Dermapen: Ένα νέο εργαλείο για ανάπλαση της επιδερμίδας.

Κορίτσια νομίζω πως αξίζει να το έχουμε στα υπ όψιν.... πρόκειται για μία τεχνική μεσοθεραπείας που είναι πολύ δημοφιλής πλέον στο εξωτερικό. Θεωρώ πως είναι μία αναβαθμισμένη τεχνική του dermarolling. Βασίζεται και στην αρχή της μεσοθεραπείας δηλαδή στην έκχυση αντιγηραντικών και αναπλαστικών ουσιών βαθιά στην επιδερμίδα μέσω βελόνας αλλά και στα μικροτραύματα της επιδερμίδας

Αυτά τα μικρο-τραύματα στο δέρμα το ενθαρρύνουν να αξιοποιήσει δυναμικά την έμφυτη ικανότητα του σώματος να αναπλάθεται εκ νέου και να επιδιορθώνει το δέρμα μέσω της φυσιολογικής παραγωγής κολλαγόνου. Στην νέα αυτή τεχνική χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα που μοιάζει σαν μια μεγάλη πένα που στην άκρη της έχει 12 λεπτές βελόνες, το Derma Pen.


Η διαδικασία είναι πολύ απλή πολύ πιο γρήγορη και πιο ανώδυνη από την κλασσική μεσοθεραπεία. Αρχικά απλώνεται πρώτα στο πρόσωπο ένας αντιγηραντικός ορός με υαλουρονικό, πεπτίδια, βιταμίνες και άλλους αναπλαστικούς συσφικτικούς παράγοντες όπως Dmae ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Εν συνεχεία ο γιατρός περνάει όλη την περιοχή με την μικρή αλλά θαυματουργή αυτή συσκευή κάνοντας μικροσκοπικές οπές ενώ ταυτόχρονα σπρώχνει τον ορό βαθιά στην επιδερμίδα. Το Derma pen μπορεί εκτός από το πρόσωπο να εφαρμοστεί και σε άλλη περιοχή του σώματος που επιθυμούμε να αναπλάσουμε όπως ντεκολτέ ή ακόμα και ραγάδες ή χαλάρωση στο σώμα.
Το DermaPen διαπερνά το δέρμα από έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με μία ρυθμιζόμενη ταχύτητα και, σε βάθος μεταξύ 0,25 χιλιοστά-2.5mm, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται. Οι βελόνες στo DermaPen διεισδύουν στο δέρμα κατακόρυφα, ελαχιστοποιώντας τη βλάβη του δέρματος, ο πόνος και ο χρόνος αποκατάστασης.

Τα αποτελέσματα είναι πράγματι θεαματικά. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε ουλές από ακμή ή τραύματα γιατί ”σπάει” τον ιστό της ουλής και προκαλεί λείανση και ανάπλαση.
Αποδεδειγμένα αποτελέματα είναι τα εξής:
  • εξομαλυνση των ρυτίδων
  • επιδερμική σύσφιξη
  • λαμπερή υγιής όψη
  • αναγέννηση του δέρματος
  • ρηχά και μέτρια σημάδια ακμής
  • μείωση έως και εξάλειψη των ραγάδων
  • μείωση μετεγχειρητικών ουλών και τραυμάτων.
  • μείωση πόρων
  • πρόληψη της απώλειας μαλλιών και ενίσχυση των προϊόντων κατά της τριχόπτωσης.

Φώτο πριν και μετά το Derma Pen



Δείτε εδώ  βίντεο με την διαδικασία από την αρχή ως το τέλος της θεραπείας.

Πηγή: beautynews.gr

Το dermapen το χρησιμοποιούν βασικά οι γιατροί και θέλει πολύ προσοχή στο θέμα της αποστείρωσης και τον τρόπο που περνάει η συσκευή πάνω από το δέρμα. Δεν ξέρω κατά πόσο  θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε μόνες σας με ασφαλή τρόπο. Πάντως ο τρόπος χρήσης μοιάζει πολύ με το dermaroller και λένε μάλιστα ότι πονάει λιγότερο.  Για όσες έχετε ουλές  πιστεύω πως είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Θα πρέπει ασφαλώς να εξοικειωθείτε πρώτα σε κάποια περιοχή πέρα από το πρόσωπο και να δείτε τα σχετικά βιντεάκια με το πρωτόκολλο εφαρμογής από την αρχή ως το τέλος.  Αν σας ενδιαφέρει και έχετε απορίες σχετικά συζητάμε περισσότερο στα σχόλια.... 

