Φαρμακευτικές κρέμες στην υπηρεσία της ομορφιάς μας!

Προχθές σε κουβεντούλα με τα κορίτσια της παρέας συζητούσαμε για τις καλλυντικές χρήσεις που μπορούμε να έχουμε από τις δραστικές φαρμακευτικές κρέμες. Αν και θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιούμε κρέμες αυτής της κατηγορίας λόγω των δραστικών συστατικών μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε περιστασιακά για άμεσα, γρήγορα και εγγυημένα αποτελέσματα.

Aquasol A

Κύριο ενεργό συστατικό της η βιταμίνη Α. Είναι αναπλαστική, επουλωτική του δέρματος και άριστη αντιγηραντική. Μου την είχε συστήσει εδώ και χρόνια μια φίλη μου γιατρός και πραγματικά είναι και φτηνή και αποτελεσματική. Μπορείτε επίσης να την συνδυάσετε μετά την εγκυμοσύνη μαζί με την madecassol και την Simulsium για μια έξτρα συσφικτική αναπλαστική θεραπεία του δέρματος.
Τι να προσέχουμε: Επειδή είναι πολύ δυνατή πρέπει να κάνετε πότε πότε διαλλείματα από την χρήση τηςγια να αποφύγετε υπερβιταμίνωση του δέρματος η οποία μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ευαισθησία. Θέλει επίσης προσοχή με τον ήλιο γιατί η βιταμίνη Α μπορεί να δημιουργήσει στο δέρμα φωτοευαισθησία και ερεθισμούς.


Μadecassol 

Παράγωγο του φυτού Centella Asiatica γνωστό για την επουλωτική δράση του σε τραύματα, εγκαύματα και πληγές. Η αναπλαστική καταπραϋντική αυτή κρέμα είναι τέλεια για μετά την αποτρίχωση και σε περιπτώσεις που το δέρμα χρειάζεται ανάπλαση όπως μετά από ένα peeling.
Τι πρέπει να προσέχουμε: Καλύτερα να την χρησιμοποιούμε περιστασιακά. Μακροχρόνια χρήση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος αντιδράσεις υπερευαισθησίας, δερματίτιδα εξ επαφής, ερύθημα, φαγούρα.

Fucicort
Αμεση λύση για τα μεμονωμένα σπυράκια της περιόδου και λύση S.OS για το κριθαράκι στο μάτι.
Τι πρέπει να προσέχουμε: Είναι αυστηρά για περιστασιακή τοπική χρήση σε ελάχιστη ποσότητα. Η χρήση της κατ΄αυτόν τον τρόπο είναι τελείως ασφαλής. Μακροχρόνια όμως χρήση προκαλεί ατροφία και λέπτυνση του δέρματος.

Auriderm
Περιέχει κυρίως Βιταμίνη Κ, αλλά Α, C και Ε καθώς επίσης και άλλα δραστικά συστατικά που έχουν θετικό αποτέλεσμα στο δέρμα. Χρησιμοποιείτε κυρίως όταν έχετε κάποια κοκκινίλα ή μελανιά στο δέρμα στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα μέχρι να εξαφανιστεί το πρόβλημα. Λόγω της ευεργετική δράσης της βιταμίνης Κ στην ενδυνάμωση των τριχοειδών αγγείων μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε μερικές φορές τον χρόνο για τις ευρυαγγείες στο πρόσωπο αλλά και για μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
Τι πρέπει να προσέχουμε: Πρέπει να την χρησιμοποιούμε ως θεραπεία δύο τριών εβδομάδων και μετά να διακόπτουμε την χρήση της για μερικές εβδομάδες λόγω των δραστικών συστατικών της.

Φαρμακευτικές-καλλυντικές κρέμες. 

Αυτή η κατηγορία είναι ασφαλής για συνεχή χρήση και η παρακάτω κρέμες είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές λόγω των ενεργών συστατικών που περιέχουν.

Bepanthol: κρέμα, φαρμακευτική, υποαλλεργική με συνδασμό βιταμινών για τέλεια ενυδάτωση και περιποίηση σε όλο μας το σώμα, ευεργετική ακόμα και για ιδιαίτερα αντιδραστικό ερεθισμένο δέρμα. Το μόνο μειονέκτημα η άχαρη φαρμακευτική κάπως οσμή της. Σίγουρα όχι η καλύτερη επιλογή όταν θέλετε να ενυδατώσετε και να αρωματίσετε ταυτόχρονα το δέρμα σας.

Cernor: περιέχει βιταμίνη Κ σε νανοσώματα και ρετινόλη βραδείας αποδέσμευσης και είναι ειδική για τους μαύρους κύκλους των ματιών. Περιέχει επίσης συσφικτικά συστατικά καθώς και σωματίδια ανάκλασης του φωτός για άμεση βελτίωση της εμφάνισης.

Simulsium: Συσφικτική ενυδατική κρέμα για χαλαρωμένες επιδερμίδες μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη. Με ενεργό συστατικό το οργανικό πυρίτιο βοηθάει στην πρόληψη και ελαχιστοποίηση των ραγάδων εγκυμοσύνης. Επίσης χρησιμοποιείται και για μείωση της όψης κυτταρίτιδας μιας και ενισχύει τον συνδετικό ιστό και βελτιώνει την «όψη πορτοκαλιού». Απόλυτα ασφαλής, τη συστήνουν δερματολόγοι ακόμα και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν και εσείς γνωρίζετε και χρησιμοποιείτε για καλλυντική χρήση κάποια φαρμακευτική κρέμα μοιραστείτε το μαζί μας στα σχόλια.


ΥΓ: Λόγω του μεγάλου αριθμού σχολίων στο συγκεκριμένο άρθρο για να μεταφερθείτε και να διαβάσετε το πιο πρόσφατο σχόλιο  θα πρέπει να κάνετε κλικ  σε έναν σύνδεσμο κάτω από την φόρμα υποβολής σχολίων "φόρτωση περισσότερων". Εάν τα σχόλια είναι παρα πολλά θα χρειαστεί να κάνεις αρκετές φορές κλικ για να φτάσεις και να διαβάσεις τα τελευταία σχόλια.

Σημειώση 6-7-2013 Λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος σε άρθρα με μεγάλο αριθμό σχολίων δεν μπορώ να δω τα πιο πρόσφατα και να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Προς το παρόν περαιτέρω σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο έχουν απενεργοποιηθεί.

339 σχόλια:

  1. Μαράκι και πάλι συγχαρητήρια για το καταπληκτικό άρθρο σου.

    Εγώ τα τελευταία χρόνια υποφέρω από ακμή. Δεν υπάρχει χάπι- αντιβίωση που να μην έχω δοκιμάσει και επίσης δεν υπάρχει κρέμα φυτική, φαρμακευτική, καλλυντική που να μην έχω δοκιμάσει. Άκου λοιπόν τι έκανα μέσα στην απελπισία μου. Έκανα ένα in the mix κάποιων πραγμάτων που έχω διαβάσει. Το ένα βράδυ έβαλα το κεφάλι μου για 15 λεπτά περίπου πάνω από κατσαρόλα στην οποία έβραζε νερό στο οποίο είχα ρίξει δεντρολίβανο αποξηραμένο κ αιθέριο έλαιο από τσαγιόδεντρο (tea - tree).

    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κοκκινίσει αρκετά το πρόσωπο μου κ την άλλη μέρα όλα τα σπυράκια μου να έχουν μικρύνει αρκετά και να έχουν πύον έτοιμο να εκραγεί.

    Το βράδυ έβαλα Aquasol A στο πρόσωπο μου και κοιμήθηκα.

    Την επόμενη μέρα το πρωί έβαλα τοπικά Fucicort.

    Σήμερα λοιπόν (μετά από 3 μέρες) τα σπυράκια μου είναι πάρα πολύ μικρά και το πύον φαίνεται να απορροφήθηκε (αφού δεν τα έσπασα).

    Δεν ξέρω σε ποιο από όλα αυτά οφείλεται για μένα όμως μετράει το αποτέλεσμα.

    Μαράκι, την Cernor την χρησιμοποιείς ως βοηθητική κρέμα ματιών?

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίτσα μου τα χτύπησες πολυπλεύρως και ανελέητα βλέπω!!!! :) Όλα αυτά μαζί σίγουρα έδρασαν συνεργιστικά και έτσι κατάφερες να περιορίσεις κατά πολύ την έξαρση ακμής που είχες, αν και πιστεύω πως η fucicort είχε να κάνει πολύ με το τελικό αποτέλεσμα. Πάντως πολύ καλή η όλη διαδικασία που ακολούθησες και ισως φανεί χρήσιμη και σε άλλες αναγνώστριες με το ίδιο πρόβλημα. Σε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας! Όσο για την Cernor δεν την έχω αγοράσει ακόμα απλά μου την πρότεινε πρόσφατα μια φίλη μου γιατρός για τους μαύρους κύκλους. Μου είπε ότι είναι πολύ αποτελεσματική. Εγώ προς το παρόν χρησιμοποιώ την Auriderm που με βοηθάει πάρα πολύ στους κύκλους (τόσες ώρες μπροστά από το pc.....). Απλά την χρησιμοποιώ κυκλικά με ενδιάμεσες διακοπές γιατί είναι αρκετά δυνατή. Μόλις μου τελειώσει όμως η Auriderm θα πάρω και εγώ την cernor γιατί πρέπει να είναι καλύτερη και πιο ήπια για την περιοχή των ματιών.

    Φιλιά και από μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίτσα ξέχασα να σου πω... δοκίμασε να κάνεις πότε πότε και την μάσκα ασπιρίνης για την οποία έχω γράψει πρόσφατα. Αν και δεν μπορώ να μιλήσω από προσωπική εμπειρία για τα αποτελέσματα που έχει στην ακμή οι κριτικές άλλων ατόμων (κάνε μια αναζήτηση αν θες στο διαδύκτιο) φαίνεται να είναι πολύ θετική για την ακμή. Εγώ απλά διαπιστώνω ότι μου αφήνει το δέρμα πολύ απαλό και λαμπερό. Αν την κάνεις κάποια στιγμή θα χαρώ να ακούσω την εμπειρία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11:16 π.μ.

    Μαρία καλή σου ημέρα! Ονομάζομαι Μαρία και είμαι 32 ετών. Διάβασα εντελώς τυχαία το άρθρο σου για τις κρέμες και δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να σε ρωτήσω το εξής:
    Παντρεύομαι 7 Νοεμβρίου αυτού του έτους και θα ηθελα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το πρόσωπό μου. (Βάφομαι σπάνια και χρησιμοποιώ μόνο υδατική κρέμα το πρωι.) Δεν εχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (ακμή ή ουλές) απλά πολύ λεπτή επιδερμίδα σε σημείο να φαίνονται τα αγγεία και στα μάγουλα να δημιουργείται υπεραιμία με αποτέλεμσα να είμαι μόνιμα κόκκινη.
    Επίσης έχω ανοικτούς πόρους και η επιδερμίδα μου παρόλο που είναι καθαρή δεν δείχνει λεία. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει;

    Ευχαριστώ πολύ.

    ΥΓ. Τι γνώμη έχεις για την δερμοαπόξεση; Πότε μπορώ να την κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3:29 μ.μ.

    το ξερατε ότι to sampoo fungoral κάνει πολύ καλό στα σπυράκια στο σώμα??είχα στην πλάτη κ απο τις πρώτες εφαρμογές έγινα αλλος άνθρωπος...με τα σημαδια στο πρόσωπο δεν ξέρω τι να κάνω...δεν έχω ακμλη,αλλά νευρωσικές εκδορές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλή πληροφορία!Σε ευχαριτούμε!! Είμαι σίγουρή ότι πολλά άτομα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα σπυράκια στο σώμα και θα τους είναι πολύ χρήσιμη η συμβουλή σου. Για τα σημάδια στο πρόσωπο θα δεις σημαντική βελτίωση με μια συσκευή δερμοαπόξεσης (όχι πήλινγκ) διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ http://www.e-gynaika.com/2009/04/blog-post_04.html και εάν θελήσεις περισσότερες πληροφορίες είμαι στην διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1:43 μ.μ.

