Φυσικές Συνταγές Ομορφιάς με …ρύζι.


Τελευταία είχαν  πέσει στην αντίληψή μου κάποιες αναφορές στην χρήση ρυζιού ως το κύριο συστατικό σε διάφορα καλλυντικά  λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του.  Ήξερα επίσης πως το ρύζι είναι ένα από τα μυστικά ομορφιάς  των γυναικών στην  Ιαπωνία και  το χρησιμοποιούσαν οι Γκέισες από τον 16ο αιώνα στο μακιγιάζ του προσώπου τους και για την φροντίδα του δέρματος.

Κάνοντας μια σχετική έρευνα στο διαδίκτυο  βρήκα πως το ρύζι  και συγκεκριμένα η σκόνη του ρυζιού έχει χρησιμοποιηθεί  για αιώνες και στην αρχαία τέχνη της Αγιουρβέδα, σαν πρακτική ολιστική θεραπεία. Χρησιμοποιούταν ως κατάπλασμα για να  καταπραΰνει έλκη του δέρματος και φλεγμονές της ακμής. Δρα ως μαλακτικό και βοηθά να διατηρηθεί απαλή, λεία και απαλή επιδερμίδα.

Τι το ιδιαίτερο περιέχει το ρύζι;

  • Έχει βιταμίνες Ε και  Β που κρατούν το δέρμα υγιές και χωρίς ρυτίδες.
  • Τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία Ζinc, φώσφορο μαγνήσιο ποτάσσιο και μαγγάνιο.
  • Το πίτουρο του ρυζιού έχει μια χημική δομή παρόμοια με τα ceramides που βρίσκονται στο ανθρώπινο δέρμα και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου για πιο νεανικό δέρμα. Ταυτόχρονα έχει  και εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες.
  • Περιέχει μια υψηλή συγκέντρωση  PABA (παρα αμινοβενζοϊκό οξύ) δίνοντάς του πολύ καλές αντηλιακές ιδιότητες. Το ρύζι περιλαμβάνει επίσης δύο άλλους παράγοντες για την προστασία από τις ακτίνες του ήλιου – το φερουλικό οξύ που είναι αντιοξειδωτικό και την αλλαντοΐνη. Οι επιστήμονες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι όταν στο φερουλικό οξύ προστίθεται βιταμίνη C και Ε, η προστασία από τον ήλιο διπλασιάζεται. Η Αλλαντοίνη έχει επίσης αντηλιακές προστατευτικές ιδιότητες και  αντι-φλεγμονώδης ιδιότητες. Καταπραΰνει επίσης τα ηλιακά εγκαύματα και προωθεί την ανάπλαση του δέρματος.

Συνοπτικά οι καλλυντικές του ιδιότητες:

  • Αντιγηραντική και ενυδατική δράση
  • Βοηθά  στην θεραπεία της ακμής και φλεγμονών του δέρματος, που προκαλούνται από βακτήρια που παράγονται στους πόρους του δέρματος. Επιτρέπει ταυτόχρονα στο δέρμα και τους πόρους να αναπνέουν, ενώ ταυτόχρονα παρέχει μαλακτική και απολεπιστική δράση.
  • Βοηθά στον έλεγχο και μείωση της λιπαρότητας.
  • Αντηλιακή προστασία

Τι καλλυντικά μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας;

Με το ρύζι μπορούμε να φτιάξουμε  κάποια βασικά φυσικά καλλυντικά στο σπίτι μας όπως λοσιόν,  peeling και μάσκα.

Για μάσκα και πήλινγκ θα πρέπει να αλέσετε πρώτα το ρύζι με ένα blender. Ανάλογα με την χρήση θα το αλέσετε με τις εξής παραλλαγές:

  • Για μάσκες ή για εφαρμογή σαν πούδρα για προβληματικά δέρματα αλέστε άσπρο ρύζι μέχρι να γίνει πολύ λεπτή σκόνη.
  • Για αντιγηραντική δράση προτιμήστε το μαύρο αναποφλοίωτο ρύζι που έχει και το πίτουρο
  • Για πήλινγκ αφήστε το λιγότερο στο blender ώστε να μείνουν και μικρά κομματάκια ρυζιού που δια της τριβής προκαλούν ήπια απολέπιση.

