεις ακουσει θετικα σχόλια.πιστευεις οτι τα εχω αποτελέσματα;
    Ευχαριστω,Καλλιόοπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλλιόπη η silk'n. έχει ανάμικτες κριτικές αλλά περισσότερο θετικές. Η Philips Lumea όμως(την έχω επίσης στο widget του amazon) απ΄ότι φαίνεται έχει καλύτερες κριτικές και μάλλον στην θέση σου θα την προτιμούσα.

      Διαγραφή
  6. Γεια σου Μαρια. Σου εχω γραψει την προηγουμενη βδομαδα για την Remington και μου ειπες οτι δεν την συστηνεις και ετσι συνεχισα το ψαξιμο. Βρηκα την " E-ONE " αλλα αρκετα ακριβη και δεν λεει οτι πρεπει να αλλαζεις τις λαμπες της οπως τις αλλες συσκευες και βρηκα αλλη μια την " ME " στην οποια αλλαζεις την λαμπα καθε 3 συνεδριες. Κοιταξα στο Youtube για την " ME " και κανει συγκριση την " ME " με την " TRIAL ". ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Οταν βρεις χρονο μπορεις να ριξεις μια ματια και να μου πεις την γνωμη σου? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενα η ME elos είναι ipl. Φαίνεται να είναι αποτελεσματική και σίγουρα είναι πολύ γρήγορη στις θεραπείες, τελειώνεις στο πι και φι. Εάν έχεις να κάνεις μεγάλες περιοχές είναι σιγουρα προτιμότερη από την Tria. Πάντως είναι ακριβούτσικη και αν την παραγγείλεις προτίμησε να την πάρεις από Ευρώπη για να μη πληρώσεις δασμούς. Αν και μία που βρήκα στο amazon της Αγγλίας αναφέρει ότι έρχεται από Αμερική. Οπότε πρόσεξε το λίγο.

      Διαγραφή
  7. Μαρία καλησπέρα! Στην περίπτωσή μου το ξυραφάκι δυστηχώς βασιλεύει! Σε διαφήμιση γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών στην Ελλάδα είδα τη συσκέυή Flash & Go. Πιο πάνω διάβασα ότι η Philips Lumea έχει καλύτερες κριτικές. Απ' ότι κατάλαβα μόνιμα αποτελέσματα σ' αυτές τις συσκευές δεν υπάρχουν απλά η τρίχα εξασθενεί με το καιρό; Επίσης εάν προβώ σε αγορά θα πρέπει μετά το πόδι να μένει αξύριστο και να το ξυρίζω πριν κάθε εφαρμογή; Αυτή της Philips δεν υπάρχει σε κάποιο κατάστημα εδώ στην Ελλάδα;
    Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το πλήθος ερωτήσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sophie πάρε την Flash&Go. Πάνω κάτω όλες ίδιες είναι αυτές. Εξασθενεί σημαντικά έως και τελείως η τριχοφυία απλά κάπου κάπου πρέπει να τις ξαναχτυπάς για να τις κρατάς "κοιμισμένες" :) Ενδιάμεσα ξυρίζεσαι κανονικά, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση σου. Η χρηση της συσκευής πρέπει να γίνεται κατά τους χειμερινούς μήνες που θα μας έχει φύγει το μαύρισμα και το δέρμα μας δεν θα εκτίθεται στον ήλιο;

      Διαγραφή
    3. Sophie αν μαυρίσει πολύ η περιοχή ναι, δεν μπορείς να κάνεις με την συσκευή. απαγορεύετει για τα σκούρα δέρματα.

      Διαγραφή
  8. Μαρία γειά σου!
    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό για την Flash&Go. Έχω ιδιαίτερο πρόβλημα τριχοφυίας, λευκή επιδερμιδα, σκουρόχρωμη τρίχα, φαίνεται η τρίχα ακόμα και αμέσως μετά το ξύρισμα, γι αυτό και δεν χρησιμοποιώ ξυραφάκι ποτέ, μόνο κερί παντού. Ιδιαίτερα όμως με απασχολεί η τριχοφυία στο πρόσωπο, κυρίως στο πιγούνι. Στο μουστάκι κάνω αποτρίχωση με κερί αλλα στο πιγούνι τις βγάζω με το τσιμπιδάκι. Αν περιμένω να μεγαλώσουν για να τις πιάσει το κερί θα πρέπει να κυκλοφορώ με μούσι! Μάλιστα φαίνονται πριν ακόμη φτάσουν στην επιφάνεια του δέρματος. Προφανώς εγκλωβίζονται και έχουν αγριέψει απο το καθημερινό τράβηγμα(παρόλο που χρησιμοποιώ και μια λοσιον ανασταλτική της τριχοφυίας). Το ερώτημα μου είναι: αν χρησιμοποιήσω την Flash&Go (αν είναι καλή και ταιριάζει στην περιπτωσή μου γιατί δεν έχω την οικονομκή δυνατότητα να πάω σε κάποιο κεντρο αισθητικής) θα πρέπει να ξυρίζομαι στα σημεία που κάνω εφαρμογή με τη συσκευή;Πόδια, μπικίνι, κοιλιά; Αλλά και στο πρόσωπο; Μουστάκι και πιγουνι; Νομίζω οτι θα φαίνονται οι τρίχες, παρόλο το ξύρισμα, μέχρι να περάσουν δύο εβδομάδες για την επόμενη εφαρμογή με τη συσκευή. Κυρίως στο πιγούνι. Συγνώμη για τις πιεστικές ερωτήσεις και αναρωτιέμαι κιόλας αν δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί το μηχάνημα και άν οι ερωτήσεις μου έχουν μια λογική βάση.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μπορείς να ξυρίζεσαι κανονικά ενδιάμεσα, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα!

