Ρομπότ .....νοικοκυρά!



Πρόσφατα ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τοκυο έχουν σχεδιάσει ρομπότ για τις .....οικιακές δουλειές. Ναι ναι τις δουλειές του νοικοκυριού!!!! Μπορεί δηλαδή να συμμαζέψει το τραπέζι μετά το φαγητό, να ταχτοποιήσει τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων, να σκουπίσει, να βάλει πλυντήριο ρούχων. Δεν ξέρω αν σιδερώνει βέβαια.... αλλά και να μην είναι τώρα στις δυνατότητές του είμαι σίγουρη πως η λίστα θα εμπλουτιστεί σύντομα με όλες τις δουλειές που "αγαπάμε" τόσο πολύ...συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του σιδερώματος.

Εγώ πάντως σαν εργαζόμενη μητέρα και με σαφέστατη αγάπη για την τεχνολογία και τις ευκολίες που μας προσφέρει καταχάρηκα! Ερχεται το τέλος της διπλοβάρδιας, να μην χαρώ η γυναίκα!!!. Υπάρχουν βέβαια και οι κριτικοί της υπόθεσης που μιλάνε για εκφυλισμό του είδους, για ακόμη μία ευκολία που θα μας κάνει νωθρούς και τεμπέληδες εκφράζοντας ταυτόχρονα φοβίες για την μελλοντική κυριαρχία των ρομπότ έναντι των ανθρώπων. Γιατί όμως νομίζω ότι όλοι όσοι τα λένε αυτά είναι γένους αρσενικού που όταν γυρνάνε σπίτι ούτε το δακτυλάκι τους δεν σηκώνουν!!!!

Άν είστε εργαζόμενη γυναίκα με οικογενειακές υποχρεώσεις τι πιστεύεται για την συγκεκριμένη τεχνολογία; Είναι κάτι που θα υιοθετήσετε εάν το κόστος είναι προσιτό ή θα το εξοστρακίζατε ως ένα ακόμα δεινό της τεχνολογικής εποχής;

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11:00 μ.μ.

    Ανυπομονώ να κυκλοφορήσει!!!! Ξέρεις πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς απ' ότι έχω διαβάσει θα κάνει πάνω από πέντε χρόνια μεχρι να βγει στο εμπόριο. Υπομονή... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.