Βασικές Συνταγές Ομορφιάς.

Μπορείτε ασφαλώς να αυτοσχεδιάσετε στο πως θα χρησιμοποιήσετε την σκόνη ρυζιού ανάλογα με τις ανάγκες σας αλλά σας δίνω εδώ μερικές ιδέες.

  1. Πήλινγ:
  2.  Για κανονικά και ξηρά δέρματα ανακατέψτε μισή κουταλιά αλεσμένο ρύζι για πήλινγκ ωμό, μαζί με μία κουταλιά λάδι. Για πιο  ευαίσθητα ή ακνεϊκά δέρματα ζεστάνετε 2 κουτάλια της σούπας ριζάλευρο σε ένα κατσαρολάκι με 50 ml γάλα  μέχρι να γίνει μια υδαρή κάπως πάστα και τρίψτε απαλά με αυτή το πρόσωπό σας.
  3. Μάσκα: Χρησιμοποιείστε το σαν βάση μαζί με γάλα ή φυσικούς χυμούς της επιλογής σας. Εάν έχετε αποχυμωτή χρησιμοποιήστε λαχανικά και φρούτα για να φτιάξετε χυμό αλλιώς χρησιμοποιήστε ένα απλό blender και στραγγίξετε τον χυμό. Προτιμήστε φρούτα εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα και μεγάλους πόρους,  λαχανικά εάν έχετε κανονική ή ευαίσθητη. Εξαιρετικός συνδυασμός για κάθε τύπο επιδερμίδας είναι με  χυμό σταφυλιών. Ζεστάνετε τα υλικά μέχρι να δέσει σαν κρέμα και απλώστε την στο πρόσωπό σας για 20-30 λεπτά. Εάν έχετε  ευαίσθητο δέρμα κάντε πάντα ένα τεστ σε μια μικρή περιοχή γιατί ακόμα και τα φυσικά συστατικά μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις και κοκκινίλες. 
  4. Τονωτική λοσιόν:  Είναι ιδανική για μικτά και λιπαρά δέρματα και για τους ανοιχτούς πόρους. Βάλτε 1/2 φλιτζάνι ρύζι σε ένα μπολ και ρίξτε λίγο νερό στο μπολ σας ώστε να καλύψει το ρύζι και άλλα 5 εκατοστά πιο πάνω. Μετά  ανακατεύετε το ρύζι μέχρι το νερό να ασπρίσει. Στραγγίξετε το νερό σε ένα γυάλινο βάζο ή δοχείο και η λοσιόν σας είναι έτοιμη. Περάστε με αυτήν το πρόσωπό σας μετά το καθαρισμό πρωί και βράδυ. Φημολογείται μάλιστα πως σταδιακά βοηθά στην λεύκανση της επιδερμίδας και στο να αποκτήσει η επιδερμίδα πιο φωτεινό χρώμα. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό ισχύει, αλλά σίγουρα  θα πρέπει η χρήση της να είναι συστηματική και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  5. Σπρέι αντηλιακής φροντίδα: Αν και δεν προτείνω σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσουμε το  αντηλιακό μας με την λοσιόν ρυζιού μπορούμε να την χρησιμοποιούμαι για έξτρα φροντίδα, προστασία και για φρεσκάρισμα  του προσώπου  μας στην παραλία. Δοκιμάστε μάλιστα να τη βάλετε στην κατάψυξη αποβραδίς και την άλλη μέρα στη παραλία θα έχετε ένα πολύ δροσιστικό, τονωτικό, στυπτικό ενυδατικό και με αντηλιακές ιδιότητες σπρέι.
Δοκιμάζοντας την μάσκα με ρυζάλευρο και γάλα.
Έφτιαξα ασφαλώς και άπλωσα σε όλο το πρόσωπο την βασική μάσκα με ρυζάλευρο και γάλα για να την δοκιμάσω. Την άφησα  σύνολο 20 λεπτά. Στην αρχή την ένιωσα απαλή και ενυδατική αφήνοντάς μου μια ωραία αίσθηση περιποίησης. Μετά τα 10 λεπτά όμως άρχισα να νιώθω το δέρμα μου να τραβάει κάπως και να στεγνώνει.
Μετά από 10 λεπτά ακόμη το τράβηγμα έγινε αρκετά έντονο καθώς και  η αίσθηση ξηρότητας και έτσι την αφαίρεσα. Ένιωσα τελικά ότι είχε πιο πολύ στηπτική δράση παρά ενυδατική. Η επιδερμίδα μου ένιωθε μεν καθαρή αλλά κάπως στεγνή.