      Διαγραφή
    2. Το ερώτημα μου, μάλλον δεν το διατύπωσα ξεκάθαρα. Επειδή η θεραπεία με τη συσκευή Flash&Go υποθέτω ότι θα κρατήσει κάποιο καιρό, θα μπορούσα να χρησιμοποιώ κερί ή τσιμπιδάκι ως που να αρχίσει να φαίνεται αποτέλεσμα; Γιατί με το ξυράφι οι τρίχες συνεχίζουν να φαίνονται γι αυτό και δεν το χρησιμοποιώ (χρησιμοποιώ μόνο κερί). Εντάξει στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο; Μπορώ λοιπόν να χρησιμοποιώ κανονικά το κερί και το τσιμπιδάκι, αλλα το ξυραφάκι μόνο τη μέρα που πρέπει να εφαρμόσω τη συσκευή Flash&Go;
      Ευχαριστώ
      Χριστίνα

      Διαγραφή
    3. Χριστίνα δεν συνιστάται η χρήση οποιαδήποτε μεθόδου που τραβάει την τρίχα από την ρίζα όταν κάνεις ipl. Εμποδίζει τις επόμενες συνεδρίες να χτυπήσουν αποτελεσματικά την ρίζα.

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Μαρία..

    είμαι καινούργια στο blog σου και ενδιαφέρομαι εδώ και καιρό να κάνω κάτι προκειμένου να απαλλαγώ από τριχοφυΐα στο πρόσωπο κυρίως. Έχω πολυκυστικές ωοθήκες, αλλά εδώ και κάποια χρόνια δεν παίρνω αντισυλληπτικά γιατί οι ορμόνες μου είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και αδιαθετώ σχεδόν κανονικά. Παρόλα αυτά επειδή τις τρίχες στο πρόσωπό μου τις πειράζω από μικρή, τσιμπιδάκι, κερί, ξανθυντικό, έχουν επεκταθεί αρκετά σε πολλά σημεία του προσώπου και του λαιμού. Επειδή απ'ότι έχω διαβάσει και έχω συζητήσει με ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για τα λεφτά μου, οριστικά μόνιμη λύση δεν μπορώ να έχω, θα ήθελα την συμβουλή σου στα παρακάτω. Τι θα συνιστούσες για το πρόσωπο lazer ή ηλεκτρόλυση; Επειδή και τα δύο σε ινστιτούτα ή γιατρούς κοστίζουν αρκετά απ'όσο έχω ρωτήσει (και λόγω των συνθηκών θα χρειάζεται να πηγαίνω κατά διαστήματα για επαναληπτικές θεραπείες) υπάρχουν συσκευές που θα μπορούσες να προτείνεις για χρήση από το σπίτι?? Έχω διαβάσει το παρακάτω άρθρο http://hairremoval.about.com/od/electrolysis/a/elec-vs-laser.htm
    και θα ήθελα την άποψή σου για τα παρακάτω προιόντα για χρήση στο πρόσωπο: http://www.amazon.com/Verseo-ePen-Permanent-Removal-System/dp/B0000ASAYY/ref=pd_sim_hpc_9

    http://www.amazon.com/gp/product/B00011JN5G/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&tag=simplyhairremoval-20&linkCode=as2&camp=217145&creative=399349&creativeASIN=B00011JN5G

    Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κate κανένα από τα δύο δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Είναι πολύ αδύνατης ισχύος για να έχουν κάποιο αποτέλεσμα ιδίως όταν έχεις πρόβλημα ορμονικό. Γενικά όμως με ορμονικό πρόβλημα οποιαδήποτε θεραπεία και ιδίως μόνιμη απαλλαγή είναι πολύ δύσκολη.
      Νομίζω πως τελικά μια ατομική συσκευή Ipl που εξασθενεί σημαντικά την τριχοφυΐα και είναι πολύ γρήγορη στην χρήση είναι η καλύτερη επιλογή για έλεγχο της τριχοφυΐας και σημαντική ελάττωσή της. Απλά πότε πότε θα πρέπει να κάνεις επαναληπτικά χτυπήματα. Είναι όμως η πιο εύκολη, οικονομική και αποτελεσματική λύση. Συσκευές ipl υπάρχουν πλέον και σε μεγάλα καταστήματα εδώ στην Ελλάδα που δίνεται και εγγύηση και παρέχεται service οπότε αν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς συσκευής από κατάστημα στην πόλη σου προτίμησέ το.

      Διαγραφή
    2. δηλαδή αν κατάλαβα καλά τις συστήνεις και για το πρόσωπο...

      Παρόλα αυτά εντελώς κατά τύχη σήμερα γνώρισα μια δερματολόγο (πολύ βασικό) που κάνει αποτρίχωση με lazer αλεξανδρίτη, με κόστος λιγότερο από ινστιτούτα που είχα ψάξει στο παρελθόν και το σημαντικότερο με εξόφληση ανά φορά και όχι προκαταβολικά για κάποιες εφαρμογές, οπότε το σκέφτομαι. Βέβαια μου είπε ότι λόγω ορμονών είναι πιθανό για πολύ καιρό
      να χρειάζομαι ανά εξάμηνο επανάληψη, αλλά μετά τον πρώτο χρόνο μου έριξε πολύ την τιμή ανά φορά, οπότε το σκέφτομαι.. όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί είναι πρόσωπο και φοβάμαι μήπως κάνω μόνη μου κάποια ζημιά..
      θα το ξανασκεφτώ και ίσως επιλέξω την lpl για το σώμα...

      Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου..