    Γεία σας.Είμαι 24 χρονών και έχω εδώ και 2 χρόνια πρόβλημα με ευρυαγγείες στα πόδια.Χωρίς να υπάρχει πρόβλημα βάρους και ορθοστασίας.Πιστεύεις Μαρία μου πως η auriderm θα με βοηθούσε ή είναι μόνο για το πρόσωπο;Είναι λίγες μαζεμένες σε ένα σημειο (αλλά αρκετά αντιαισθητικές) και σκέφτομαι να μη μπώ στη διαδικασία της σκληροθεραπείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν νομίζω ότι η auriderm είναι αρκετά δυνατή για να βοηθήσει στο πρόβλημα ευρυαγγείας στα πόδια. Συνήθως οι θεραπείες που προτείνονται είναι σκληροθεραπεία ή το ειδικό laser που πιστεύω ότι είναι η καλύτερη και πιο εύκολη λύση για την περίπτωσή σου. Καλύτερα όμως να συζητήσεις το θέμα με έναν δερματολόγο ή πλαστικό ιατρό που να ασχολείται με τις ευρυαγγείες και να διαθέτει το συγκεκριμένο laser.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6:27 μ.μ.

    Πολυ χρησιμες πληροφορίες!Απλα θα ηθελα να αναφερω οτι η fucicort δεν ειναι σε καμια περιπτωση φαρμακευτικη και κρεμα,ειναι φαρμακο(αλοιφη) και μαλιστα κορτιζονουχα.ΔΕΝ πρεπει να χρησιμοποιηται στο προσωπο και σε καμια περιπτωση κοντα στα ματια(υπαρχουν κορτιζονουχες αλοιφες ειδικες για τα ματια).Δεν βοηθα την ακμη.Η κορτιζονη μειωνει των αριθμο τον ινοβλαστων στο δερμα και αν και εχει αγγειοδιασταλτικη δραση και κανει το δερμα να φενεται τελειο στην ουσια αδρανοποιει τους μηχανισμους νεοκολλαγένεση και δημιουργει αγγειακες βλαβες! Με λιγα λογια γερνας πριν την ωρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ απόλυτα! Ασφαλως και δεν βοηθά σε περιπτώσεις ακμής παρά μόνο τοπικά σε μεμονωμένα σπυράκια μια φορά στις τόσο. Το αναφέρω ξεκάθαρα στο άρθρο... "Μακροχρόνια όμως χρήση προκαλεί ατροφία και λέπτυνση του δέρματος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5:34 μ.μ.

    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Μπορώ όμως να κάνω μία ερώτηση?
    Έχω μεικτό δέρμα, ξηρό, αλλά λιπαρό στην περιοχή Τ. Είμαι 19 χρονών και μου περάσει η ακμή, αλλά το δέρμα μου δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και θέλω τη συμβουλή σας.

    Στα 16-17 μου μου εμφανίστηκε δερματίτιδα στη μεσοπροσωπική χώρα και το δέρμα μου έχει γίνει ευαίσθητο και δεν το ρισκάρω να πάρω προϊόντα του εμπορίου ή να κάνω peeling, κτλ. Αυτό που κάνω μέχρι τώρα είναι να βάζω αντιηλιακό το πρωί (της Avene, με υψηλό δείκτη προστασίας) και να κάνω καλό καθαρισμό το βράδυ με ένα γαλάκτωμα και μία λοτιόν. Βάζω και την κρέμα νυχτολούλουδο του Korres για τα μάτια. Όμως και πάλι δεν βλέπω ιδιαίτερη βελτίωση.
    Μήπως λοιπόν, θα μπορούσατε να μου προτείνετε φαρμακευτικά προϊόντα καθαρισμού για το δέρμα μου και μία καλή ενυδατική κρέμα για την ηλικία μου? Στην περίπτωση που χρειάζεται να ξέρετε, ο τύπος δερματίτιδας που έχω περάσει νομίζω είναι η σγηματορροϊκή.

    Ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρόσεξε μήπως η δερματίτιδα σου δημιουργήθηκε από αλλεργίες εξ΄επαφής. Ένα συχνό αλλεργιογόνο καλλυντικό πχ είναι τα βερνίκια νυχιών που με την επαφή στο πρόσωπο δημιουργούν κοκκινίλες και δερματίτιδες σε άτομα με υπερευαισθησία. Μερικές φορές επίσης και τα δυνατά προιόντα styling μπορεί να δημιουργούν πρόβλημα όταν τα μαλλιά ακουμπούν στο πρόσωπο, ιδιαίτερα κατα την διάρκεια του ύπνου. Θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς όμως σε έναν δερματολόγο για να αξιολογήσει σωστά την περίπτωσή σου και να σου προτείνει τα κατάλληλα φαρμακευτικά προϊόντα. Θα σου πρότεινα πάντως να προτιμάς ενα πολύ απαλό, με ουδέτερο ph, αφρίζον καθαριστικό παρά γαλάκτωμα που συνήθως ερεθίζει περισσότερο τα ευαίσθητα δέρματα. Το peeling δεν το συζητώ είναι απαγορευτικό στην περίπτωσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στέλλα2:16 μ.μ.

    Γεια σας...
    θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάτι με μια ρυτιδούλα έκφρασης που έχω ανάμεσα από τα φρύδια. Έχω δοκιμάσει κάποιες κρέμες αλλά επιμένει... υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να δώσει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα?
    ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπάρχουν κρέμες που ισχυρίζονται παρόμοια δραση με το botox όπως η strivectin και η botonic. Την strivectin για τα μάτια την έχω δοκιμάσει, είναι αρκετά καλή αλλά δεν ακινητοποιεί του μυς εκφρασης για να μην γίνονται οι ρυτίδες. Το botonic δεν το έχω δοκιμάσει και δεν έχω άποψη. Το μόνο μέχρι σήμερα που μπορεί να δώσει εγγυημένα αποτελέσματα 100% για ρυτίδες έκφρασης είναι το Botox!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11:28 π.μ.

    καλημερα! ειμαι 29 χρονων και εχω μεικτό δέρμα, ξηρό, αλλά λιπαρό στην περιοχή Τ και σε καποια σημεια ορισμενες κοκκινιλες, ανοιχτους πορους, βαθουλωματα στα ματια με μαυρους κυκλους και γραμμες εκφρασης. sos! τι μου προτεινετε για καθαρισμο προσωπου, ποια ενυδατικη και τι μπορω να κανω για ολα τα υπολοιπα? ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τους μαύρους κύκλους επέλεξε οπωσδήποτε μια κρέμα με βιταμίνη Κ όπως την cernor ή την auriderm ή αυτό της coverderm. Για καθαρισμό διάλεξε ένα απαλό αφρίζον καθαριστικό προσώπου με ουδέτερο ph όπως της Bioearth ή κάποιο φυσικό υγρό σαπούνι με αλόη όπως της forever living. Για τις γραμμές έκφρασης μπορείς να βάζεις το βράδυ έλαιo argan ή βούτυρο karite. Πολύ καλή κρέμα ματιών για τις ρυτίδες έκφραση είναι και η STRIVECTIN-SD για τα ματια. Ενυδατική διάλεξε μια με Βρώμη τώρα που προς το παρόν έχεις κοκκινίλες και ερεθισμό γιατί βοηθάει πολύ στην επαναφορά του υδρολιπιδικού φιλμ στην επιδερμίδα και την φυσιολογική λειτουργία της Μια πολύ καλή είναι η A-DERMA, SENSIPHASE CREME με ολιγομερή βρώμης Rhealba ή η Aveeno Ενυδατική Κρέμα με Κολλοειδές Βρώμης. Οι σειρές με βρώμη επίσης έχουν πολύ ήπια καθαριστικά κατάλληλα για την επιδερμίδα σου. Για τους ανοιχτούς πόρους όταν ηρεμήσει η επιδερμίδα σου θα σου πρότεινα να πάρεις μια συσκευή δερμοαπόξεσης ( δες το σχετικό άρθρο http://www.e-gynaika.com/2009/04/blog-post_04.html).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ειρηνη11:22 π.μ.

    Μαρια μου καλημερα! ειμαι 28 χρονων, ενα παρομοιο προβλημα που εχω και γω ειναι με την επιδερμιδα μου εχει ορισμενες κοκκινιλες σε ορισμενα σημεια του προσωπου μου (σαν πχ να με εχουνε τσιμπισει με μια καρφιτσα και να εχει μεινει το αιματωμα) πιο εντονα το εχω γυρω απ την περιοχη της μυτης(φαινεται σαν σπασμενα αγγεια). τι μπορω να κανω για αυτο? τι ενυδατικη ειναι καλη που μπορω να βαζω (γενικοτερα) και πριν και μετα το προβλημα? επισης τα ματια μου απο κατω σχηματιζουνε ενα μεγαλο βαθυ χαμογελο με μαυρους κυκλους. τι να κανω?? μπορει να γεμισει και να ασπρισει αυτο με καποιο τροπο? οχι χειρουργικο. ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος1:28 μ.μ.

    καλησπερα! για τους μαυρους κυκλους και γραμμες εκφρασης καθε ποτε βαζουμε κρεμα και ποιες ειναι οι σωστες κινησεις εφαρμογης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειρήνη εάν οι κοκκινίλες είναι σπασμένα αγγεία υπάρχει θεραπεία με λειζερ που τα καταστρέφει. Επίσης υπάρχει μια ατομική συσκευή φωτοθεραπείας το "Baby quasar" που λένε ότι είναι πολύ καλή και για κοκκινίλες. για αντιγήρανση κτλπ. Πολλές γυναίκες σε διάφορα foroum του εξωτερικού ορκίζονται στο όνομά του!!! Έχω τοποθετήσει ένα widget από το ebay με τις συσκευές αυτές σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι. Πιστεύω ότι θα δεις αρκετή βελτίωση αλλά θα πρέπει να την χρησιμοποιείς 3-4 φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά περίπου. Πάντως θα σε συμβούλευα πρώτα να δεις έναν δερματολόγο ή έναν πλαστικό μήπως σου προτείνουν κάποια θεραπεία άμεση. Για τους μαύρους κύκλους χρησιμοποίησε όπως έχω πει κρέμα με βιταμίνη Κ. Επίσης έχω ακούσει ότι κάποιοι πλαστικοί βάζουν στο κάτω βλέφαρο ενέσιμα υλικά όπως το λίπος για να γεμίσουν την περιοχή και να βελτιώσουν την όψη. Είναι όμως αρκετά δύσκολη περιοχή με πολύ λεπτό δέρμα και πρέπει ο ιατρός να είναι πολύ έμπειρος. Είναι κάτι που μπορείς όμως επίσης να ρωτήσεις. Εάν χρειαστείς κάποια άλλη διευκρίνηση είμαι στην διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος12:15 π.μ.

    εγω εκανα σημερα βαθυ καθαρισμο,ποια κρεμα ειναι καλο να βαλω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βασικά η aquasol η bepanthol η κάποια με βρώμη είναι όλες καλές επιλογές. Εάν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή προτίμησε την aquasol αλλιώς σε ευαίσθητη μικτή ή ξηρή επιδερμίδα οι άλλες κρέμες είναι καλύτερες για να προσφέρουν και την έξτρα ενυδάτωση που χρειάζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος1:59 μ.μ.

    Η κρέμα bepanthol είναι κατάλληλη και για το πρόσωπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις την Bepanthol στο πρόσωπο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος10:48 μ.μ.

    Καλησπέρα τι γνώμη έχεις για τις κρέμες με το σαλιγκάρι? ξέρεις καποια καλή?Ευχαριστώ.Νένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος7:56 π.μ.

