Πότε παχαίνει ο καφές;

Όταν ο καφές γίνεται επιδόρπιο με τρεις κουταλιές ζάχαρη και σαντιγύ παχαίνει!! ακόμη χειρότεροι είναι οι καφέδες τύπου φρεντουτσίνο φραπουτσίνο και τα παρεμφερή. Ξέρετε ότι ένας τέτοιος «καφές» σε μεγάλο ποτήρι μπορεί να σας δώσει έως και 450 θερμίδες!!!!! Προτιμήστε λοιπόν το καφεδάκι σας σκέτο ή με λίγη ζάχαρη για απόλαυση και τόνωση χωρίς να σαμποτάρετε την γραμμή σας προσθέτωντας την επιπλέον λίπος.

Επίσης θα πρέπει να προσέχετε τώρα με τις ζέστες να μην ξεδιψάτε με αναψυκτικά που έχουν επίσης πολλές θερμίδες. Ακόμα και οι φυσικοί χυμοί που ναι μεν είναι υγιεινοί πρέπει να τους καταναλώνεται με μέτρο γιατί ενώ σας δίνουν αρκετές θερμίδες απλά σας ξεδιψούν χωρίς να ικανοποιούν ταυτόχρονα την αίσθηση της πείνας. Εν τέλει αν πεινάτε φάτε καλύτερα ένα φρούτο αν διψάτε πιείτε αγνό δροσερό νεράκι, τέλειο!!!!.

Έρευνες που έχουν γίνει …..διαβάστε περισσότερα

2 σχόλια:

  1. Επίσης να προσθέσω ότι το γάλα στο καφέ είναι πολύ περίεργη και αντιφατική φάση. Αν βάλεις γάλα, χαλάς τα αντιοξειδωτικά του καφέ, που είναι και το μόνο καλό που έχει ο καφές για το σώμα μας. Αν πάλι δεν βάλεις, χαλάς το στομάχι σου, αφού το γάλα τον κάνει πιο ελαφρύ, ιδίως για αυτούς που πίνουν πολλούς.
    Άντε να βγάλεις άκρη δηλαδή... Τελικά το καλύτερο είναι το πώς αρέσει στον καθένα να τον πίνει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά ο καφές, όπως πολύ σωστά λες Πάνο, πρέπει να πίνεται χωρις γάλα. Αλλά ακόμα και για το στομάχι που αναφέρεις με το γάλα γίνεται πιο βαρύς και δύσπεπτος. Τελικά απ' όλες τις απόψεις είναι καλύτερα να τον πίνουμε σκέτο! Πάντως αν και το ξέρω αυτό, αρκέτες φορές θα βάλω λίγο γάλα στον καφέ μου όταν μου πηγαίνει καλύτερα γευστικά..... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.