      Διαγραφή
    3. kate αν σου δίνει καλή τιμή επέλεξε αυτήν την λύση. Το laser Αλεξανδρίτης είναι το καλύτερο μηχάνημα για αποτρίχωση και μιας και θα το χειρίζεται δερματολόγος είναι ακόμα καλύτερα.
      Το ipl δεν κάνει ζημιά αλλά ο Αλεξανδρίτης είναι σαφέστατα καλύτερη επιλογή.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Μαρία, είμαι και εγώ καινούρια στο blog... Θα ήθελα να σε ρωτήσω για την αποτρίχωση με laser. Μου έδωσαν μία πολύ οικονομική προσφορά από μία εταιρεία αρκετα γνωστή στο χώρο(δεν ξέρω αν επιτρέπεται να την αναφέρω ή θα θεωρηθεί διαφήμιση)και με έχει βάλει στο τριπάκι να το ψάξω...δεν έχω έντονο πρόβλημα τριχοφυίας αλλά θα μου άρεσε αν δεν είχα καθόλου..Τα αποτελέσματα είναι όντως μόνιμα? Με την ολοκλήρωση δηλαδή όλων των συνεδριών δεν θα ξαναχρειαστεί κερί ή ξυραφάκι? ή απλά οι τρίχες θα γίνουν πιο αραιές και άχρωμες αλλά θα εξακολουθούν να υπάρχουν? Υπάρχει κάποια παγίδα σε όλες αυτές τις εταιρείες?γιατί πραγματικά δεν κατάλαβα πότε ήμουν στο δρόμο και περπάταγα κ πότε σκεφτόμουν για αποτρίχωση..
    Συγνώμη αν σε κούρασα και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σοθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκι αν είναι laser και ιδιαίτερα Αλεξανδρίτης τότε τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Επαγγελματικά laser όμως επιτρέπονται να χειρίζονται μόνο ιατροί. Συνήθως στα ινστιτούτα έχουν ipl που δεν έχουν μόνιμα αποτελέσματα αλλά προσφέρουν εξασθένηση και σημαντική επιβράδυνση της επανεμφάνισης. Μετά από ένα διάστημα όμως χρειάζονται επαναληπτικές συνεδρίες. Το πόσο σύντομα εξαρτάται από τον οργανισμό και ιδιαίτερα το ορμονικό προφίλ. Εξαρτάται λοιπόν από την προσφορά και αν θεωρείς ότι αξίζει να δώσεις το ποσό που σου προσφέρουν για τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
  12. Μαρια ποσες φορες την βδομαδα επιτρεπεται να εφαρμοζουμαι την σιλκ-επιλ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kiki μου μπορεις να την χρησιμοποιήσεις και μια φορά την εβδομάδα. Εγώ έτσι κάνω και έχω αρχίσει ήδη να βλέπω αποτέλεσμα :)

      Διαγραφή
  13. Ευχαριστω Μαρακι,την πηρα δωρο στην μικρη μου κορη.Αν εχει αποτελεσμα θα σε ενημερωσω.Εχει λευκη επιδερμιδα αλλα σκουροχρωμη τριχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ok Κική μου! Θα περιμένω τα νέα σου. Πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  14. Μαρια σου ειχα πει οτι θα σε ενημερωσω για την σιλκ επιλ,ακομη δεν ξερουμε αν ειναι αποτελεσματικη,αυτο που καταλαβαμε ομως ειναι οτι ειναι ασυμφορη,με δυο τρεις συνεδριες τελειωσε το ανταλακτικο το οποιο κοστιζει γυρω στα 30 ευρω.Εκανε ποδια και μπικινι,μην φανταστεις οτι εχει τεραστιο προβλημα αφου ειναι ξανθια.Αυτα προς το παρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου αυτό είναι στις πρώτες συνεδρίες μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όταν θα εξαλειφθεί η τριχοφυΐα θα χρειάζεται μια δυο φορές τον χρόνο επανάληψη. Νομίζω ότι θα σου κοστίζει συνολικά τον χρόνο πολύ λιγότερο ακόμα και από την αποτρίχωση στο σπίτι μια φορά τον μήνα με ταινίες κεριού. Συν βέβαια την απαλλαγή από τον συνεχή μπελά της αποτρίχωσης. Σίγουρα δεν είναι ανέξοδο και θα προτιμούσα και εγώ να υπήρχε κάποιο σύστημα που να μην χρειαζόταν αλλαγή η κεφαλή αλλά όλες οι συσκευές με ipl βασίζονται στην ίδια τεχνολογία και χρειάζονται ανταλλακτικό.
      Εγώ κάνω βέβαια μόνο μπικίνι και μου φτάνει και μου περισσεύει η μία κεφαλή αλλά γενικά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη και από τα αποτελέσματα και από την ταχύτητά της. Η Tria που είναι laser δίνει μεν μόνιμα αποτελέσματα αλλά είναι πολύ πιο αργή στην χρήση λόγω της σημαντικά μικρότερης επιφάνειάς της οπότε προσωπικά προτιμώ ως χρήση την Silk n. Συν το γεγονός ότι η δική μου Tria χάλασε και έτσι πήγε παντελώς χαμένη. Επίσης προτιμώ το ότι δεν χρειάζεται φόρτιση και δουλεύει όποτε θες και όσο θες συνεχόμενα, απ' ευθείας από την πρίζα.
      Αλήθεια η συσκευασία σου δεν είχε μέσα και ένα δεύτερο ανταλλακτικό; Από αποτέλεσμα πως και δεν έχεις ακόμα διαμορφώσει άποψη; Κανονικά μετά από τρεις συνεδρίες η κορούλα σου θα έπρεπε να έχει δει ήδη διαφορά. Κρίνοντας από τα δικά μου αποτελέσματα πιστεύω πως σύντομα θα αρχίσει να βλέπει και αυτή αποτέλεσμα. Επίσης μην ανησυχείς και μην αγχώνεσαι για το κόστος, δεν θα είναι το ίδιο στο μάκρος του χρόνου. Θα περιμένω λοιπόν νεώτερα. Φιλιά και καλή εβδομάδα:)