    Καλημέρα.Ζω σε μέρος με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο να έχω φοβερή ξηρότητα στην περιοχή Τ του προσώπου μου.Ο τύπος της επιδερμίδας μου είναι μεικτός και πολύ ευαίσθητος. Μου πρότειναν κάποιες ελβετικές κρέμες sensitiva.Δεν τις γνωρίζω.Μήπως εσύ ξέρεις κάτι σχετικά? Έπίσης το αμυγδαλέλαιο ή κάποιο άλλο παρόμοιο προιόν κάνει καλό στο πρόσωπο κι αν ναι με ποιο τρόπο μπορώ να το χρησιμοποιώ?Σ'ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νένα έχω δοκιμάσει την κρέμα με το σαλιγκάρι, παλαιότερα, συγκεκριμένα την Elicina, και προσωπικά δεν έχω καλή εμπειρία. Την περίοδο που την χρησιμοποιούσα έβγαλα αρκετά σπυράκια στο πρόσωπο και αναγκάστηκα να την σταματήσω. θεωρείτε όμως πολύ καλή αναπλαστική κρέμα και άλλες μαρτυρίες γυναικών είναι πολύ θετικές. Πιστεύω πως επειδή έχω ευαίσθητη επιδερμίδα και το κύριο συστατικό σε αυτές τις κρέμες είναι το γλυκολικό οξύ δεν ταίριαξε στην δική μου επιδερμίδα. Πάντως νομίζω πως είναι από τις καλές κρέμες και εάν δεν έχεις ευαίσθητο δέρμα αξίζει να την δοκιμάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος11:46 μ.μ.

    Καλησπέρα η κρέμα με το λάδι αργκάν είναι τέλεια και όσα προιόντα έχω δοκιμάσει σε αυτήν τη ετερεία είναι φανταστηκά έχουν τελειο σέρβις και πολύ κελές τιμές και κακά τα ψέματα έχουμε δώσει όλες μας πολλά λεφτά για 'φύκια με μεταξωτές κορδέλες'!!!!!!Μαρία σε ευχαριστώ.Νένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος6:21 μ.μ.

    Καλησπέρα! Κατ' αρχήν συγχαρητήρια Μαρία για το καταπληκτικό άρθρο σου! Οι πληροφορίες σου είναι πολύτιμες! Έχω δοκιμάσει τη Fucicort και πραγματικά κάνει θαύματα! Έχω μεικτό δέρμα, δυσανεκτικό και αντιδραστικό (τα τελευταία 5 χρόνια, είμαι 30 ετών τώρα). Εχεις να μου προτείνεις κάποια αντιρυτιδική; Η Aquasol A που αναφέρεις, μπορεί να χρησιμποιηθεί σε αντιδραστικά δέρματα; Επίσης, έχω αρχίσει να εντοπίζω σακούλες στα μάτια μου, γνωρίζεις κάποια κρέμα που να βοηθάει; Τέλος, για τους πόρους (στην περιοχή Τ) μπορείς να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένη συσκευή δερμοαπόξεσης;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    Βίκυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος9:13 μ.μ.

    Maria moy kalispera i kori my 24 xronon ke prin apo 4 mines exi bgali spirakia sta podia tis apo to gonato ke kato ke ta spirakia ine pola ke exi simadia se mob xroma ke o dermatologos den kseri ti ine abto. Meta apo to ksirizma ipoferi poli ke yte ta bania stin talasa den tin boitisane yte ilioterapia eyxaristo terma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στην ανώνυμη φίλη που ρωτάει για την κόρη της η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να αλλάξεις δερματολόγο και να το κοιτάξεις άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος3:52 π.μ.

    maria m geia s. ime 21 xronwn. eixa panta mia pentakatheri epidermida sto proswpo m xwris pote na xrisoimopoiw proionta katharismou,kremes apolepisis ktl. prin 2 mines peripou agorasa ena katharistiko tis dior etsi g na arxisw na peripoioume ligo...k meta apo ligo kairo ena make-up tis mac. meta apo ti kathimerini xrisi k twn dio arxisan na emfanizontai sta magoula m kapoia mikra spirakia ta opioa me to kairo sximatizan mikres kokkiniles.to proswpo m exei simadia apo porous diestalmenous mporw na pw k maura stigmata. egw ktlva oti mporei na euthinontan ta proionta k ta stamatisa...k ida to proswpo m na iremei ligo. apo moni m xrisimopoiisa 2-3 fores stik topikou katharismou antivaktiridiaka sta opoia fisika dn eida veltiwsi...dn ta exw enoxlisei pote..elpizontas oti dn tha m afisei simadia. o kairos pairna k i katastasi sto derma m ine stasimi. ti tha m protinatai na xrisimopoiisw gia na apomakrinw ola auta ta anepithimita apotelesmata.kai to kyriotero an tha minoun g panta oi poroi k ta simadia.Eua

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος3:10 μ.μ.

    Μαρία μου γειά σου λέγομαι Βαλεντίνα και ειμαι 40 χρονών. Χρησιμοποιώ την aquasol A εδω και 10 περίπου χρόνια φυσικά όχι συνέχεια (τωρα την βάζω μια φορά ή δύο την εβδομάδα πάντα βράδυ) και θεωρώ οτι, το ότι δεν έχω καθόλου ρυτίδες ίσως οφείλεται και σ αυτήν.
    Σαν κρέμα ημέρας εδω και καιρό χρησιμοποιώ το Άγριο τριαντάφυλλο του Κορρέ , θα ήθελα να την αλλάξω όμως γιατι έχω ακούσει ότι καλό ειναι να αλλάζουμε που και που τις κρέμες που χρησιμοποιούμε (ακόμα και τα σαμπουάν και τις οδοντόκρεμες) και με ενδιαφέρον διάβασα τα σχόλια για την κρέμα με λάδι αργκάν. Θα ήθελα να μου πείς ποιάς εταιρείας. Και επίσης να μου προτίνεις κάποια κρέμα ματιών γιατι δεν εχω
    χρησιμοποιήσει ποτέ ( δεν εχω βέβαια ευτυχώς ακόμα καποιο πρόβλημα). Κάτι απαλό για αρχή.
    Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βαλεντίνα την κρέμα θα την βρεις sto site www.bacchia.gr. Είναι πολύ αξιόπιστο κατάστημα και με άμεση εξυπηρέτηση. Σου στέλνουν τα δέματα με αντικαταβολή. Είναι πολύ καλή και για τα μάτια. Εάν όμως θέλεις κάτι πιο δυνατό για τα μάτια ειδικά δοκίμασε την STRIVECTIN-SD ματιών ή την prevage (την έχουν νομίζω πλέον στα notos galeries) είναι πολύ καλές και αποτελεσματικές κρέμεςκαι οι δύο. Εγώ πάντως, επειδή μου άρεσε πολύ αυτήν με το αργκαν συν το γεγονος ότι δεν περιέχει χημικά την προτιμώ πλέον για όλο το πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος10:20 π.μ.

    Καλημέρα!Μαράκι, συγχαρητήρια κι απο μένα για τα καταπληκτικά σου άρθρα! Είμαι fan σου!! Χρησιμοποίησα χθες για πρώτη φορά την Aquasol A, και μου έκατσε πολύ καλά, για πρωτη εφαρμογή! Επισημαίνεις να προσέχουμε τη συχνότητα της χρήσης της, εσύ πόσες φορές την εβδομάδα τη χρησιμοποιείς; (Ειμαι 33 ετών, με μεικτό δέρμα και το πρόβλημά μου είναι οι ρυτίδες εκφρασης τελευταία, και χαλάρωση). Τις
    Μadecassol και Simulsium για συσφικτική/ αναπλαστική θεραπεία κάθε πότε τις χρησιμοποιούμε; Και μαζί ή ξεχωριστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ελένη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ώς γενικό κανόνα την aquasol μπορείς να την χρησιμοποιείς 5-6 ημ/βδομάδα για τρεις εβδομάδες και να κάνεις μια διακοπή μιας εβδομάδας. Εξαρτάται όμως και από την επιδερμίδα σου. Εάν δεις σημάδια ευαισθησίας ( πχ ξηρότητα, κοκινίλα, ξεφλούδισμα) νωρίτερα τότε μεγάλωσε το διάστημα της διακοπής. Εάν όμως η επιδερμίδα σου την δέχεται ευχάριστα χρησιμοποίησέ την περισσότερο. Εγώ την χρησιμοποιώ ανά διαστήματα μιας και μου αρέσει να αλλάζω προιόντα και να δοκιμάζω διάφορα :). Την έχω όμως πάντοτε διαθέσιμη για έξτρα ενίσχυση όποτε νιώθω ότι την χρειάζομαι ή μετά από δερμοαπόξεση. Ο συνδυασμός Μadecassol -acquasol είναι κατάλληλος για το πρόσωπο και η Simulsium με acquasol για το σώμα. Για σύσφιξη πάντως και ανάπλαση κολλαγόνου στο σώμα μπορείς να συνδυάσεις θεραπείες με το dermaroller η την ατομική συσκευή ραδιοσυχνοτήτων για το σώμα Pose. Για τις ρυτίδες έκφρασης προχθες διάβασα ότι βγήκε και μια νέα κρέμα από την εταιρεία Rodial με πολύ ισχυρά πεπτίδια που αδρανοποιούν του μυς όπως το Botox. Με τσουχτερή τιμούλα πάντως... Μια άλλη λύση πολύ οικονομική και φυσική είναι το βούτυρο καριτέ και η κρέμα με λάδι αργκαν που ενυδατώνουν και μαλακώνουν πολύ την επιδερμίδα ώστε να μην σπαει εύκολα από τις συσπάσεις έκφρασης. Στην σημερινή εποχή Ελένη μου ευτυχώς υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε και που δεν υπάρχει λόγος να ανεκτούμε από τόσο μικρή ηλικία τις ενοχλητικές ρυτίδες έκφρασης :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος10:43 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ Η ΝΕΝΑ ΖΩ ΣΕ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ CERNOR ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑN ΞΕΡΕΙΣ ΜΕΣΩ INTERNEN ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ.ΣΕ ΕΥΧΕΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Νένα έκανα μια έρευνα και βρήκα ότι την διαθέτει αυτό το κατάστημα από την Αγγλία δες εδώ

    http://www.pulsebeauty.co.uk/shop/aestheticare-159/auriga-160/cernor-xo-dark-circle-under-eye-cream-31.html

    Μια άλλη καλή εναλλακτική λύση είναι η κρέμα ματιών της coverderm με βιταμίνη Κ. Πιστεύω πάντως πως η Cernor είναι καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος3:08 μ.μ.

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ.ΕΙΜΑΙ 23 ΕΤΩΝ Κ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ NOVAQUASOL H AQUASOL ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ?ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ GARNIER SKIN NATURAL ESSENTIALS ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ JOHNSON ΚΡΕΜΑ ΝΥΧΤΑΣ ΜΕ ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ.Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΡΕΜΑ ΑΛΛΑ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ.ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ?ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ?ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΕΡΝΑΩ Κ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ? Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Περιστασιακά μπορείς να χρησιμοποιείς την aquasol αλλά στην ηλικία σου το προτιμότερο είναι να χρησιμοποιείς μια απλή ενυδατική και οπωσδήποτε αντιλιακή τους επόμενους μήνες που αυξάνεται η ηλιοφάνεια.

    Κρέμα ματιών προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς ιδιαίτερα από τόσο μικρή ηλικία, γενικά όμως δεν είμαι φανατική των κρεμών για κάθε τι χωριστά. Συνήθως βάζω στην περιοχή των ματιών την κρέμα προσώπου εκτός από μερικές φορές που νιώθω ότι, λόγω κούρασης, τα μάτια μου χρειάζονται έξτρα περιποίηση με κάποια κρέμα με βιταμίνη Κ για τους μαύρους κύκλους. Η κρέμα ματιών πάντως μπαίνει πρώτα με απαλές ταμποναριστές κινήσεις και μετά βάζεις την ενυδατική.

    Η βασική μου συμβουλή πάντως είναι η εξής.... προσπάθησε να βάζεις κρέμες όσο γίνεται πιο φυσικές και με λιγότερα πρόσθετα. Οι κρέμες που αναφέρεις, για να το θέσω ήπια, δεν χαίρουν της εκτίμησής μου... Κοιτα λίγο τα συστατικά και θα δεις ότι είναι γεμάτα στα parabens, dimethicone, pegs κτλπ. Ρίξε μια ματιά στα άρθρα στην κατηγορία "ομορφιά" για να δεις μερικές καλές προτάσεις για πιο φυσικές λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος6:17 μ.μ.

    ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! πραγματικα δεν ειχα μπει στη διαδικασια να ελεγξω τα συστατικα τους αλλα μαλλον επρεπε.μεχρι κ η proderm μεσα στα χημικα ειναι.το λαδι αργαν κ το βουτυρο καριτε ειναι ενυδατικες που προσφερονται για την ηλικια των 23? επισης πηρα μια φυτικη κρεμα ροδιου 24ωρης ενυδατωσης της body farm.την γνωριζεις?ειναι για καθε τυπο δερματος κ εχει κ αντιγηραντικες ιδιοτητες εξαιτιας του ροδιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Την body farm δεν την γνωρίζω. Η κρέμα με αργκαν και βούτυρο καριτέ είναι τέλεια για όλες τις ηλικίες και σου την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος11:34 π.μ.

    γεια σας.ειμαι 31 ετων και θα ηθελα να μου πειτε τι κρεμες πρεπει να χρησιμοποιω.πειτε και τις μαρκες παρακαλω για να κατευθυνθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η ηλικία δεν αρκει για να επιλέξεις μια κρέμα. Εξαρτάται κυρίως από την επιδερμίδα σου και από τις ιδιαίτερες ανάγκες της. Καλές και τελείως φυσικές κρέμες θα βρεις στο bacchia.gr.Του perricone επίσης είναι πολύ καλές αλλά αρκετά ακριβές. Μια άλλη κρέμα που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και την χρησιμοποιώ αννελιπώς είναι η Prevage. Την παραγγέλνω πάντοτε από το εξωτερικό μιας και εδώ, απ΄ότι ξέρω, δεν κυκλοφορεί. Πάντως ότι και να πάρεις προσπάθησε να αξιολογήσεις καλά τις ανάγκες τις επιδερμίδας σου και προτίμησε όσο το δυνατόν κρέμα με λιγότερα χημικά. Προσωπικά δεν θα βάλω κρέμα εάν το δεύτερο ή τρίτο συστατικό είναι dimethicone paraben κτλπ. Εχω δει κρέμες που πρώτο συστατικό είναι aqua(νερό) και το δεύτερο butyl paraben. Εάν είναι δυνατόν..... Πρέπει να το ψάξεις λίγο μόνη μιας και δυστυχώς δεν έχω αυτήν την στιγμή περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ. Εάν θέλεις όμως αφού καταλήξεις σε κάποιες κρέμες και μου περιγράψεις και τις ανάγκες της επιδερμίδα σου μπορώ να σου προτείνω ποια να διαλέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος10:37 μ.μ.

    Οι συμβουλές σας είναι πολύτιμες.Συγχαρητήρια!
    Θα ήθελα να με βοηθήσετε να επιλέξω ένα αποτελεσματικό προϊόν για τις ρυτίδες και τη χαλάρωση στο πάνω μέρος του βλεφάρου,που σε μένα τώρα άρχισαν να εμφανίζονται και έχω πανικοβληθεί(Είμαι 43 έτων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος3:42 μ.μ.

    Συγχαρητηρια.Πολύ χρήσιμες συμβουλές.Θα θελα πολύ να δοκιμάσω την κρέμα aquasol που προτείνετε.Μπορείτε να μου συστήσετε κάποιο site απο όπου μπορώ να την προμηθευτώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η STRIVECTIN-SD ματιών είναι πολύ καλή για τα μάτια. Για σύσφιξη ένα από τα αποτελεσματικά συστατικά εναι το Dmae. Η Roc έχει μια σειρά με αυτό το συστατικό αλλά πιο καλά είναι αυτά του tου Dr Perricone. Μόνο που, απ' ότι ξέρω αυτά μόνο on line μπορείς να τα παραγγείλεις στην Ελλάδα. Την aquasol, που ρωτάει η άλλη φίλη, την βρίσκεις σε κάθε φαρμακείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος1:07 π.μ.

    γειά σας πράγματι πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας.Μου πρότεινε η δερματολόγος μου για όλο το πρόσωπο την volpaderm aha,a-hydroxy-acids 10% της frezyderm περιέχει οξέα φρούτων,τι γνώμη έχετε για αυτή?Στα μάτια μου παρατηρώ "το πόδι της χήνας" δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι είμαι 28 και σκέφτομαι την Aguasol A.Ευχαριστώ χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος10:46 π.μ.

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!ΕΙΜΑΙ 26 ΧΡΟΝΩΝ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ..ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ STOP-AGE,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΠΟΣ Ή ΝΕΡΟ.. ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ.
    ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αθηνά γειά σου είτε νερό είτε λίπος έχεις κάτω από τα μάτια πιστεύω πως η Stop age είναι μια πολύ καλή λύση για σένα και θα σε βοηθήσει να μειωθεί το είδημα. Αντίθετα θα ήμουν επιφυλακτική σε περίπτωση που η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι βαθουλωμένη πράγμα που υποδειλώνει έλλειψη λιπώδους ιστού. Η Stop age είναι μια ήπια συσκευή ραδιοσυχνοτήτων για ασφαλή χρήση στο σπίτι. Απλά επειδή έχει μια πολύ ήπια λιποδιαλυτική δράση λόγω της θερμότητας πυ διοχετεύει καλά είναι να αποφεύγεται σε αδύνατες περιοχές του προσώπου. Σε σένα όμως πιστεύω πως θα βοηθήσει να μειωθεούν οι σακκούλες όποια και εάν είναι η αιτία τους. Η χειρουργική βέβαια είναι μια άλλη δραστική λύση και δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να σε φοβίζει μιας και θεωρείται επέμβαση ρουτίνας. Και οι δύο τρόποι πάντως θα σε βοηθήσουν με το πρόβλημά σου ο δεύτερος βέβαια (η επέβαση) ας μην γελιόμαστε είναι η πιο αποτελεσματικός με άμεσα και σίγουρα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Χριστίνα μιας και πήγες σε δερματολόγο θα σου έλεγα να ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου έδωσε. Η aquasol είναι δυνατή κρέμα μπορείς να την δοκιμάσεις, κάνε όμως κάπου κάπου διακοπές στην χρήση της γιατί είναι πολύ δυνατή και το δέρμα μπορεί να αντιδράσει σε υπερβιταμίνωση με την βιτ. Α που περιέχει. Εάν νιώσεις την περιοχή κάτω από τα μάτιο πιο ευαίσθητη και αντιδραστική να έχεις υπ όψιν ότι μπορεί να ευθύνεται η aquasol. Οπότε ναι στην aquasol αλλά με μέτρο. Διάβασε και προηγούμενα σχόλια για κρέμες σύσφιξης στην περιοχή των ματιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος9:47 μ.μ.

    geia sas.pragmatika poly xrisimes simboules.apo kypro eimai tha ithela na rotiso pou mporo na bro tin aquasol A giati exo rotisi edo sta farmakia kai den tin exoun.mporo na tin bro kai sto internet;efxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Περίεργο μου φαίνεται... ρώτα τότε στο φαρμακείο για κρέμα φαρμακευτική με βιταμίνη Α. Ίσως έχουνε κάποια αντίστοιχη. Δεν γνωρίζω πάντως κάποιο φαρμακείο συγκεκριμένα on line. Κάνε όμως ένα search γιατί πιστεύω πως κατα διαστήματα έχω βρει τέτοια φαρμακεία για παράδοση στο σπίτι οπότε όλο και κάτι θα βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος2:35 μ.μ.

    ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ''bioscreen''
    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δεν τις γνωρίζω καθόλου τις συγκεκριμένες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος10:40 π.μ.

    geia sou Maria mou.eimai 31 xponon kai arxisa na blepo xalarosi sto derma mou kai kapoies ritides.skeftika na arxiso tin aquasol A.otan piga sto farmakio mou edosan tin novaquasol A.einai i idia krema;exeis kapoia kali krema i therapeia na mou protineis;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η ίδια κρέμα είναι! Πολύ καλές κρέμες που έχω δοκιμάσει και είναι κατάλληλες για σύσφιξη και ρυτίδες είναι η Prevage, την χρησιμοποιώ εδώ και δυό χρόνια(την αγοράζω από το ebay μιας και την βρίσκω εκεί σε πολύ καλή τιμή) και τώρα τελευταία δοκίμασα και ταπό την σειρά του Perricone και είναι επίσης εξαιρετικές. Για θεραπεία στο σπίτι σου προτείνω την συσκευή stop age με ραδιοσυχνότητες που αναφέρω και σε σχετικό άρθρο και επίσης συσκευή δερμοαπόξεσης (θα τα βρεις τα άρθρα εδώ στην κατηγορία "ατομικες συσκευές ομορφιάς"). Σε γραφείο δερματολόγου ή πλαστικού ρώτησε για lazer ή μεσοθεραπεία είναι πολύ καλές θεραπείες για σύσφιξη προσώπου και ρυτιδούλες. Αυτά πιστεύω θα σε καλύψουν και με το παραπάνω για την ηλικία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος5:42 μ.μ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ Η ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 45.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Εάν εννοείς αυτήν με το λάδι αργκάν βεβαίως και είναι κατάλληλη για καθημερινή ενυδάτωση για αναζωγόνηση και για μικρές ρυτίδες. Στην ηλικία όμως των 45 οι ανάγκες της επιδερμίδας είναι συνήθως πιο απαιτητικές. Εάν χρειάζεσαι σύσφιξη δεν νομίζω να σε καλύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟΝ Κ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Μ.ΕΙΜΑΙ 24 ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΩ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ(ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΩ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ) Κ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΖΩ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ 2 ΕΙΔΩΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ MΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ (ΣΑΝ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΣΤΟΥΛΕΣ) Κ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ Κ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΥΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΛΟΣΟΦΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΩΝ Κ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ EXΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Για την υπάρχουσα ακμή θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς ένα δερματολόγο. Πάντως όπως μου περιγράφεις την επιδερμίδα σου πιστεύω θα σε ωφελούσε να χρησιμοποιούσες μια συσκευή φωτοθεραπείας όπως η Βaby Quasar. Κάνε μια αναζήτηση να ενημερωθείς λίγο για αυτές τις συσκευές (ίσως είναι καλή ιδέα να γράψω κάποια άρθρο σχετικά. Το μόνο μειονέκτημα με αυτές τις συκευές είναι ότι θέλουν συστηματική χρήση και τα αποτελέσματα είναι σταδιακά και όχι άμεσα μετρήσιμα οπότε είναι κάπως δύσκολο να αξιολογήσεις την αποτελεσματικότητά τους. Πάντως με σωστή συστημαική χρήση έχουν αποτέλεσμα. Η Συσκευή δερμοαπόξεσης είναι πολύ καλή λύση για τα σημάδια αλλά μόνο όταν δεν υπάρχει ενεργή ακμή στο πρόσωπο. Θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσεις τα σπυράκια και μετά τα σημάδια. Εξαιρετική σειρά για την ακμή είναι αυτά του Mario Badescu. Όσα προιόντα έχω χρησιμοποιήσει είναι εξαιρεικά. Επίσης εάν τα σπυράκια που βγάζεις όπως κατ΄λαβα είναι αυτά τα βαθιά που πονάνε και αργούν να φύγουν να πάρεις οπωσδήποτε την συσκευή Zeno. Την έχω και εγώ και δεν μπορώ να διανοηθώ να μην την έχω στην διάθεσή μου. Με έχει σώσει.... Κοίτα λοιπόν αυτέν τις πρακτικές λύσεις αλλά και πάλι σε συμβουλεύω να επισκεφτείς ένα καλό δερματολόγο γιατί μου κάνει εντύπωση που μου λες ότι επιμένουν τόσο πολύ. Οπότε καλό θα είναι να πάρεις την γνώμη ενός ειδικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος4:04 μ.μ.