10 σχόλια:

  1. Γειά σας!
    Έχω μερικές ουλές στο μεσόφρυο οι οποίες είναι μόνιμες ατροφικές πλέον. Ξέρω ότι είναι αρκετά δύσκολο σημείο για να εξαλειφθούν ή έστω να βελτιωθή η εμφάνιση τους. Έκλεισα πάντως ραντεβού για fractional laser CO2 σε πλαστικό χειρουργό για να ξεκινήσω θεραπείες. Παλιά είχα κάνει 3 άλλες συνεδρίες laser Gentle Mac σε άλλον ιατρό οι οποίες δεν βοήθησαν για τις βαθιές ουλές. Έχω ακούσει καλύτερες κριτικές για το πρώτο λειζερ που αναφέρω, οπότε ελπίζω να απαλλαγώ επιτέλους κ να μπορώ να κυκλοφορώ άνετα. Εσείς θεωρείτε ότι το dermapen είναι ακόμη πιο επαναστατική μέθοδος? Θα την προτείνατε για τις ουλές μου έναντι του fractional laser? Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dimitra σύμφωνα με ενημερωτικά άρθρα και προτάσεις δερματολόγων το dermapen δίνει ισάξια αποτελέσματα με το Fraxel ιδίως όταν χρησιμοποιείται η ρύθμιση βελόνας από 1,5mm και άνω. Σίγουρα θα δεις βελτίωση στην ουλή που σε απασχολεί με το dermapen αλλά η απόφαση σου θα πρέπει να εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες όπως την τιμή που σου δίνει ο πλαστικός για το fraxel και κατά πόσο είσαι άνετη να κάνεις μόνη σου την θεραπεία(αν και δεν είναι δύσκολο...). Βέβαια το πλεονέκτημα με την απόκτηση του dermapen είναι ότι την έχεις πλέον στην διάθεσή σου για να κάνεις και άλλες περιοχές για σύσφιξη και ανάπλαση. Το μόνο που θα χρειάζεσαι για κάθε θεραπεία είναι να έχεις την ανταλλακτική κεφαλή και ένα φυσικό αναπλαστικό ορό. Σκέψου το και αποφάσισε ότι σε βολεύει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σας! Το fraxel που λέτε είναι διαφορετικό από το fractional CO2, το οποίο είναι μια νέα μέθοδος που δεν έχει μεγάλο χρόνο αποκατάστασης και μπορείς μετά από μια μέρα να επιστρέψεις στις ασχολίες σου σε αντίθεση με το fraxel που ήθελε 2-3 βδομάδες (έτσι με ενημέρωσε ο ιατρός). Γι'αυτό και θα χρειαστώ γύρω στις 4 συνεδρίες για να δω το τελικό αποτέλεσμα. Το dermapen βοηθάει και στις παλιές βαθιές ουλές? Με ενοχλούν πολύ και στενοχωριέμαι που δεν μπορεί να είμαι άνετα με τον εαυτό μου. Ξέρετε μήπως που μπορώ να βρω το συγκεκριμένο εργαλείο? Αν και νομίζω πως θα είναι δύσκολο να κάνω κάτι τέτοιο μόνη μου, προτιμώ να μην κάνω πειράματα και να αισθάνομαι πιο πολύ ασφάλεια με έναν επαγγελματία ιατρό. :) Λέω να ξεκινήσω πρώτα τις θεραπείες με τον ιατρό αντί να δοκιμάσω κάτι μόνη μου και μετά να δω ανάλογα αν βοήθησε ή όχι. Σας ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dimitra το dermapen βοηθάει στις παλιές ουλές. Συνήθως όμως για να χρησιμοποιήσεις μια τέτοια συσκευή μόνη σου πρέπει να είσαι εξοικειωμένη με την χρήση πιο απλών συσκευές όπως πχ το dermaroller, η συσκευή υπερήχων, κτλ. Οπότε αν νιώθεις ανασφάλεια ασφαλώς και να προτιμήσεις τον γιατρό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ για την χρήσιμη βοήθεια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαρια θα ηθελα να σε ρωτησω αν τα κοκκινα σημαδια που εχουν δημιουρηθει στο πηγουνι και γυρω απο το στομα λογω ορμονικου μπορουν να φυγουν με αυτην την συσκευη δερμοαποξεσης.

    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Thalia το dermapen δεν είναι συσκευή δερμοαπόξεσης αλλά συσκευή needling κάτι σαν το dermaroller. Έχει και αυτό θετικό αποτέλεσμα στις δυσχρωμίες αλλά η συσκευή δερμοαπόξεσης είναι καλύτερη για τις δυσχρωμίες της ακμής ιδίως αν συνδυαστεί με ένα πολύ ήπιο tca. Διάβασε λίγο αυτά τα άρθρα:
    1. Ασφαλές Χημικό Πηλινγκ για Επιδερμίδα χωρίς Ψεγάδια

    2. Ανανέωση της Επιδερμίδας με την Μέθοδο της Δερμοαπόξεσης.

    3. Ιdealist Even Skintone Illuminator της Estee Lauder.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Μαρία Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη έχεις για τις κεραλοιφές !Καταρχήν, εχω σκουρόχρωμο ,λιπαρό δέρμα, μπορώ να τις χρησιμοποιώ με το dermaroller μπορώ να κάνω χρήση κ το καλοκαίρι ή πιο φθινόπωρο?Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Mia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία μου μπορείς να κάνεις άνετα dermaroller και το καλοκαίρι. Μην ανησυχείς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
    ΥΓ. Για τις κεραλοιφές σου απάντησα στο άλλο σχόλιο που άφησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.