      Διαγραφή
  15. Μαρια μου δεν ειχε ανταλακτικο μεσα,της πηρα αυτην με τις δυο κεφαλες,στοιχισε 350 ευρω περιπου.Διαφορά ακομη δεν εχει δει παρα μονο ελαχιστη,ισως επειδη ακομη δεν φυτρωσαν πολυ και δεν καταλαβαινει.Στην περιοχη μας μια κοπελια εκανε αποτριχωση σε ινστιτουτο με λιγα χρηματα, κατω απο 300 ευρω, και με τελεια αποτελεσματα, το μαθαμε βεβαια εκ των υστερων.Εσυ την εχεις την σιλκ απο οτι καταλαβα και μαλλον εχεις δει αποτελεσμα,εμας θα δειξει.Να ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΦΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kiki εγώ έχω Silk n αλλά την flash 'n go. Την πήρα πριν από μερικές εβδομάδες από κατάστημα στν Ελλάδα και είχε μέσα δύο ανταλλακτικά. Εσύ απ΄ότι κατάλαβα πήρες την Silk'n SenSepil. Η κοπέλα που λες ότι έδωσε 300 ευρώ πιστεύω ότι μετά από ένα διάστημα θα χρειαστεί να ξαναδώσει άλλα τόσα για τις επαναληπτικές συνεδρίες. Η κόρη σου θα χρειάζεται να παίρνει απλά το ανταλακτικό. Το σημαντικό είναι να δει αποτέλεσμα μετά το κόστος φαίνεται ασήμαντο.

      Διαγραφή
  16. μολις τωρα ειδα την συσκευη,αν ειναι δυνατον.Στον παγκο που την ειδα εγραφε flash n go,νομιζα οτι αυτην πηραμε.Καλα ποσο γκαου ειμαι.Δεν ειχε μεσα ανταλακτικο,απλα εχει πιο ενισχυμενη διπλη κεφαλή ετσι μας ειπε,κοστιζει 30 ευρω το ανταλακτικο.Την ιδια δουλεια δεν κανει??Η μικρη το ηξερε εγω ειχα αγνοια.Γραφει εξετασεις τωρα και δεν ασχολειται καθολου.Μαρια σε ευχαριστω,παω τωρα να διαβασω το νεο σου κειμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική πιστεύω πως πάνω κάτω κάνουν την ίδια δουλειά οπότε μην ανησυχείς. Εγώ πάντως έγω μείνει ενθουσιασμένη με την δική μου. Κάποια στιγμή θα γράψω κάποιο άρθρο σχετικά με τις εντυπώσεις μου. Θέλω να δω πόσο και μόνιμα είναι τα αποτελέσματα. Αλλιώς από ταχύτητα και αποτέλεσματικότητα σκίζει. Πραγματικά δεν την περιμένα τόσο καλή :)

      Διαγραφή
  17. Μαράκι καλημέρα,
    θα σου πω την ιστορία μου με την τριχοφυια.
    Ειχα αρκετο χνουδι μακρυ ξανθο-καστανο στο προσωπο. Δοκιμασα τα παντα. Πηγαινα απο ινστιτουτο σε ινστιτουτο και εχω χαλάσει πολλά λεφτά.
    Καποια στιγμή δοκίμασα την ηλεκτρόλυση με βελονα, ειδα αποτελεσματα απλα οι τριχες ήταν πολλές.
    Μετά απο περιπου 10 χρόνια ψαξίματος πήγα(πριν 3-4 χρόνια)σε ένα δερματολόγο και μου έκανε λέιζερ(και τα άλλα υποτίθεται ότι ηταν λειζερ).
    Απο 150 ευρω τη φορά. Αν και μου είχε πεί ότι τις ανοιχτόχρωμες δεν τις πιάνει, αντιθέτως.έχω καθαρίσει πολύ. Το μειονέκτημα(το οποίο απο την πρώτη μέρα το είπα στο γιατρό)είναι ότι ναι μεν έχει εξαφανιστεί το χνούδι και έχω καθαρίσει αλλα έχουν δημιουργηθεί μάυρες τρίχες που δεν είχα. όπου χτυπάει το λειζερ αν δεν έχεις τρίχες τισ δημιουργεί. Αυτό κατάλαβα.Αυτός τελικά μετά απο τις 10 συνεδρίες απο 150 μου το έριξε στα 100.
    Βέβαια τώρα οι τρίχες είναι ελάχιστες ,μου παίρνει 5-10 λεπτά να τις χτυπήσουμε αλλά η τιμή παραμένει τα 100.
    Αν δεν κάνω λάθος κάπου σε κάποιο άρθρο σου είχα δεί για την vector electrolysis.H οποία μαζι με μεταφορικά κάνει γύρω τα 120ευρώ. Και σκέφτηκα, αν είναι καλή να την πάρω και να την κάνω μόνη μου στο σπίτι, η αγορά της κοστίζει όσο μία συνεδρία και το καλό είναι ότι θα την κάνω όποτε χρειάζεται και όχι καθε2-3 μήνες όταν θα έχω λεφτά. Για πές μου πρώτον τη γνώμη σου για το όλο θέμα και 2ον τι λες για την vector.Θέλω να έχω αποτελέσματα και όχι να βγούν παραπάνω τρίχες,και αφου ήδη στο παρελθόν είχα αποτελέσματα ευελπιστώ να έχω και τώρα. όσον αφορά τις τριχες τη μέση μου και στον ποπό μου(γιατί όπου υπήρχε τρίχα την πείραζα) νομίζω με ένα μηχάνημα φωτόλυσης που πιάνει και πολύ επιφάνεια θα είμαι οκ.
    Ευχαριστώ μαράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εvι μου ξέχνα την vector. Η συσκευή φωτόλυσης πλέον είναι πολύ καλύτερη λύση. Έχει και πολύ καλά αποτελέσματα και είναι πολύ γρήγορη στην χρήση της. Σου την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