    καλησπερα ειμαι 34 ετων, το δερμα μου λεπτο, μεικτο προς λιπαρο αλλα σε καλη κατασταση! το μονο που με απασχολει ειναι οι ρυτιδες εκφρασης διπλα στη μυτη και στο στομα, οι οιποιες δειχνουν το προσωπο μου χαλαρωμενο... βαζω τοπικα καποιο stick της este lauder, αλλα εκτος οτι ειναι "πανακριβο", εχει κανει καποια βελτιωση, αλλα μικρη και στασιμη... εχεις να μου προτεινεις κατι, που ισως μπορει να βελτιωσει την κατασταση; θα με ενδιεφερε η γνωμη σου! ευχαριστω εκ των προτερων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. kalhmera maria! eime 30 xronon kai fenomai gia 26, an exw kapies ritides panw mou eine autes tis ekfrashs idika otan vazw make up!(exeis na proteineis kati giauto? ) prin ena mhna lipon phga se ena dermatologo gia na ton simvouleutw ti na kanw gia na mh gerasei to derma mou kai pws mporw na to diatirisw neaniko kai mou edwse antiritidikes kremes me antiksiodotikh drash. prin mia evdomada episkeptika enan alon dermatologo gia ena provlima pou eixa kai tou anefera gia tis kremes tis opoies mou edwsan kai vazw kai mou leei peta tes autes eine gia th mhtera soy! kai mou proteine mia aplh enudatikh. ti me sumvouleueis esi na kanw? ti eine to swsto? pion apo tous 2 na empisteutw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπερα!Εψαχνα σχετικα με το θεμα και κατεληξα στο αρθρο σου!Πολυ καλο και ενημερωτικο!Θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με κατι κοκκινιλες στα γονατα μου.Λογω του οτι ασχολουμαι με το βολλευ,και πεφτουμε συχνα κατω για να κανουμε αμυνα και τα σχετικα,εχει ως αποτελεσμα τα γονατα μου να εχουν κοκκινισει,σαν σημαδι :/.Ποια κρεμα πιστευεις θα ηταν καλη για κατι τετοιο ?Ευχαριστω προκαταβολικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μια κρέμα με άρνικα πιστεύω ότι είναι η πιο κατάλληλη και θα σε βοηθήσει πολύ μιας και μειώνει τους μώλωπες από χτυπήματα, και πτώσεις. Επίσης βοηθά στην απορρόφηση των εσωτερικών αιματωμάτων. Εάν μπορείς να διαθέσεις κάποιο ποσό σκέψου και την αγορά μιας ατομική συσκευής φωτοθεραπείας που βοηθάει επίσης πολύ στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ευχαριστω πολυ!θα αγορασω μια αυριο κιολας!αν επιμενουν τα σημαδια θα το συζητησω με τη μητερα μου μιας και ειμαι 17 ακομα =)ευχαριστω και παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος12:21 π.μ.

    καλησπερα Μαρια μου...θελω να σου πω τις εντυπωσεις μου, απο το serum snake tis Rodial, το αγορασα απο τα beauty factor γυρω στα 130 ευρω,ειναι μολις 25ml το φορεσα για ενα μηνα αλλα δεν μπορω να πω οτι...τρελλαθηκα,εχω δοκιμασει και καλυτερα προιοντα με λιγοτερα χρηματα και μου εχουν δωσει καλυτερα αποτελεσματα...ειμαι 43 αλλα το δερμα μου ειναι σε πολυ καλη κατασταση γιατι το προσεχω[οσο γινεται]..φανατικη της aquasol και εγω εδω και παρα πολλα χρονια και καθε 2 χρονια κανω botox [απο τα 35]σας το συνιστω ανεπιφυλακτα προσφερει μια υπεροχη λαμψη στο προσωπο κατι που καμια κρεμα δεν προσφερει αμεσα,εμενα μου στοιχιζει 350 ευρω[στο δερματολογο παντα] και μου κραταει περιπου 10 μηνες...Μαρια μου δυστυχως η κρεμα με λαδι αργκαν δεν θα ξανακυκλοφορησει μου ειπαν σημερα που πηρα να την παραγγειλω,θα μου στειλουν ομως μια με λαδι ελιας και αβοκαντο που ειναι μου ειπαν εξισου καλη...Ευχαριστω για την φιλοξενια στο πολυ ωραιο site σου,να σαι καλα για να μπορεις να μας δινεις τις απιστευτες γνωσεις και συμβουλες σου...ευχαριστω παρα πολυ και παλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Σε ευχαριστώ πολύ που βρήκες το χρόνο για να μας ενημερώσεις και να μας αφήσεις τις εντυπώσεις σου!
    Κρίμα για το serum της Rodial! Φαινόταν υποσχόμενο προιόν αλλά όπως φαίνεται ακόμα ένα πανάκριβο "faux"... Η κρέμα αργκάν ήταν πολύ ωραία κρέμα γιατί την σταμάτησαν; Ελπίζω αυτή που σου είπαν ότι την αντικαθιστά με το λάδι ελιάς να είναι τουλάχιστον ισάξια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ανώνυμος12:13 μ.μ.

    Καλημερα Μαρια μου,σημερα θα δοκιμασω την κρεμα ε λαδι ελιας και σε μερικες μερες θα σας πω τις εντυπωσεις μου...οσο για την κρεμα αργκαν μου ειπαν οτι διεκοψε την παραγωγη της η ιδια η εταιρεια που την φτιαχνει,ισως μου ειπαν ισως ξαναβγει στο μελλον με λιγοτερα ml...και παλι καλη σου μερα, και να σαι παντα καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμος10:01 μ.μ.

    καλησπέρα,πολύ ενδιαφέρον το site γιαυτό κι εγώ θέλω να σε συμβουλευτώ.Είμαι 35 χρονών με λιπάρο δέρμα(με μεγάλο πρόβλημα ακμής που το καταπολέμησα με χάπια πρίν 15 χρόνια περίπου)το οποίο ενυδατώνω ανελιπώς δίοτι με "τραβάει" χωρίς κρέμα,αλλά θα ήθελα να βελτιώσω την ποιοτητά του.Έχω κάποια μικρά σημαδάκια και κοκκινίλεσ και παράλληλα φάινεται θαμπό,τι να κάνω?ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ανώνυμος6:31 μ.μ.

    θα ηθελα να ρωτησω αν η aquasol A κανει και για αντιμετωπιση ραγαδων????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Σίγουρα βοηθάει αλλά εξαρτάται από την προδιάθεση που έχει το δέρμα σου. Χρησιμοποίησε την μαζί με Simulcium, είναι αρκετά καλό "δίδυμο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ανώνυμος10:13 μ.μ.

    μηπως ξερετε τις τιμες απο αυτες τισ δυο κρεμες?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. H Simulcium γύρω στα 25-29 ευρώ και η aquasol κάτω από 10 ευρώ αλλά δεν είμαι σίγουρη πόσα έδωσα την τελευταία φορά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ανώνυμος1:54 π.μ.

    Είμαι 35 χρονών, αγορασα και εγώ την aquasol την οποια χρησιμοποιω εδω και ένα μήνα στο προσωπο μου οπου παρατηρω ρυτιδες εκφρασησς που τεινουν να γινουν εντονες και βαθιες(γυρω απο τα χειλια, μεσοφρυο). Είμαι καλυμένη μόνο με αυτή την κρέμα ή υπάρχει και κατι που μπορω να χρησιμοποιήσω επιπλέον; για την ημέρα για π.χ; (χρησιμοποιω την aquasol το βράδυ). Και κατι άλλο,χρησιμοποιω την aquasol και στα χερια, αλλά τις τελευταίες μέρες που εκτιθεμαι στον ήλιο τα παρατήρησα σε πολύ χειρότερη κατάσταση από πριν(τραχια, πολύ αφυδατωμενα, σχεδον γερασμένα!). Φταίει, η κρέμα ο ήλιος, τι γίνεται? μήπως υπάρχει κάτι πιο κατάλληλο για τα χέρια? Ευχαριστώ θερμα εκ των προτέρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Στο άρθρο σχετικά με την aquasol αναφέρω

    "Τι να προσέχουμε: Επειδή είναι πολύ δυνατή πρέπει να κάνετε πότε πότε διαλλείματα από την χρήση της για να αποφύγετε υπερβιταμίνωση του δέρματος η οποία μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ευαισθησία. Θέλει επίσης προσοχή με τον ήλιο γιατί η βιταμίνη Α μπορεί να δημιουργήσει στο δέρμα φωτοευαισθησία και ερεθισμούς."

    Διέκοψε λοιπόν αμέσως την χρήση της και πάρε μια καλή ενυδατική για τα χέρια και κατόπιν αντιηλιακή. Ξεκίνησέ την τον Οκτώβριο πάλι.

    Επαναλαμβάνω η aquasol είναι για περιστασιακή χρήση ανα διαστήματα. Επίσης καλύτερα η εφαρμογή της να γίνεται το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ανώνυμος1:40 π.μ.

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE!!ΕΙΜΑΙ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 22 ΧΡΟΝΩΝ..ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ..ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ROC ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΕΝΤΟΝΗ ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΜΑΤΙ..ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΜΕ ΤΣΟΥΖΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ..ΠΟΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΡΥΤΙΔΟΥΛΕΣ..ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Δήμητρα μου κάνει εντύπωση και μένα από 22 ετων με ρυτίδες έκφρασης απο τώρα. Είναι ξήρό το δέρμα σου, ευαίσθητο; Προς το παρόν σταμάτα την κρέμα της Roc και βάλε κάποια αναπλαστική προς το παρόν όπως αυτήν με βρώμη της Avene ή πάρε το βούτυρο καριτε από το bacchia.gr είναι πολύ καλό για ανάπλαση της ερεθισμένης επιδερμίδας. Όταν ηρεμήσει η επιδερμίδα σου μετά ξεκινάς και πάλι μια κρέμα ματιών. Εγώ τώρα τελευταία χρησιμοποιώ την κρέμα ματιών του Perricone και την βρήκα πολύ καλή. Γενικά όμως στην ηλικία σου δεν θεωρώ απαραίτητη την κρέμα ματιών. Μια καλή ενυδατική σε όλο το πρόσωπο και αντιηλιακή ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι είναι αυτό που χρειάζεται η επιδερμίδα σου.

    Σε ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σου λόγια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αναστασια9:50 μ.μ.

    Μαρια μου γεια σου!Είμαι 32 χρονων και εχω προβλημα με τους μαυρους κυκλους.Διαβασα σε καποιο site οτι η cernor πρεπει να χρησιμοποιείται αυστηρα 2-4 μήνες,ξερεις κατι γι'αυτό?Επισης εχω ακμη στη ραχη και το χειροτερο ειναι οτι μου αφηνει μαυρα στιγματα, κατι σαν λεκεδες,εχεις να μου προτεινεις κατι?Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αναστασία δεν ξέρω κάτι για διακοπή της cernor. Εάν χρειάζεται διακοπή της χρήσης θα πρέπει να αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης. Την χρησιμοποιείς ήδη ή ενδιαφέρεσαι να την αγοράσεις; Για την ακμή στην πλάτη υπάρχουν ειδικά καθαριστικά στο φαρμακείο. Νομίζω και η Neutrogena έχει ένα. Δοκίμασε και μια πούδρα με zinc και σαλυκιλικό την Gold Bond Triple Action Medicated Body Powder έχω διαβάσει πως είναι πολύ αποτελεσματική στην ακμή του σώματος. Προσεξε λίγο μήπως κάποια από τα ρούχα που φοράς σου δημιουργεί τον ερεθισμό. Επίσης η χρήση μιας κρέμας με υπεροξείδιο του βενζολιου (από το φαρμακείο) θα σε βοηθήσει να τα στεγνώσεις. Για τα σημάδια δεν μπορείς να κάνεις κάτι μόνη σου. Η μηχανική δερμοαπόξεση αργότερα σε ένα δερματολόγο που έχει την συσκευή θα μπορέσει να καθαρίσει τα σημάδια αφού όμως περάσει η έξαρση που έχεις τώρα. Θα σε συμβούλευα όμως να επισκεφτείς από τώρα έναν δερματολόγο για να σου δώσει προϊόντα κατάλληλα για τον καθαρισμό και θεραπεία της ακμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ανώνυμος6:21 μ.μ.

