Ξηροί καρποί. Το σούπερ σνακ !

Όταν πεινάτε και θέλετε να φάτε κάτι υγιεινό ανάμεσα στα κύρια γεύματα, απολαύστε άφοβα μια μικρή χούφτα ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς. Είναι ιδιαίτερα υγιεινοί και δεν πρέπει να τους αποφεύγουμε απλά να τους καταναλώνουμε με μέτρο. Περιέχουν πρωτείνες, καλά λίπη (πολυακόρεστα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 )στερόλες και βιταμίνες και ενισχύουν την υγεία της καρδιάς. Είναι επίσης γενικά πλούσιοι σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Παρότι μπορεί να σας ακούγεται αντιφατικό,
μικρές ποσότητες ωμών ανάλατων ξηρών καρπών παρόλο που είναι πλούσιοι σε λίπη και θερμίδες συμβάλλουν στην πρόληψη της παχυσαρκίας και μειώνουν το σωματικό βάρος. Τα καλά λιπαρά που περιέχουν όχι μόνο κόβουν το αίθημα της πείνας αλλά βοηθούν στον μεταβολισμό των λιπών στο σώμα μας. Επιπλέον είναι και ιδιαίτερα ευεργετικά για την επιδερμίδα μας.
Αξίζει να σημειώσω επίσης ότι περιέχουν φυτικό οξύ που είναι ένα φυσικό φυτικό αντιοξειδωτικο και πιστεύεται ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων φλεγμονωδών εντερικών παθήσεων.
Προσοχή όμως τα οφέλη αυτά χάνονται όταν οι ξηροί καρποί αλατίζονται και καβουρντίζονται ή όταν μπαγιατεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.