      Διαγραφή
    2. Μαρία μου καλησπέρα,
      το σαββατο τελικά αγόρασα την Flash'n go.
      Τη δοκίμασα στους μηρούς μου αφού πρώτα τους ξύρισα.
      Οι τρίχες απο ότι βλέπω μεγαλώνουν πάλι, θα πρέπει να ξαναξυριστώ για να ξαναχτυπήσω την περιοχή?
      Τη δοκίμασα και στο πρόσωπο αλλα οι τρίχες παραμένουν εκεί. Θα μου πείς τώρα με μία φορά τη περίμενες.
      Ευελπιστώ να πέσουν σιγά-σιγά απο το πρόσωπο διότι αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημά μου. Για να μην ξαναβρεθώ πάλι στο 0, δεν θα το αντέξω.
      Στην αρχή λέει να γίνει επανάληψη στις 2 βδομάδες, πειράζει αν το κάνω στην βδομάδα?
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    3. Evi εννοείται ότι μεγαλώνουν μέχρι σταδιακά να σταματήσουν να εμφανίζονται. Αυτό όμως μετά από 3-4 εβδομάδες και αφού έχεις κάνει 2 με τρεις φορές με την Flash την κάθε περιοχή. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκεί μία μόνο συνεδρία για να δεις αποτέλεσμα ούτε καν με τις επαγγελματικές συσκευές. Εγώ πάντως μέσα σε τρεις εβδομάδες άρχισα να βλέπω διαφορά και τώρα πλέον δεν βγαίνει τίποτα. Οπότε συνέχισε ακάθεκτη και σύντομα θα δεις αποτέλεσμα. Όσον αφορά τις επαναλήψεις και εγώ στην εβδομάδα έκανα την επανάληψη για να επιταχύνω τα αποτελέσματα. Απλά οι οδηγίες λένε στις δύο εβδομάδες για να κάνεις την μέγιστη οικονομία στην κεφαλή. Επειδή όμως εγώ δεν έχω να κάνω μεγάλες περιοχές έχω πολύ περιθώριο με την μία κεφαλή στα 2000 χτυπήματα και έτσι κάθε εβδομάδα έκανα επαναληπτική θεραπεία.

      Διαγραφή
  18. καλησπερα μαρια.θελω να σε συγχαρω για την καταπληκτικη δουλεια που κανεις.το προβλημα μου ειναι οτι εχω τριχες εκει που τελειωνει η ευαισθητη περιοχη και προς τα πισω δλδ προς τον πωπο.εκανα τη βλακεια και εβαλα ξυραφι πισω παλια εχοντας μονο χνουδι και τωρα το χνουδι εγινε τριχα και επεκταθηκε.σαν πρωτη λυση εχω σκεφτει να κανω laser σε δερματολογο ομως ντρεπομαι να παω να ανοιξω τα ποδια μου για να κανω αποτριχωση σε μια τετοια περιοχη και επισης ντρεπομαι να του το πω.η δευτερη λυση ειναι να παρω μια συσκευη αποτριχωσης για να κανω μονη μου.εσυ ποια θα μου προτεινες για εκεινο το σημειο?φοβαμαι μην πανε χαμενα τα χρηματα γιατι πρωτον δεν ξερω αν θα εχει αποτελεσματα η συσκευη και δευτερον αν εχει,δεν ξερω αν θα μπορω να κανω μονη μου εκει και αν θα ποναει.τι με συμβουλευεις να κανω?εχω απογοητευτει τελειως με αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Maroulia με ατομική συσκευή ipl θα κάνεις δουλειά γιατί έχει μεγάλη κεφαλή και έτσι πιάνει περιοχές χωρίς να χρειάζεται να έχεις πολύ καλή οπτική επαφή με την περιοχή που χτυπάς. H περιοχή είναι ευαίσθητη και σίγουρα υπάρχει κάποια δυσφορία αλλά ο καθένας το αντιλαμβάνεται και το αντέχει διαφορετικά.
      Επίσης άλλη μια λύση είναι να βρεις μια γυναίκα γιατρό ώστε να μην νιώθεις άβολα με την διαδικασία και να κάνεις επαγγελματική θεραπεία. Πάντως και με την ατομική συσκευή θα δεις σίγουρα αποτέλεσμα. Λύσεις υπάρχουν λοιπόν, μην αγχώνεσαι. :)

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος7:51 μ.μ.