 Η αλήθεια είναι πως  την περίμενα και θα την ήθελα πιο ενυδατική. Προσωπικά λοιπόν δεν μπορώ να πω πως ξετρελάθηκα με το αποτέλεσμα. Θεωρώ πως μάλλον είναι πιο κατάλληλη για λιπαρά και προβληματικά δέρματα.
  • Εάν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή και θέλετε να την δοκιμάστε για να επωφεληθείτε από τις αντιγηραντικές και περιποιητικές τις ιδιότητες σας προτείνω να προσθέστε και μερικές σταγόνες ελαιόλαδου ή και μια κουταλιά μέλι για να είναι πιο μαλακτική και ενυδατική.
  • Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής προσθέστε και μερικές σταγόνες tea-tree oil για αντιμικροβιακή δράση

Η λοσιόν μπορώ να πω πως μου άρεσε καλύτερα από την μάσκα. Την άφησα για λίγο στο ψυγείο και αφού έκανα ντεμακιγιάζ πέρασα το πρόσωπό μου με ένα κομμάτι βαμβάκι την λοσιόν. Αφαίρεσε όλα τα υπολείμματα του μακιγιάζ  και άφησε μια καθαρή, απαλή και ματ αίσθηση στο πρόσωπό μου.   Πιστεύω πως είναι μια εξαιρετική σπιτική λοσιόν για μικτά, ευαίσθητα λιπαρά και προβληματικά δέρματα.
Έξτρα συμβουλές: 
  1. Ίσως είναι καλύτερα να  χρησιμοποιούμε, ιδιαίτερα για την λοσιόν, οργανικό ρύζι για να είμαστε σίγουρες ότι πιθανά χημικά/φυτοφάρμακα που μπορεί να περιέχει το ρύζι δεν θα ξεπλυθεί στο νερό και εμείς θα το βάζουμε μετά στο πρόσωπό μας.
  2. Κρατάτε πάντα την λοσιόν στο ψυγείο και όχι πάνω από 5 μέρες.

Δείτε και ένα βίντεο με μια σύγχρονη γιαπωνεζούλα που δείχνει πώς να φτιάξουμε την λοσιόν και μια έξυπνη ιδέα για μάσκα.
Δεν νομίζω να οφείλεται στην λοσιόν με το ρύζι αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως έχει την πιο τέλεια επιδερμίδα που έχω δει ποτέ.

19 σχόλια:

  1. Μαρια την εκανα δυο φορες την μασκα ρυζιου,γενικα μασκες δεν κανω καθολου.Αφου να φανταστεις αγορασα κρεμα συσφικτικη απο την Ρακελ και την εκανα στους δυο μηνες 3 φορες,μαλλον θα χει ληξει τωρα ετσι δεν ειναι??αφου δεν εχει συντηριτικα.Εμενα η αισθηση που μου εδωσε ηταν τελεια,δεν ξεραθηκε καθολου το δερμα μου.Παρο ολο που δεν εχω καθολου λιπαρο δερμα,στο τελος οταν ξεραθηκε την ετριψα και ηταν σαν να εκανα πιλιγκ, μου πεσε πολυ γαλα και δεν ηταν πολυ πηχτη ισως αυτο φταει που δεν με ξερανε, δεν ξερω.θα την ξανακανω σιγουρα.Το δερμα μου μετα μου φανηκε πιο σφικτο,πιο στρωτο,καλυτερο.Ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α Κική μου, χαίρομαι που σου έκατσε τόσο καλά η μάσκα! θα την δοκιμάσω και εγώ πάλι αλλά πιο αραιή αυτή την φορά. Ίσως για την ξηρότητα να φταίει που εγώ την έκανα αρκετά σφικτή. Θα ρίξω αυτήν την φορά και μερικές σταγόνες από ένα λάδι καμέλιας που έχω για να την κάνω πιο ενυδατική και θα δω πως θα είναι.
      Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση :)

      ΥΓ: Αν την είχες στο ψυγείο την μάσκα της Ρασέλ νομίζω πως αντέχει λίγο ακόμα. Αν την είχες στο μπάνιο δεν νομίζω να έχει διατηρηθεί γιατί είναι τελείως φυσική. Πάντως για να είσαι σίγουρη ρώτα καλύτερα την Ρασέλ.

      Διαγραφή
  2. Κυρία Μαρία γεια σας! Είμαι η Φωτεινή. Είμαι 28 χρονών με πολύ λευκό δέρμα. Από πέρυσι τον Αύγουστο έχω στα πόδια μου κάτι καφέ-ροζ λεκέδες που προέρχονται από τσιμπήματα κουνουπιών που τα έξυσα. Νομίζω ότι λέγονται υπερμελάγχρωση. Φοβάμαι να κάνω peeling. Θα το εκτιμούσα αφάνταστα αν μου δίνατε τη συμβουλή σας. Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση αλλά έλειπα διακοπές και μόλις επέστρεψα. Ένα προϊόν με πολύ καλές κριτικές στο amazon για την λεύκανση δυσχρωμιών στο σώμα είναι το Nur76 Skin Lightening Body Lotion 125ml. Ρίξε μια ματιά αν σε ενδιαφέρει. Επίσης μια άλλη λευκαντική κρέμα διαθέσιμη εδώ στα φαρμακεία είναι και η Iklen. Προσωπική άποψη δεν έχω όμως για την αποτελεσματικότητά τους. Απλά έχουν καλές κριτικές και οι δύο κρέμες από άτομα που τις έχουν χρησιμοποιήσει.

      Διαγραφή
  3. Μαρία, καλωσόρισες από τις διακοπές! :)
    Τελευταίως έχω σοβαρό πρόβλημα με τον ήλιο. Δέκα λεπτά να με δει ο ήλιος ακόμα και με αντηλιακό 50 και καπέλο, βγάζω πανάδες! Δε ξέρω τι συμβαίνει. Είναι μικρές καφέ κηλίδες μοιάζουν με ελίτσες. Πώς μπορώ να ξεχωρίσω αν είναι ελιές ή κηλίδες; Τι να κάνω για θεραπεία; Για την ώρα δε βγαίνω σπό σπίτι πριν τις 5 το απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκα Hapiness :)
      Μήπως βάζεις κάποια κρέμα με ρετινόλη η βιταμίνη Α; Αυτές αυξάνουν την φωτοευαισθησία. Αν ναι σταμάτησε τις τώρα το καλοκαίρι. Όσον αφορά τώρα τις κηλίδες αν είναι μικρές και αρκετά πιο σκούρες από το δέρμα σου μάλλον είναι ελίτσες αν είναι όμως περιοχές πιο απλωμένες και ελαφρά πιο σκουρόχρωμες από την υπόλοιπη επιδερμίδα σου τότε είναι πανάδες. Καλύτερα να επισκεφτείς όμως έναν δερματολόγο για να μπορέσει να αξιολογήσει με ασφάλεια τι είναι αυτές οι κηλίδες και να σου προτείνει κάποια αντηλιακή ή μέτρο πρόληψης για την περίπτωσή σου. Ξέρω πως οι επισκέψεις κοστίζουν αλλά αφού δεν σε πιάνει το αντηλιακό (παρεμπιπτόντως δοκίμασε να το αλλάξεις...) είναι καλύτερα να κάνεις κάτι όσο είναι νωρίς παρά μετά να τρέχεις όταν θα επιδεινωθεί το πρόβλημα.

