Η Έλλειψη ύπνου σαμποτάρει τον μεταβολισμό μας!


lackofsleep
Μήπως για τα λίγα παραπανίσια κιλά σας ευθύνεται η έλλειψη ύπνου; Είναι αποδεδειγμένο ότι οι λιγοστές ώρες και η κακή ποιότητα ύπνου μειώνουν το μεταβολισμό μας γιατί αυξάνουν την ορμόνη του στρες, (κορτιζόλη) και την απώλεια των μυϊκών ιστών.
Επιπλέον, όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, ο οργανισμός δεν αναπληρώνει επαρκώς τις δυνάμεις του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτελέσει σωστά τις λειτουργίες του, όπως π. χ. την καύση του λίπους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά
πολλές φορές για να αναπληρώσουμε την έλλειψη ενέργειας νιώθουμε την ανάγκη να καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων με όλα βέβαια τα γνωστά αποτελέσματα....Γενικά τα άτομα που δεν κοιμούνται καλά το βράδυ, κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας και μικρότερη ενεργητικότητα έχουν και πιο αργό μεταβολισμό. Το αποτέλεσμα είνα βέβαια να συσσωρεύουν περισσότερο λίπος. Αντίθετα ο επαρκής ύπνος, δηλ 7-8 ώρες αυξάνει τον ρυθμό των καύσεων, ειδικά στις γυναίκες.
Μην ξενυχτάτε λοιπόν χωρίς λόγο (κουράγιο στις μικρομάνες με δύσκολα παιδιά στον ύπνο. Τα πέρασα και ξέρω..... )και ίσως δείτε την σιλουέττα σας να βελτιώνεται χωρίς καμμιά άλλη αλλαγή στο πρόγραμμά σας.

Ετικέτες Technorati: ,,

Πηγές:
http://www.bio-medicine.org/medicine-news/Weight-Gain-In-Women-Is-Linked-With-Lack-Of-Sleep--u2013-A-Study-Say-16071-1/
http://www.bristol.ac.uk/neuroscience/news/bnnews/obesity_sleep
http://www.sleepmedservices.com/Obesity%20and%20Sleep%20Disorders.htm
http://www.msnbc.msn.com/id/3909287/
http://www.medicalnewstoday.com/articles/74081.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.