    Αναστασία

    Μαρία ευχαριστώ για τις πολυτιμες συμβουλές σου.Τη cernor ενδιαφέρομαι να την αγοράσω.Ηθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, τη novaquasol A μπορώ να την χρησιμοποιώ σε όλο το πρόσωπο,όπως τις κρέμες προσώπου?Για την ώρα τη βαζω μόνο βράδυ και σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αναστασία για την aquasol όπως έχω ξαναπεί είναι δυνατή κρέμα και πρέπει να κάνεις κάπου κάπου διακοπές στην χρήση της μιας και το δέρμα μπορεί να αντιδράσει σε υπερβιταμίνωση με την βιτ. Α που περιέχει. Ναι λοιπόν στην aquasol αλλά με μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ανώνυμος5:04 μ.μ.

    Πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφετε! γνωρίζετε κάποιο προϊόν αποτελεσματικο για την αντιμετώπιση των πανάδων?
    ευχαριστώ
    Ελένη Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένα με κρέμες. Ξέρω πως υπάρχουν πολλές κυρίως με βασικό συστατικό την υδροκινόνη αλλά όλες έχουν μέτρια αποτελέσματα και έχω διαβάσει πως μακροχρόνια χρήση μπορεί να έχει παρενέργειες. Ίσως μια συσκευή μηχανικής δερμοαπόξεσης σε βοηθήσει να ελλαττώσεις αρκετά την υπερχρωμάτωση με ασφάλεια. Επίσης σε ιατρεία δερματολόγων και πλαστικών μπορεί να κάνεις θεραπεία με peeling ή ipl μηχανήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ανώνυμος8:06 μ.μ.

    Καλησπέρα.
    Πραγματικά πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου. εγώ έχω σημάδια στην πλάτη γιατί άμα έχω άγχος ενοχλω συνέχεια την πλατη μου. Μου πρότειναν να πάρω ένα φαρμακευτικό σαπούνι και για τα σημάδια στην πλάτη κρέμα isotrex. Εσύ τί προτείνεις για γρήγορη θεραπεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ανώνυμος10:31 π.μ.

    Πάντα ελπίζεις ότι μια κρέμα θα μπορέσει να δώσει λύση στο πρόβλημά σου χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσεις σε τέτοιες θεραπείες ...θα το κοιτάξω όμως σίγουρα τον επόμενο χειμώνα .Ευχαριστώ πολύ !...και κάτι ακόμα : σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας natrice γνωρίζετε κάτι ?
    Ελένη Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ανώνυμος6:32 μ.μ.

    Καλησπέρα,
    Βρίσκω τα άρθρα σου και τις συμβουλές σου αρκετά ενδιαφέροντα. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις στο εξής: Το δέρμα μου στα μπράτσα μου είναι κάπως "περίεργο", δηλαδή είναι γεμάτο πολύ μικρά σπυράκια με διαφανές υγρό, τα οποία συνηθίζω να σπάω (πολύ κακώς). Έχω πάει σε δερματολόγο, μου είπε κάτι για "υπερκεράτωση" μου έδωσε μια συνταγή αλοιφής προκειμένου να την φτιάξει ο φαρμακοποιός, την έβαλα αλλά δεν είδα καικάποιο αξιόλογο αποτέλεσμα. Μήπως έχεις να μου προτείνεις κάτι ? Το θέαμα είναι αρκετά αντιαισθητικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ελένη σίγουρα οι κρέμες δίνουν ένα χέρι βοηθείας απλά δεν λύνουν το πρόβλημα δραστικά.
    Για τα Natrice δεν γνωρίζω τίποτα, μόλις βρώ λίγο χρόνο θα τα έχω στα υπ΄οψιν να τα ψάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Η υπερκεράτωση είναι μια κλινική κατάσταση που χρειάζεται ιατρική αγωγή με τα κατάλληλα σκευάσματα που θα σου συστήσει ένας καλός δερματολόγος. Εάν δεν είδες βελτίωση με την αγωγή που σου έδωσε γιατρός σου προτείνω να τον επισκεφτείς να σε ξαναδεί για να αλλάξει η να ενισχύση την αγωγή που σου έδωσε αρχικά ή άλλαξε δερματολόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Για την φίλη που ρωτάει για τα σπυράκια στην πλάτη διάβασε προηγούμενη απάντηση σε σχόλιο(21 Μαΐου 2010). Γρήγορες πάντως λύσεις δεν υπάρχουν. Ίσως θα έπρεπε να κάνεις μια προσπάθεια να ελέχξεις το άγχος σου μιας και τα σπυράκια φαίνεται να είναι άμεση εκδήλωση αυτού. Διάβασε και ένα σχετικό άρθρο για το πως επηρρεάζει το στρες την κατάσταση στο δέρμα μας εδώ http://www.e-gynaika.gr/2010/05/stres-enemy-of-our-look/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. MARIA KALHSPERA!EIMAI 30 XRONON KAI THELW NA MOU PROTEINEIS KATI GIA KAPIES EYRIAGEIES POU EXW STO PROSOPO MOU. EPISHS THELW NA MATHW KATHE POTE MPORW NA KANW PILINGK? EXW MIKTO DERMA. SE EUXARISTW!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Λιτσα η πιο γρήγορη και αποτελεσματικοτερη λύση είναι να στις χτυπήσει κάποιος δερματολόγος με lazer. Από κρέμες τώρα μην περιμένεις θαύματα, απλά πρόληψη και μικρή βελτίωση. Η Lierac έχει μια κρέμα για ευρυαγγείες καθώς και κρέμες που διατίθονται στο Internet με βιταμίνη Κ βοηθούν επίσης.
    Οι κρέμες με Arnica είναι πολύ καλές για ενδυνάμωση των αγγείων οπότε μπορείς να δοκιμάσεις εάν θέλεις (θα βρεις κρέμα με Αρνικα σε φαρμακεία και σε καταστήματα με φυσικά προιόντα). Υπάρχουν επίσης και οι ατομικές συσκευές φωτοθεραπείες που βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία και δυναμώνουν τα αγγεία αλλά και πάλι χρειάζονται συστηματική και μακροχρόνια χρήση.

    Εάν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα θα σου έλεγα να πας τις χτυπήσεις με μηχάνημα. Θα σου δώσει το πιο άμεσο αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Λιτσα σε τι είδους peeling αναφέρεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ANAFEROMAI STA APLA PILINGK TOU EMPORIOU. LES ME AUTO TON TROPO NA EPIDINWTHEI H KATASTASH MOU? EPISHS EXEIS AKOUSEI KALA LOGIA GIA THN PEPANTHOL ULTRA? SE EYXARISTW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ανώνυμος6:12 μ.μ.

    καλησπέρα,θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τις ευρυαγγείες των ποδίων,εάν υπάρχει κάποια θεραπευτική κρέμα γιατί μόνο για laezer μου έχουν πεί και δεν έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να το κάνω,ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Λίτσα τα peeling σε μορφή κρέμας για το πρόσωπο πλέον δεν τα έχω σε καθόλου εκτίμηση. Παλιά που τα χρησιμοποιούσα πάντοτε επιδείνωναν τυχόν σπυράκια, ερέθιζαν το δέρμα μου και βελτώση δεν μου πρόσφεραν καμμία. Άσε που για ευρειαγγείες είναι τελείως ακατάλληλα. Η Bepanthol ultra είναι μια καλή κρέμα για την ηλικία σου. Εγώ παλιά την χρησιμοποιούσα και μου άρεσε μπορώ να πω. Απλά επειδή "ψάχνομαι" :) συνέχεια και ήθελα κάτι πιο δυνατό δεν την χρησιμοποιώ πλέον. Πάντως για τις ευρυαγγείες δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα και δεν ξέρω πολλά, παρά μόνο ότι η βιταμίνη Κ βοηθάει. Βλέπω όμως πως ρωτάνε σχετικά πολλές αναγνώστριες και σκέφτομαι σύντομα να ασχοληθώ και να το ψάξω λίγο το θέμα μπας και βγάλω καμμιά ακρή πέρα από την λύση με το λέιζερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Ανώνυμος10:57 μ.μ.

    Καλησπερα μαρια!σε ενα αρθρο διαβασα οτι φετος το καλοκαιρι ειναι στη μοδα οι μποτες σε ανοιχτες αποχρωσεις.ισχυει κατι τετοιο;επειδη εχω ενα "προβλημα" στο ενα ποδι και ντρεπομαι να φορεσω πεδιλο ή φουστα που αποκαλυπτουν τα ποδια θα ηθελα να μου πεις αν ισχυει αυτο που προανεφερα ή να μου προτεινεις κατι!σε ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σε κουρασα! Ελενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ανώνυμος1:19 π.μ.

    Καλησπερα Μαρια!πολλα πολλα συγχαρητηρια για ΟΛΑ τα αρθρα σου.θα σε παρακαλουσα κ γω αν και οταν μπορεσειs ασχολησου με τισ ευρειαγγειεs.Δεν μπορεισ να φανταστεισ ποσο ανταισθητικο ειναι...Ευχαριστω εκ των προτερων.ΓΙΩΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Έλενα το θέμα είναι εάν μέσα στην ζέστη θέλεις να φοράς μπότες! Ποιο είναι όμως το πρόβλημά σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Γιώτα σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :) Βλέπω ότι απασχολεί πολλές γυναίκες το πρόβλημα με τις ευρυαγγείες, οπότε θα κοιτάξω μέσα στο επόμενο διάστημα να κάνω μια έρευνα σχετικά ώστε να δούμε τι θεραπείες και λύσεις είναι διαθεσιμές σήμερα για την αντιμετώπισή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Ανώνυμος11:51 μ.μ.

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ!
    ΕΙΜΑΙ 23 ΕΤΩΝ Κ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ Η BEPANTHOL ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΕΜΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΒΙΤΑΜΙΝΗ Β5 ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Α,C,E ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΕΙΑΓΓΕΙΕΣ Μ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Κ ΕΜΕΝΑ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Μπορείς να την χρησιμοποιείς άνετα. Απλά μιας και είσαι τόσο μικρή ακόμη κάνε διακοπή το Σαββατοκύριακο. Άλλωστε αυτό καλό είναι σε όλες της ηλικίες ώστε να ξεκουράζεται λίγο το δέρμα.Εννοείται ότι το πιο σημαντικό ιδίως τώρα το καλοκαίρι είναι η χρήση αντιηλιακής κρέμας προσώπου ακόμα και μέσα στην πόλη. Για τις ευρυαγγείες είμαι στην διαδικασία του ψαξίματος. Είναι πάντως πολύ δύσκολη η αντιμετώπισή τους πέρα από επεμβατικές θεραπείες αλλά προσπαθώ μήπως και βγάλω κάποια άκρη τελικά με άλλες μεθόδους. Θα δούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Καλησπέρα.. Περιμένω και εγώ με αγωνία!!!τα αποτελέσματα του ψαξίματος για τις ευρυαγγείες! Πριν απο κάποια χρόνια πάντως είχα αγοράσει απο την φαρμακοποιό μου ένα σωληνάριο τζελ πάρα πάρα πολύ οικονομικό το οποίο αν θυμάμαι και καλά έκανε δουλειά.Είμαι 35 χρονών και έχω περάσει 2 εγκυμοσύνες. Μετά την 2 εγκυμοσύνη εκτός απο το πρόβλημα με τις ευρυαγγείες στα πόδια που επιδεινώθηκε, έχω πρόβλημα και στο πρόσωπο με πάνάδες και σημάδια απο σπυράκια τα οποία εμφανίζονται σταθερά κάθε μήνα λίγο πριν την περίδο.Τα σημάδια αυτά που έχω είναι σαν μικρές καφέ κηλίδες και όχι σαν να είναι σκαμμένο το πρόσωπο. Η ερώτηση μου είναι αν τα προϊόντα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία τύπου π.χ. FREZYDERM SPOT END ή APIVITA ANTISPOT είναι κατ'αρχήν ασφαλές να χρησιμοποιηθούν αυτή την εποχή και αν γνωρίζεις κατα πόσο έχουν αποτελέσμα. Σε ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Για τα σπυράκια που βγαίνουν πριν την ακμή εγώ σώθηκα με την συσκευή zeno. Πραγματικά κάνει δουλειά. Απλά πρέπει να την χρησιμοποιήσεις μόλις καταλάβεις τον γνώριμο πόνο ότι πάει να βγει σπυράκι. Για τα τα σημάδια δες λίγο το άρθρο που έχω γράψει για την συσκευή μηχανικής δερμοαπόξεσης. Είναι ότι καλύτερο για να φύγουν αυτά τα σημαδάκια αλλά και γενικά την ανανέωση της επιδερμίδας σε κάθε ηλικία.