      Διαγραφή
  4. Βασικά δεν είναι απλωμένες οι περιοχές είναι αρκετά μικρές σαν το κεφάλι της καρφίτσας αλλά ανοικτόχρωμες.. Ένας δερματολόγος που πήγα δεν είχε ιδέα μου είπε μάλλον θα να είναι πανάδες. Μάλλον...
    Οι αντηλιακές που βάζω είναι για πανάδες ducray και biotherma και τις βάζω εδώ και χρόνο. Κάποιες μέρες χρησιμοποίησα bepanthol αλλά πολύ λίγες και κυρίως βράδυ.. Μήπως μπορεί και κάτι ορμονικό; Μπορώ να το ελέγξω το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη συμβουλή... Να αλλάξεις δερματολόγο... άκου δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι.... :/

      Μπορεί να είναι ορμονικό αλλά το μόνο που μπορείς να κάνεις προς το παρόν είναι να προσέχεις τον ήλιο και πιθανά να χρησιμοποιήσεις κάποια καλή λευκαντική κρέμα. Δεν μπορώ όμως με βεβαιότητα να σου πω κατα πόσο έχουν αποτέλεσμα σε τέτοιες κηλίδες. Πάντως ενδείκνυνται και για τέτοιου είδους δυσχρωμίες. Μία καλή που βρήκα στο amazon είναι η Nur76 Skin Lightening Body Lotion 125ml Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή και έχει πάρει πολύ καλές κριτικές από τα περισσότερα άτομα που την χρησιμοποίησαν. Αν θέλεις μπορείς να την δοκιμάσεις μήπως και σε βοηθήσει.

      Διαγραφή
  5. Θα το δοκιμάσω αυτό το προιόν Μαρία μου σ ευχαριστώ πολύ! Έψαξα να βρω τα συστατικά του αλλά δε τα βρήκα, λέει όμως πως δεν περιέχει υδροκινόνη. Και υπάρχει ειδική κρέμα και για το πρόσωπο, λέω να την πάρω αυτή.
    Επίσης πήρα αυτή τη μάσκα από το mario badescu http://www.mariobadescu.com/whitening-mask
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αν περιέχει κάποιο συστατικό που προκαλεί φωτοευαισθησία και αν είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσω αυτή την εποχή;
    Σ ευχαριστώ πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hapiness τα κοίταξα τα συστατικά της μάσκας και δεν περιέχει κανένα συστατικό που να προκαλεί φωτοευαισθησία. Οπότε είναι OK ακόμα και για το καλοκαίρι. Χρειάζεται βέβαια, όπως θα ξέρεις ήδη, συστηματική χρήση για μεγάλο διάστημα και με τα δύο προιόντα αλλά ελπιζω σύμφωνα με τις κριτικές της κρέμας τουλάχιστον ότι δεις καλό αποτέλεσμα. Θα περιμένω με αγωνία λοιπόν και τις δικές σου εντυπώσεις.

      Διαγραφή
  6. ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΟΙ ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ?ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΒΓΑΖΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΙΓΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΔΑΚΙΑ,ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ.ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙ'ΑΥΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου, οι λευκαντικές κρέμες βοηθούν αρκετά σίγουρα αλλά σε πόσο βαθμό εξαρτάται από την κρέμα και τον κάθε οργανισμό.
      Για τα σημάδια γενικά από ακμή διάβασε τα παρακάτω άρθρα.
      1.Συσκευή για τα Μεμονωμένα Βαθιά Σπυράκια.

      2.Φωτοθεραπεία: Πως μπορεί να βελτιώσει την επιδερμίδα σου!