    καλησπερα κοριτσια πηρα την σιλκ ν σενσεπιλ κ 3εκινησα σημερα 8α 8ελα να μου πει καποια αν ειδε αποτελεσματα και εχω και μια απορια για την περιοχη του προσωπου βλεπε μουστακι αλλα και στα χερια χρειαζετε 3υρισμα η μπορω να κανω και κερι ?
    φιλικα ελενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έλενα χρειάζεται ξύρισμα οπωσδήποτε. Απαγορεύεται η αποτρίχωση με κερί σε οποιαδήποτε περιοχή όταν κάνεις ipl. Εγώ έχω την flash που είναι ίδιας τεχνολογίας και έχω δει εξαιρετικό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω όμως ακόμα πόσο μόνιμο είναι και πόσο συχνά θα χρειάζεται επανάληψη από την στιγμή που θα εξαφανιστεί τελείως η τριχοφυΐα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. απλα με τρομαζει η ιδεα στο να χρεισιμοποιω 3υραφακι στο προσωπο μου κυριωσ...και κατι ακομα παραλληλα με τν φωτολυση 3ερω οτι μπορω να 3υριζομαι κανονικα αυτο σημαινει πωσ δν υπαρχει προβλημα αν κανω κερι ασχετωσ με το πριν τν φωτολυση που 8ελει 3υρισμα ετσι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ele αν κατάλαβα καλά, ρωτάς αν ενδιάμεσα στην φωτόλυση μπορείς να κάνεις αποτρίχωση με κερί; Αν ναι, τότε η απάντηση είναι όχι, δεν επιτρέπεται καθόλου η αποτρίχωση με κερί. Πρέπει να αφήνεις την ρίζα απείραχτη για να την βρίσκει η ακτίνα της συσκευής μέσω της τρίχας και να την χτυπάει. Αν τις βγάζεις με κερί θα καθυστερήσεις πολύ το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μου εχουν κανει δωρο μια συσκευη αποτριχωσης πρωτης γενιας απ οτι ειδα να λες οτι ειναι κ κανω μονο τις μασχαλες που εχω λιγες τριχες.πιστευεις οτι θα δω αποτελεσμα καποτε η ματαιος κοπος?
    http://www.westfold.eu/default.aspx?PID=388&PRID=160&CTID=162
    ρωταω εφοσον γνωριζεις κατι παραπάνω και δε θελω να κανω απειρες φορες και να ναι χαμενος κοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν την συνιστώ. Μπορείς βέβαια αφού την έχεις να κάνεις σε ένα σημείο για να την τεστάρεις αλλά έχει τόσο μικρή κεφαλή που πιάνεις μια δυο τρίχες την φορά. Πόσες ώρες θα χρειαστείς λοιπόν για να κάνεις τις επαναλαμβανόμενα χτυπήματα σε όλες τις περιοχές; Εκτός και αν δεν ασχολείσαι με τίποτε άλλο όλη τη μέρα τότε η χρήση της, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, δεν είναι ρεαλιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. οχι την εχω μονο για μασχαλες, που κανει μεν πολυ ωρα οπως ειπες πολύ σωστά αλλα μεσα σε 25'-30' εχω τελειώσει γιατι εχω λιγες τριχες. η ερωτηση μου αφορά το αν εγω δε βαριεμαι κ κανω τακτικά θα έχω αποτελεσμα εστω και σε ενα χρόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. s_dz13 θα σου απαντήσω ως εξής... Αν μία τρίχα την χτυπάς να τακτά χρονικά διαστήματα για ένα χρόνο με την συγκεκριμένη συσκευή, ναι θα έχεις αποτέλεσμα. Μπορεί ίσως και νωρίτερα. Τώρα αν μπορείς να διαθέσεις τον απαραίτητο χρόνο, κάντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καταλαβα.σ ευχαριστώ Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σου Μαρια. Ονομαζομαι Νικος, ξερω οτι ειναι καπως ατοπο να σχολιαζω εδω, αλλα ευελπιστω στην καλη σου διαθεση να μου απαντησεις. Εχω εντονη τριχοφυια στην πλατη και σκεφτομαι να παρω την flash and go. Πιστευεις οτι με λιγη υπομονη θα εχω αποτελεσμα? Επισης θα μπορεσω να την χρησιμοποιω μονος μου η θα χρειαζεται να αγγαρευω καποιον-α καθε φορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γειά σου Νίκο,
    Μην νιώθεις άβολα... η αποτρίχωση είναι πλέον θέμα που απασχολεί και τα δύο φύλα και είσαι ευπρόσδεκτος στην παρέα μας. Η Flash δίνει πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά όμως η πλάτη είναι πολύ δύσκολη περιοχή να την κάνεις μόνος σου. Πράγματι θα χρειαστεί να αγγαρεύεις κάποιον κάθε 10 μέρες μέχρι να δεις αποτέλεσμα και ίσως πάρει καιρό. Υπάρχουν πολύ καλές προσφορές πλέον για αποτρίχωση στα διάφορα εκπτωτικά site. Γιατί δεν κάνεις μερικές συνεδρίες εκεί να κάνεις μια καλή αρχή και μετά παίρνεις την flash για να συνεχίσεις τις εναπομείναντες περιοχές και για συντήρηση. Νομίζω πως αυτή είναι η πιο καλή συνδυαστική λύση για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα σου. Αν χρειαστείς κάτι άλλο είμαι στην διάθεση σου. (Απλά μετά τι γιορτές γιατί τώρα θα λείψω για μερικές μέρες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα,
    μήπως γνωρίζετε αν η χρήση των παραπάνω συσκευών αντεδείκνυνται μετά από ολοκλήρωση χημειοθεραπειών ή θεραπείας με ραδιενεργό ιώδιο?
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μηπως εχετε γνωμη για αυτην? ZEN EPILATORE M1000
    Ευχαριστω εκ τον προτερον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνε αν και δεν την έχω χρησιμοποιήσει η κατασκευή της φαίνεται πολύ καλή και οι τεχνικές προδιαγραφές της επίσης καλές. Έχει πολύ μεγάλο αριθμό flash 30.000, αλλά απ΄ότι κατάλαβα μάλλον δεν πρέπει να έχει ανταλλακτική συσκευή. Μπορείς να το ρωτήσεις...Παρ όλα αυτά στα ίδια τα λεφτά όμως εδώ που τα λέμε είναι και οι υπόλοιπες συσκευές ipl και συνήθως η κεφαλή τους λήγει στα 1500 με 2000 χτυπήματα και το ανταλλακτικό κοστίζει στα 25 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Οπότε αυτή μου κάνει πολύ καλή και οικονομική λύση για τα χτυπήματα που δίνει.

