Κορν Φλεικς για Αδυνάτισμα; Ξανασκεφτείτε το!

Ακούω πολλές φορές γυναίκες να αναφέρονται στα γνωστά και πολυαγαπημένα Κορν Φλέικς ως το ιδανικό «γεύμα» για αδυνάτισμα… Απόλυτα λογικό! Με την τόση διαφήμιση και το μήνυμα που εμπεριέχει ως το ιδανικό κολατσιό για να πέσουν τα κιλά και να αποκτήσουμε την τέλεια σιλουέτα, πώς να μην «τσιμπήσουμε».

Η αλήθεια όμως είναι, δυστυχώς, αρκετά διαφορετική!


Πρώτα απ΄όλα τα κορν φλέικς είναι ένα τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και μάλιστα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.

Σαν να μην έφτανε αυτό επειδή θεωρείται τρόφιμο διαίτης πολλές γυναίκες το τρώνε για βραδινό και μάλιστα σε βαθύ πιάτο……..Και για να μην το παίζω υπεράνω…. παλαιότερα ακολουθούσα και εγώ αυτήν την δίαιτα. Αναρωτιόμουν μετά γιατί δεν έχανα βάρος όπως βέβαια και πολλές άλλες γυναίκες που τυχαίνει να συζητώ μαζί τους και ακολουθούν την ίδια τακτική!

Έχουμε και λέμε λοιπόν….

Ένα βαθύ πιάτο κορν φλέικς χωράει από 110-150 γρ που σημαίνει 412-562 θερμίδες χωρίς το γάλα και την ζάχαρη. Προσθέτωντας 200 ml γάλα ελαφρύ και μια κουταλιά κοφτή ζάχαρη βάλτε άλλες 100 θερμίδες τουλάχιστον. Ξεπερνάμε λοιπόν τις 550 χαλαρά και μάλιστα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σε καμμιά περίπτωση όπως καταλαβαίνετε δεν θεωρείτε γεύμα διαίτης ιδίως όταν το τρώμε για βραδινό!
Ακόμα και για πρωινό όμως προσωπικά τα αποφεύγω τελείως πλέον, προτιμώ τα Quacker (βρώμη) που έχει καλούς υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Όχι τόσο εύγεστα, η αλήθεια είναι, αλλά πολύ πιο υγιεινά!

Τώρα θα μου πείτε πως μπορεί και προβαίνει η εταιρεία σε τέτοιους ισχυρισμούς; Λοιπόν η Kellog’s προτείνει ως μερίδα τα 30 γρ που περιέχουν 112 μόλις θερμίδες (στο πίσω μέρος της συσκευασίας). Μάλιστα…. Τώρα θέλω να μου πείτε ποιες από εσάς έχετε φάει ποτέ κορν φλεικς σε ένα μικρό μπολάκι παγωτού και τα κορν φλεικς μόλις μέχρι την μέση, γιατί τόσο είναι τα 30 γρ.!

Για να έχετε καλύτερη εικόνα τράβηξα την διπλανή φωτογραφία  με την ποσότητα των 30 γρ σε μικρό μπολάκι. (Η ζυγαριά είναι ηλεκτρονική ακριβείας και έχω μηδενίσει την μέτρηση με το μπολάκι επάνω, ώστε να δείξει το καθαρό βάρος).

Τα  συμπεράσματα δικά σας!

11 σχόλια:

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά είναι δύσκολο πολλές φορές να το συνειδητοποιήσεις.Ευτυχώς που έχουμε κ εσένα. Εγώ πάντως θα τα κόψω, το βράδυ τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι δύσκολα το συνειδητοποιείς Nemecis! Όταν για πρώτη φορά σκέφτηκα να μετρήσω ποσο είναι τα 30 γρ έπαθα σοκ μόλις κατάλαβα πόσο μικρή ποσότητα είναι... Άντε τώρα να χορτάσεις με αυτό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεμα ειναι οτι κανοντας διαιτα εννοειται οτι δεν θα βαλουμε μια γαβαθα κορνφλεικς και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ουτε ζαχαρη.Ειναι σαν να μας λενε φατε 1φρουτο και μεις τρωμε 1 ολοκληρο καρπουζι επειδη νομιζουμε οτι δεν παχαινουν τα φρουτα.
    Προσωπικα κανω διαιτα μονη μου εδω και 2βδομαδες και εχασα 3κιλα κοβοντας μονο τη ζαχαρη στο καφε και το μεσημεριανο φαγητο και αντικαθιστωντας το με την ποσοτητα περιπου της φωτο με Special K(περιπου 50γρ).Το βραδυ τρωω μεχρι τις 20,30 μπριζολα ή στηθος κοτοπουλο ή μιφτεκια με σαλατα.Το απογευμα ενα μηλο.
    Σιγουρα δεν χορταινα τις πρωτες μερες και γκρινιαζα αλλα χρειαζεται και απο μας θυσιες νομιζω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βραδυνό σου πολύ καλό αλλά τα γεύματα της υπόλοιπης ημέρας τα θεωρώ ότι υστερούν σε θρεπτικά συστατικά. Πρωινό τρως; Απ ότι κατάλαβα τρως μεσημεριανό κορν φλεικς το απόγευμα ένα μήλο και το βράδυ το γεύμα που αναφέρεις. Χρειάζεται να κάνεις περισσότερα γεύματα, μικρά ασφαλώς αλλά περισσότερα... και οπωσδήποτε να περιέχουν μια πηγή πρωτείνης. Και βεβαίως έχει δίκιο... χρειάζονται κάποιες θυσίες δεν το συζητώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή και αναλυτική παρατήρηση, με αποδείξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2:45 μ.μ.

    Καλά πόσο τρώτε εσείς?
    Εγώ βάζω λίγα μέσα στο γιαούρτι ούτε 30 γρ δεν είναι.
    Και για το γιαούρτι έχω ακούσει ότι πρέπει να είναι με λίγα λιπαρά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ καλά κάνεις! Έτσι τα χρησιμοποιώ και εγώ. Πολύ μικρή ποσότητα σε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω τρωω κορν φλεικς με γιαουρτι και μελι το βραδυ. τρωω και το πρωι. λιγα κορν φλεικς. στην χουφτα του χεριου μου. προσεχω την διατροφη μου τις υπολοιπες ωρες και περπατω 2 ισως και 3 ωρες την ημερα. ομως γρηγορο περπατημα. θεωρω οτι ποιο πολυ φοβο εχω να παχυνω αν πλακωνομαι στα μπισκοτα σοκολατας παπαδοπουλου τα γεμιστα γιατι με πιανουν λιγουρες παρα με τα κορνφλειςκ το απαχο γιαουρτι και το μελι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Exadas εννοείται πως η επιλογή με το γιαούρτι είναι κατα μακράν πολύ καλύτερη επιλογή για σνακ από τα μπισκότα ακόμα και αν προσθέτεις λίγα κορνφλέικς. Το πρόβλημα είναι όταν γεμίζουμε μια σουπιέρα με αυτά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μη το λες! εγώ τρωω μιαμιση χούφτα. που είναι μέχρι τη μέση σε μια κούπα! και γάλα λιγο πιο πάνω από τη μέση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.