      3.Ανανέωση της Επιδερμίδας με την Μέθοδο της Δερμοαπόξεσης.

      4.Ιdealist Even Skintone Illuminator της Estee Lauder.

      Διαγραφή
  7. Γειά σας κυρία Μαρία! Πολύ ενδιαφέρον το blog σας με χρήσιμες συμβουλές! Θα ήθελα λίγο να με βοηθήσετε και να μου προτείνετε την πιο αποτελεσματική λύση που έχετε ακούσει μέχρι τώρα για αντιμετώπιση ουλών της ακμής. Έχω κάποιες βαθιές αντιαισθητικές ουλές στο πρόσωπο... Επιπλέον, έχω και κάποιες ραγάδες στο σώμα που έχουν γίνει άσπρες. Έχω απογοητευτεί αρκετά και θα ήθελα να μπορώ να βρω τρόπο να αντιμετωπιστεί αυτή η αντιαισθητική όψη της επιδερμίδας μου. Σε παλιά σας ανάρτηση αναφέρατε κάτι για μια θεραπεία της Ρασελ. Μπορώ ακόμη να επικοινωνήσω μαζί της? Θα με βοηθούσατε πολύ (κυρίως ψυχολογικά) αν μου δίνατε πληροφορίες για να μπορώ να λύσω το πρόβλημα...! Σας ευχαριστώ. Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλημερα Μαρια.Ευχαριστω για τις απαντησεις.Αν δεν κανω λαθος ειχες γραψει οτι εφερε και η Ρασελ συσκευη δερμοαποξεσης;Αν οχι απο που και ποια μπορω να αγορασω;Τελικα για το λιπος του προσωπου ποια ειναι η καλυτερη και απο που;Γιατι μπερδευτηκα.Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρια εγω ειμαι παλι.Νομιζω οτι δεν τα εθεσα σωστα τα θεματα.Ειχα παρει την κρεμα για τις ουλες απο την Ρασελ αλλα δεν ειδα αποτελεσμα.Οταν το συζητησαμε μου ειπε οτι επρεπε να ειχα παρει και χαπια.Αυτο θα το κανω τωρα.Εσυ ποια οικονομικη συσκευη προτεινεις για λιπαροοοοο,με ανοικτους πορους,σημαδια ακμης,σακκουλα[μαλλον λιπος]στοενα ματι,αρχιζουν ρυτιδες και στα δυο ματια,χοντρο[και σωμα],θαμπο προσωπο;Και με ποια προιοντα θα την χρησιμοποιησω;Αργησα να εμφανιστω αλλα σε ζαλισα.Μην εχεις παραπονο.Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Θα δοκιμάσω να επικοινωνήσω μαζί της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έλενα η Ρασέλ έχει συσκευή δερμοαπόξεσης. Οπότε αν θέλεις μπορείς να παραγγείλεις άμεσα. Για το λίπος σου απάντησα (στο άρθρο που άφησες το σχόλιο http://www.e-gynaika.com/2009/03/spa.html) πως η πιο κατάλληλη συσκευή είναι αυτή με μονοπολική συχνότητα ραδιοσυχνοτήτων.
    Τώρα για όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν υπάρχει μία συσκευή ούτε καν επαγγελματική που να τα αντιμετωπίζει όλα μαζί πόσο μάλλον να είναι και κάτι οικονομικό. Αυτό που μπορώ να κάνω με αφορμή την ερώτηση σου είναι να γράψω σύντομα σε άρθρο ποιες συσκευές είναι κατάλληλες ανάλογα με το αισθητικό πρόβλημα της επιδερμίδας. Νομίζω ότι έτσι θα μπορέσω να απαντήσω πιο ολοκληρωμένα ώστε να μπορέσεις να κάνεις πιο σωστή επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mαρια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις,Θα επικοινωνησω με την Ρασελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οκ Elena. Θα προσπαθήσω σύντομα να φτιάξω και αυτόν τον οδηγό που σου υποσχέθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.