      Διαγραφή
  32. Γεια σας και απο μενα. Χθες ειχα κανει την πρωτη μου συνεδρια στο πιγουνι και μουστακι με λειζερ Αλεξανδριτη. Εχω εντονη τρυχοφυια ειναι η αληθεια. Ειδικα στο πιγουνι οι τριχες ειναι μαυρες και χοντρες. Ευτυχως η επιδερμιδα μου ειναι ανοικτοχρωμη. Αν και μολις χθες ηταν η συνεδρια, παρατηρησα μολις εφυγα απο το ινστιτουτο πως υπαρχουν ακομη τριχες(κομμενες απο το ξυραφακι πριν τη συνεδρια) και ειναι και σκληρες. Ποια ειναι η δικη σας η αποψη για αυτο? Θα πεσουν απο μονες τους ή μηπως δεν μου τις χτυπησε καλα? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μην ανησυχείς καθόλου.. θα πέσουν από μόνες τους. Το λέιζερ Αλεξανδρίτης είναι από τα πιο δυνατά μηχανήματα για αποτρίχωση και θα δεις γρήγορο αλλά και μόνιμο αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
  33. κοριτσια καλημερα σας.με λενε γιαννα και εχω αγορασει το sensepil silk n. ειναι καλο αλλα χρειαζεται χρονο και υπομονη κατι που δεν εχω!!!!ετσι αποφασισα να κανω αλεξανδριτη με αποτελεσμα το μηχανημα να ειναι στο κουτι του καινουργιο.οποια κοπελα ενδιαφερεται ας επικοινωνησει μαζι μου στο mail μου vitagianni@yahoo.gr.εχει εγγυηση 4 χρονια απο τον κωτσοβολο.ευχαριστω πολυ. γιαννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημερα.Με λενε Γιαννα και εχω αγορασει το μηχανημα της silk n αλλα δυστυχως δεν εχω χρονο να το κανω και αρχισα αλεξανδριτη.Οποια κοπελα ενδιαφερεται για το μηχανημα ας επικοινωνησει μαζι μου (vitagianni@yahoo.gr). συνοδευεται με 4ετη εγγυηση απο τον κωτσοβολο.ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ, Γιάννα. Όποια ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει απ΄ευθείας μαζί σου να τα βρείτε.

      Διαγραφή
  35. ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LASER. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΠΑΩ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ 250 ΕΥΡΩ 8 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΔΙ, ΜΠΙΚΙΝΙ Κ ΜΑΣΧΑΛΕΣ, ΜΕ ipl . Μ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ 8 ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ Η ΤΙΜΗ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 15 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΔΙ ΠΧ. ΣΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ? Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. ΑΠΛΑ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟ Π ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛ ΑΡΕΟ, Κ ΣΑΝ ΧΝΟΥΔΙ. Κ ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΤΑ ΞΥΡΙΖΩ ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΧΝΕΣ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΣΤ ΔΕΡΜΑ Μ. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛ ΕΝΤΟΝΑ, Κ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΩΓΑΙΝΕΙ Η ΤΡΙΧΑ ΣΤΝ ΕΠΙΦΑΝΙΑ ΕΙΝ ΣΑΝ ΜΠΙΜΠΙΚΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ipl? Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑΙ. ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΗ Η ΕΠΙΦΑΝΙΑ ΜΕΤΑ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΝ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ IPL Κ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΕΛΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΡΙΣΤΙΚΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ Ν ΚΑΝΩ LASER ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΟ IPL? Η ΔΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΑΣΘΕΝΙΣΗ Η ΤΡΙΧΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κate με 250 ευρώ παίρνεις μια συσκευή ipl και κάνεις μόνη στο σπίτι σου... Γιατί να κάνεις στο ινστιτούτο; Εκτός και αν δεν έχεις όρεξη να κάνεις μόνη σου τις θεραπείες.
      Όντως όμως θα εξασθενήσουν οι τρίχες είτε κάνεις μόνη σου είτε στο ινστιτούτο. Ισχύει αυτό που σου έιπε η κοπέλα ότι δεν θα έχεις πρόβλημα πλέον με τα σπυράκια που εμφανίζονται μετά την αποτρίχωση.

      Επίσης δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα να κάνεις μετά laser αν χρειαστεί γιατί το πιο σημαντικό είναι να μην είναι ξανθές οι τρίχες όχι αν είναι αδύναμες. Αλλά ακόμα και αυτό, τείνει να μην είναι πρόβλημα γιατί έχω διαβάσει και για καινούργια laser που ξεπερνούν και αυτή την δυσκολία... Οπότε αν τώρα μπορείς να κάνεις ipl κάνε και αργότερα βλέπεις :)

      Διαγραφή
  36. Καλημέρα Μαρία μου ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με την αποτριχωση με λέιζερ !!! Έκλεισα μια προσφορά σε ενα κέντρο αισθητικής για 7 συνεδρίες με λέιζερ Nano light κΑι nano elite !!
    Την πρωτη συνέδρια την έκανα στις 12/11 αλλα ήδη οι τρίχες έχουν αρχίσει και ξαναβγαινουν !!!! Έτσι πρέπει να συμβεί ;;;
    Φοβάμαι μήπως έδωσα τσάμπα τα λεφτά μου κ αποτέλεσμα μηδέν :(
    Σε ευχαριστώ πολυ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα, απ ότι ξέρω στα ινστιτούτα μόνο ipl μπορούν να έχουν. Οπότε μάλλον το laser που αναφέρεις είναι ipl. Σε αυτή την περίπτωση δεν φεύγουν με το πρώτο αλλά ματά από αρκετές συνεδρίες. Με 7 πρέπει να είσαι εντάξει αλλά να ξέρεις ότι με το ipl το πιο πιθανό είναι να χρειάζεται πότε πότε επαναληπτικές συνεδρίες συντήρησης.

      Διαγραφή
    2. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολυ γιατ την απάντηση ... Ηθελά την βοήθεια σου σε κατι ακομα !!!!
      Έκανα την .1η συνέδρια στις 12/11 ειναι λογικό στις 16/11 να έχουν ξαναβγεί οι τρίχες ;;;; Αχ νομίζω οτι μου πούλησαν φύκι γι μεταξωτές κορδέλες :(
      Σε ευχαριστώ πολυ :(

      Διαγραφή
    3. Ναι είναι πιθανό για την πρώτη φορά γιατί δεν χτυπιούνται όλες στην ρίζα. Αυτές που ήταν να βγουν εμφανίστηκαν άμεσα. Την διαφορά θα αρχίσεις να την βλέπεις από την τρίτη με τέταρτη φορά. Μην ανησυχείς λοιπόν :)

      Διαγραφή
    4. Σε ευχαριστω πολυ :)

      Διαγραφή
  37. Ανώνυμος3:31 μ.μ.

    Γεια σου Μαρία. Θέλω να σε ρωτήσω αν ξέρεις κάτι για την συσκευή Silk'n Glide.
    Έχω αρκετά έντονη τριχοφυΐα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μαύρες τρίχες. Λες να είναι αρκετά δυνατό να κάνει δουλειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sellini την έχω υπ' όψιν αλλά πραγματικά δεν γνωρίζω καθόλου εάν δίνει τα ίδια αποτελέσματα με την flash n go. Δεν βρήκα ακόμη άλλα reviews οπότε δεν μπορώ να έχω καθόλου άποψη. Αν κρίνω όμως γενικά από τα προϊόντα τα άλλα που έχει κυκλοφορήσει η εταιρία πιστεύω πως θα είναι και αυτή αξιόλογη.

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα Μαρία! Θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη σου πάνω σε ένα προιόν που λέγεται depitime.. Δεν έχω καθόλου γνώσεις πάνω στο θέμα της αποτρίχωσης και θα με βοηθούσες πολύ..!! Η αλήθεια είναι ότι έχω πολυκυστικές οωθήκες και πρόβλημα με τις ορμόνες μου αλλά αυτό που θέλω είναι να μπορώ να χρησιμοποιώ το μηχάνημα στο πρόσωπο και το πηγούνι.. Δεν αποβλέπω σε μόνιμη αποτρίχωση αλλά σε εξασθένηση της τρίχας και στο να μπορώ να έχω καθαρό πιγούνι και λαιμό!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα Μαρία! Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει για το πρόβλημα που έχω.. Έχω ορμονικά θέματα που με την σειρά τους μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα τριχοφυίας στο πηγούνι, τον λαιμό και το πρόσωπο γενικότερα.. Θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις την γνώμη σου για ένα προιόν που λέγεται depitime και το βλέπω να διαφημίζεται πολύ.. περιμένω απάντησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. γεια σας! σκεφτομουν να αγορασω αυτη τη συσκευη http://www.amazon.co.uk/Remington-IPL5000-i-LIGHT-Removal-System/dp/B002C1AYEC/ref=as_li_tf_mfw?&linkCode=wey&tag=egynaika-21 που ειδα οτι την προτεινετε.θελω να κανω αποτριχωση σε μεγαλες περιοχες.πιο παλια ειχα silk epil ομως μου γυρνουσαν οι τριχες.ειναι αξιοπιστη μηχανη? δεν θελω να διαθεσω παραπανω χρηματα.με τη συγκεκριμενη μηχανη υπαρχει προβλημα αμα μαυριζεις? επισης αν ξερετε να μου πειτε αν ποναει οταν την χρησιμοποιεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. γεια σας! θελω να αγορασω μια αποτριχωτικη μηχανη για μεγαλη περιοχη.ειδα οτι προτεινετε μερικες και σκεφτομουν να αγορασω αυτη http://www.ebay.com/itm/REMINGTON-IPL-5000-i-LIGHT-HAIR-REMOVAL-SYSTEM-with-3-Lamps-2-Years-Warranty-/390706185478?pt=UK_Scanners&hash=item5af7e74506 καθως δεν εχω να διαθεσω περισσοτερα για τις αλλες. ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις γιατι δεν ξαναειχα τετοια μηχανη.εγω παλια χρησιμοποιουσα silk epil και πολλες τριχες μου γυρνουσαν αναποδα υπαρχει περιπτωση να ξαναεχω το ιδιο προβλημα? επισης ποναει κατα την εφαρμογη της? τι γινεται οταν μαυριζεις? ειναι ευκολη μηχανη για να τη χρησιμοποιησει καποιος μονος του?επισης στα ινστιτουτα νομιζω βαζουν ενα ζελε χρειαζομαι κατι τετοιο ή την εφαρμοζω οπως ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Διονυσία είναι πολύ καλή και στις περισσότερες περιοχές δεν πονάει. Στο μπικίνι μοναχά που η περιοχή είναι πιο ευαίσθητη υπάρχει μια μικρή δυσφορία αλλά απόλυτα ανεκτή. Καλά είναι οι θεραπείες να γίνονται σε περίοδο που δεν είναι το δέρμα πολύ μαυρισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.