    Τις κρέμες που αναφέρεις δεν τις έχω χρησιμοποιήσει και δεν γνωρίζω την αποτελεσματικότητά τους. Πάντως τα δύο ενεργά συστατικά που συνιστούνται για λεύκανση κηλίδων είναι η Αρβουτίνη και το Kojic και τα δύο τα περιέχει απ΄ότι είδα η Spot End της Frezyderm, ενώ της apivita δεν μου λένε κάτι ιδιαίτερο τα συστατικά της. Στην θέση σου εάν διάλεγα κρέμα θα έπαιρνα της Frezyderm.

    Για τις ευρυαγγείες το ψάχνω αλλά δεν βρίσκω τίποτα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο πέρα από το λέιζερ. Οι κρέμες πολύ αμφιβάλλω ότι κάνουν δουλειά, φαίνεται όμως πως ίσως κάποιες από αυτές με συστηματική χρήση να προσφέρουν κάποια βελτίωση. Το ψάχνω λοιπόν ακόμα και οτι βρω από πιθανές λύσεις θα το μαζέψω και θα σας ενημερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ανώνυμος2:43 μ.μ.

    γεια σου μαρακι.
    ονομαζομαι ειρηνη και ειμαι 23 ετων.θα ηθελα να μαθω εαν υπαρχει καποια καλη ενυδατικη κρεμα για την περιοχη των ματιων.για το προσωπο χρησιμοποιω την κρεμα ενυδατωσης και αναπλασης ματιων πρωι και βραδυ μετα τον καθαρισμο απο το μακιγιαζ.για τα ματια?και πως ακριβως την βαζουμε την κρεμα?και πανω απο το βλεφαρο?επισης μετα τον καθαρισμο του προσωπου απο το μακιγιαζ με γαλακτωμα και ενα ελαφρυ τζελ καθαρισμου πρεπει να βαζω λοσιον κ μετα ενυδατικη?σ ευχαριστω πολυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Ανώνυμος2:46 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΡΙΑ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ!!
    ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ 22.ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ?ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΡΑΜΜΕς ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Γεια σου ειρήνη :) Την κρέμα ματιών την βάζουμε προσεκτικά με πολύ απαλές κινήσεις στο κάτω βλέφαρο μόνο. Κρέμα ματιών θα επιλέξεις ανάλογα με τις αναγκες σου. Εάν δηλ χρειάζεσαι απλά ενυδάτωση, ή για μαύρους κύκλους κτλπ. Σε προηγούμενα σχόλια έχω προτείνει κάποιες κρέμες οπότε ρίξε μια ματιά για να πάρεις ιδέες. Το τελευταίο διάστημα εγώ πάντως χρησιμοποιώ μία του perricone αλλά εσύ είσαι πολύ μικρή ακόμα για ειδική φροντίδα.
    Όσον αφορά το γαλάκτωμα και λοσιόν εγώ προσωπικά δεν μου αρέσουν και δεν τα χρησιμοποιώ. Προτιμώ ένα απάλο υγρό σαπούνι(χρησιμοποιώ της forever με αλοη)και νεράκι. Μου αρέσει η αίσθηση καθαριότητας που δίνει στην επιδερμίδα μου αυτός ο τρόπος καθαρισμού. Δεν κατάλαβα όμως εσύ βάζεις και γαλάκτωμα και τζελ καθαρισμού, γιατί; δεν χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Υπάρχουν αρκετά είδη κυταρρίτιδας με διαφορετικές αιτίες, αν και κυρίως το πρόβλημα είναι ορμονικής φύσης, και η αντιμετώπιση τους ξεκινάει από εκεί. Μια κρέμα που αντιμετωπίζει την ορμονική αιτία και έχω ακούσει πως είναι καλή είναι η Genesis στα φαρμακεία. Γενικά όμως οι κρέμες δεν κάνουν και πολλά βοηθούν ελάχιστα και προσωρινά.
    Η ενδερμολογία πάντως απ΄ότι ξέρω είναι από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για κυτταρίτιδα εάν μπορείς να αντέξεις το κόστος βέβαια των θεραπειών.

    Για τις ρυτίδες στο μέτωπο και ασφαλώς είναι φυσιολογικό εάν κάνεις συσπάσεις έκφρασης έντονες στην περιοχή του μετώπου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Ανώνυμος9:50 π.μ.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑ.ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ 23! ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΗΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ AQUA VITA THS APIVITA ΜΕ ΡΟΥΣΚΟ ΚΑΙ ΛΥΓΑΡΙΑ 24ΩΡΗς ΕΝΥΔΑΤΩΣΗς ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗς.ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΣΑ Η ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΩΣ ΦΥΤΙΚΗ Κ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ.ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ,ΤΟ ΙΔΙΟ Κ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ?ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Ανώνυμος10:12 π.μ.

    Μαρία μου καλημέρααααα!απο τα σχόλια που διαβάζω κατα καιρούς έμαθα οτι οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνες A, C, E κλπ ή διάφορα άλλα συστατικά όπως εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι αντιοξειδωτικές. Εγώ είμαι 22 και χρησιμοποιώ ως ενυδατική την bepanthol κρέμα προσώπου με βιταμίνες ή της apivita με βιταμίνες ή πράσινο τσάι κ άλλα συστατικά.όμως απ οτι καταλαβα ειναι για μεγαλύτερες ηλικιες οι αντιοξειδωτικές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Τα αντιοξειδωτικά κάνουν για όλες τις ηλικίες γιατί προστατεύουν τα κύταρρα της επιδερμίδας από την φθορά των ελεύθερων ριζών. Η bepanthol είναι και οικονομική και μια χαρά για την ηλικία σου! Απλά μην ξεχνάς και την αντιηλιακή. Ο ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για την μεγαλύτερη φθορά δημιουργία ρυτίδων, δυσχρωμίες, κτλπ στο δέρμα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Χριστίνα συμφωνώ με την φαρμακοποιό! Τα προιόντα της apivita είναι τελείως φυσικά οπότε αυτό είναι από μόνο του πολύ θετικό. Επίσης η κρέμα είναι πολύ ενυδατική και εάν έχεις μαύρους κύκλους τα εκχυλίσματα ρούσκου και λυγαριάς βοηθούν την μικροκυκλοφορία για μείωση τους. Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχεις βέβαια αλλά οι ενδείξεις είναι σίγουρα κατάλληλες. Εάν την χρησιμοποιήσεις θα χαρώ να ακούσω την γνώμη σου σχετικά με τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Ανώνυμος2:51 μ.μ.

    Καλησπέρα Μαρία, χαζεύοντας στο ίντερνετ για θέματα γυναικεία τυχαία βρέθηκα να διαβάζω με προσοχή τις γραμμές αυτές και ομολογώ πως μπήκα αμέσως στο πειρασμό να σου γράψω και εγώ το πρόβλημα μου..είμαι 25 χρονών, ζω και δουλεύω στο κέντρο στην Αθήνα και μόλις το τελευταίο χρόνο τελείωσα τη φοιτητική μου ζωή, η οποία συνοδεύτηκε με έντονο καθημερινό ξενύχτι κ κακή διατροφή ( ευτυχώς όχι κάπνισμα και ποτά ). Πάντα και από πιο μικρή έδειχνα μεγαλύτερη 4-5 χρόνια απο τη κανονική μου ηλικία και όταν έλεγαν πόσο είμαι όλοι με κοιτούσαν καχύποπτα για το αν λέω αλήθεια ή ψέματα, γεγονός που με έριχνε ψυχολογικά και με απομάκρυνε από το να κάνω παρέα με συνομηλικους μου (για να μη βλέπουν τη διαφορά..). Χωρίς φυσικά να έχω ρυτίδες παρά μόνο μια εκφράσεως γύρω από το στόμα (απαλή ακόμα..) εντόπιζα το πρόβλημα στο ότι απλά η κούραση μου διαγράφεται έντονα στο προσωπό μου και στο γεγονός ότι έχω αρκετά χαμηλή πίεση. Φτάνοντας στο ερωτημά μου θα ήθελα να μου πεις αν υπάρχει κάποια κρέμα που να μπορώ να χρησιμοποιήσω για να απομακρύνει τη κούραση από το προσωπό μου και ενδεχομένως κάτω απο τα μάτια που πάντα μαρτυρούν τις ώρες αυπνίας μου. Τώρα πια αν και καθυστερημένα έχω φτάσει να είμαι υπέρμαχος της υγεινής ζωής και των φυτικών προιόντων..Κλείνοντας με το τρόμο ότι εγώ εχω προκαλέσει αυτή τη φθορα στον εαυτό μου και με το γνωμικό " στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα " αναμένω τη συμβουλή σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Θα ήθελα να μου πεις εάν έχεις παραπάνω κιλά γιατί μερικές φορές αυτά ευθύνονται για την εντύπωση μεγαλύτερης ηλικίας. Γράφεις ότι η κούραση διαγράφεται έντονα στο πρόσωπό σου.. να υποθέσω πως εννοείς μαύρους κύκλους και "κομμένο" χρώμα; Γράψε μου σχετικά αλλά προς το παρόν θα σου πω κάποια πράγματα που πιστεύω θα σε βοηθήσουν. Πρώτα απ΄ όλα να πίνεις πολύ νερό είναι σημαντικό το σώμα να είναι ενυδατωμένο ιδιαίτερα όταν έχεις χαμηλή πίεση. Όσο και αν η συμβουλή αυτή ακούγεται απλοϊκή και τετριμμένη η αλήθεια είναι όμως πως όταν είμαστε αφυδατωμένοι η όψη μας και η πίεση υποφέρουν. Πάρε επίσης κάποιο συμπλήρωμα με Ginseng ή Guarana και πολυβιταμίνες για τόνωση του οργανισμού σου. Επίσης το πράσινο τσάι τώρα το καλοκαίρι παγωμένο με λίγο λεμόνι και ελάχιστο μέλι ή splenda(προς το παρόν διαθέσιμη μόνο από το διαδίκτυο) είναι πολύ καλό τονωτικό ρόφημα. Προσπάθησε να τρως μικρά και υγιεινά γεύματα με άπαχη πρωτεΐνη για να τονώσεις το μυϊκό σου σύστημα και ελάχιστους απλούς και αμυλώδεις υδατάνθρακες για να μην εξαντλείται ο οργανισμός σου με αυξομειώσεις του σακχάρου.

    Μια πολύ καλή κρέμα για σένα είναι η Prevage της Elizabeth Arden με Idebenone. Είναι μία από τις αγαπημένες μου και νιώθω ότι μου δίνει αυτήν την ξεκούραστη όψη που ζητάς. Δεν γνωρίζω εάν την έχουν φέρει και στην Ελλάδα τώρα μιας και εγώ την παραγγέλνω σταθερά από το ebay
    Δες ένα παλαιότερο σχετικό μου άρθρο
    http://www.e-gynaika.com/2008/01/idebenone.html.
    Επίσης σκέψου σοβαρά και την αγορά μιας συσκευής φωτοθεραπείας όπως το BabyQuasar. Είναι ιδανική για να τονώσεις άμεσα την κουρασμένη όψη σου. Κάνει ήπια αντιγήρανση, μειώνει πόρους και άλλα διάφορα αλλά το πιο άμεσο αποτέλεσμα που δίνει είναι αυτό της φρέσκιας όψης, οπότε σου την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δες ένα σχετικό άρθρο εδώ
    http://beautynews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=126:baby-quasar&catid=10:treatments&Itemid=40

    Τέλος μπορείς να κάνεις και μεσοθεραπεία σε κάποιον πλαστικό. Είναι μια θεραπεία με 3-6 επαναλήψεις τον χρόνο με ενυδατικό και βιταμινούχο διάλυμα που το χορηγεί ο γιατρός με μικρές διάσπαρτες ενεσούλες σε όλο το πρόσωπο και μπορεί να μεταμορφώσει μια κουρασμένη όψη σε φρέσκια και ζωντανή κάνοντας ταυτόχρονα και ήπια αντιγήρανση.

    Εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα και μπορέσεις να τα κάνεις όλα αυτά μπορώ να πω ότι μέσα σε ένα τρίμηνο θα δεις σημαντική διαφορά. Αλλιώς προσπάθησε να εφαρμόσεις από κει και πέρα ότι σου είναι πιο εφικτό.

    Ελπίζω πραγματικά μέσα από τις συμβουλές μου να μπορέσεις να γίνεις λίγο πιο χαρούμενη και θα χαρώ να μάθω νέα σου σχετικά με τα αποτελέσματα. Εάν χρειαστείς κάποια άλλη διευκρίνηση είμαι στην διάθεσή σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ.ΕΙΜΑΙ 28 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΜΙΚΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΩ ΜΙΚΡΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΩ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΙΝΕΙ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΓΕΜΙΣΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΤΙ ΚΡΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ Κ ΕΓΩ ΤΗΝ AQUAZOL.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΕΝΤΔΑΤΙΚΟ ΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ GALENIC.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .ΠΕΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Σε ευχαριστώ πολύ Πένυ για τα καλά σου λόγια. Να διευκρινήσω πως δεν είμαι γιατρός και οι γνώσεις μου οφείλονται σε συνεχή έρευνα και πολύ διάβασμα πάνω σε σχετικά θέματα υγείας προσωπικής φροντίδας και περιποίησης.
    Σχετικά με το πρόβλημά σου καλά θα ήταν να μου πείς πρώτα που οφείλεται. Υπάρχει κάποια μόλυνση ή είναι ορμονικό το θέμα. Τι εξήγηση σου έδωσαν οι γιατροί για την δημιουργία των αλλεπάλληλων κύστεων;
    Ο δερματολόγος επίσης τι σου πρότεινε για λείανση της επιδερμίδας; Υπάρχουν τόσοι τρόποι για μείωση των σημαδιών...Υπάρχουν πχ λειζερ και χημικά peeling που μπορείς να κάνεις...

    Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις την aquasol χωρίς πρόβλημα αλλά πιστεύω πως χρειάζεσαι διαφορετική λύση αντιμετώπισης. Τώρα σου έχουν μείνει απλώς τα σημαδια και έχεις μαύρα στίγματα ή υπάρχουν και κύστεις; Εάν όχι σαν μια λύση για το σπίτι τότε θα σου πρότεινα μέρα παρα μέρα να βάζεις airol με tretinoin 0.05 για εξυγίανση και σταδιακή απολέπιση και να πάρεις μια συσκευή δερμοαπόξεσης για να καθαρίζεις την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα και να εξομαλύνεις σταδιακά τα σημάδια.

    Διάβασε λίγο και τα σχετικά αρθρα και τα σχόλια όπου έχουμε συζητήσει αρκετά για το θέμα των σημαδιών από ακμή
    http://www.e-gynaika.com/2010/02/blog-post_20.html
    http://www.e-gynaika.com/2009/04/blog-post_04.html

    Στην διάθεσή σου βέβαια για ότιδήποτε άλλο θελήσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΨ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ.ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΟΠΟΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑΩ ΠΡΩΙ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΟΡΜΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ,Η ΟΡΜΟΝΗ TSH ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΓΩΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Η κρέμα είναι καθαρά για το βράδυ και μάλιστα θέλει αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας. Οπότε καλύτερα να την αφήσεις για τον χειμώνα. Γενικά τους καλοκαιρινούς μήνες απέφυγε τις κρέμες με βιταμίνη, Α ακόμα και η Aquasol θέλει μέτρο. Αφού σε αυτήν την φάση το δέρμα σου έχει ηρεμήσει θα σου έλεγα να πάρεις μια συσκευή δερμοαπόξεσης και από Σεπτέμβριο να ξεκινήσεις την χρήση της για να βελτιώσεις τα σημάδια. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιείς και ζελέ αλόης για ενυδάτωση χωρίς λιπαρότητα τώρα το καλοκαίρι.
    Κάτι άλλο που σκέφτηκα επίση που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο είναι και η συσκευή Zeno. Εγώ δεν κάνω ρούπι χωρίς αυτήν. Με το που πάει να βγεί κάποιο βαθύ σπυράκι την χρησιμοποιώ και αυτό ήταν, το πολύκανένα ζόρικο να το ξανακάνω άλλη μια δυο φορές. Ψαξτο λίγο... είναι απίστευτο gadgetaki για τα σπυράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. ΔΗΜΗΤΡΑ9:48 μ.μ.

    Μαρία γειά σου! Σε εχω ανακαλύψει εδώ και μια εβδομάδα και εχω ενθουσιαστει, κανεις πολύ καλή δουλεια! Χίλια μπράβο!.
    Είμαι 33 χρονών και έχω μικτή επιδερμίδα. Έχω πρόβλημα με ακμή και έχω αρχισει να γεμίζω ρυτίδες. Δεν ξέρω τι να προτοκοιτάξω. Λοιπόν, το δέρμα μου έχει αρκετές ουλές στα μάγουλα από τα παλία σπυράκια και βγάζω και συχνά σπυράκια. Εχω δοκιμάσει 5 δερματολόγους τα τελευταία 4 χρόνια αλλά μάταια. Ο τελευταίος μου έδωσε μια φτιαχτή κρέμα που κυρίωσ περιέχει βιταμίνες, μια XYLANAL, και gel καθαρισμου και κρέμα της uriage. ('αν μπορείς θα ήθελα να μου πείς τη γνώμη σου) Και σε εκλιπαρώ να με βοηθήσεισ και με τις ρυτίδες στα ματια και στο πρόσωπο . Δεν μπορώ να βρώ κάποια (έχω δοκιμάσει ματιών :sant angelika, avene, appivita,vichy, version k).Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο μου μύνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Δήμητρα για τι ουλές σύντομα θα γράψω ένα άρθρο σχετικά με μια εξαιρετική συνταγή από μια φαρμακοποιό με ειδίκευση σε φυτικά και ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Μου μίλησε με ενθουσιασμό για κάποιες συνταγές που μετά από χρόνια έχει τελειοποιήσει και πιστεύω πως πραγματικά θα βοηθήσει πολύ κόσμο.
    Για τις ρυτίδες στα μάτια δοκίμασε την κρέμα ματιών του Dr. Perricone. Εγώ αυτήν χρησιμοποιώ τώρα τελευταία και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη. Για τα σπυράκια διάβασε και τα προηγούμενα σχόλια όπου αναφέρω κάποιες ακόμα συμβουλές και συσκευές που μπορεί να σε βοηθήσουν στο να μειώσεις τις εξάρσεις και τα μελλοντικά σημάδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ανώνυμος10:53 π.μ.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ! ΕΙΜΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ APIVITA (AQUA VITA ΜΕ ΛΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΣΚΟ).ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Κ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ!ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΠΡΩΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Κ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟΣΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ?(ΕΙΜΑΙ 23). ΕΠΙΣΗΣ Η ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Κ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΘΑΣΩ Κ ΣΤΟ ΦΡΥΔΙ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ.Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΜΕΝΕΙ ΕΤΣΙ,ΧΩΡΙΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ? ΚΑΣΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ! ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Χριστίνα χρησιμοποίησε άνετα την κρέμα. Είνα ελαφριά κρέμα κατάλληλη για την ηλικία σου. Εάν θέλεις κάθε εβδομάδα κάνει μια μέρα διακοπή. Εγώ το κάνω συχνά για να αφήνω το δέρμα να λειτουργεί μόνο του χωρίς "πατερίτσες" :)

    Δεν είμαι σίγουρη εάν κατάλαβα καλά... Την κρέμα την βάζεις σε όλο το κάτω βλέφαρο απλά προσέχεις να το κάνεις με απαλές κινήσεις και χωρίς να μπει στην περιοχή των βλεφαρίδων και μέσα στο μάτι γιατί αλλιώς μπορεί να δημιουργήσει πρηξίματα. Η αντιηλιακή μπαίνει πάντοτε στο τέλος μετά από όλα τα προιόντα φροντίδας ώστε να δημιουργεί την ασπίδα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.
    Μετά βέβαια το μακιγιάζ και είσαι έτοιμη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Ανώνυμος9:34 π.μ.

    κι εγω ετσι ξερω αλλα η φαρμακοποιος μου ειπε να την βαζω μονο στο κοκκαλο και γυρω γυρω κατα μηκος μεχρι κ το φρυδι, δλδ να μην την βαζω πιο πανω απο το κοκκαλο που βρισκεται κατω απο το ματι γιατι ετσι κ αλλιως απορροφαται λεει απο το υπολοιπο σημειο που εχω βαλει.σ ολο το κατω βλεφαρο κ στο πλαι ε?εκει που γινεται το ποδι τησ χηνας.?κ οσο για την αντηλιακη προστασια με την περιοχη των ματιων τι γινεται?ΧΡΙΣΤΙΝΑ. Ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες συμβουλες! εισαι καταπληκτικη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Χριστίνα πρωτη φορά το ακούω αυτό και για να πω την αλήθεια νομίζω ότι έτσι αφήνεται η περιοχή ακάλυπτη. Νομίζω, και όλοι οι ειδικοί άλλωστε λένε, ότι πρέπει να βάζεις την κρέμα σε όλη την περιοχή του βλεφάρου. Απλά προσέχουμε να μην εισέλθει στην ρίζα των βλεφαρίδων και μέσα στο μάτι.
    Για αντιηλιακή προστασία βάλε κανονικά στην περιοχή γύρω από τα μάτια την αντιηλιακή προσώπου και βέβαια γυαλιά ηλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Ανώνυμος2:24 π.μ.

    Καλησπέρα κ απο έμενα και σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια...Είμαι 22 και έχω το εξής πρόβλημα...Από την αποτρίχωση δημιουργήθηκε θυλακίτιδα στα πόδια μου και έχω έντονα κόκκινα σημάδια-πληγές (όπως κατάλαβες τα πείραξα) στις γάμπες μου....Τι μπορώ να κάνω για να φύγουν?
    Ανδριάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. maria mou kalhmera! ola ta arthra sou eine katapliktika! sigxaritiria! eimai h athanasia 31 xronon kai tha hthela na se rwtisw ti gnwmh exeis an to ntemakigiaz mou ginete me thn paidikh losion ths johnson? mou eipane oti eine kalh. isxyei kati tetio? h gia to ntemakigiaz xriazomai kati pio konta sthn hlikia mou? isxuei h oxi telika kati tetio? ritides den exw mono grames ekfrashs. eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Αθανασία το ντεμακιγιαζ δεν είναι τόσο σημαντικό στην αντιρυτιδική φροντίδα. Απλά διάλεξε αυτό που κάνει την επιδερμίδα σου να νιώθει καθαρή αλλά άνετη και απαλή μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Από το φθινόπωρο κάνε δερμοαπόξεση με μια συσκευή μηχανικής δερμοαπόξεσης. Τώρα απλά χρησιμοποίησε ένατ τρίχινο γάντι για δυνατή απολέπιση καθε δεύτερο βράδυ και μετά βάζε λίγη ενυδατική μαζί με aquasol. Για έξτρα απολέπιση στα σημάδια βάλε τοπικά λίγη airol. Σε τρεις με τέσσερεις μέρες θα έχεις έντονο ξεφλούδισμα στο σημείο. Έτσι θα φύγουν πιο γρήγορα τα σημαδάκια. Εάν την επόμενη μέρα θα πάς παραλία καλύτερο να μην κάνεις τίποτα απολύτως, ιδιαίτερα όχι την airol και βάλε σίγουρα αντιηλιακή. Κάτι άλλο τώρα δεν μπορείς να κάνεις.
    Μπορείς επίσης για κάλυψη μέχρι να εξασθενήσουν τα σημάδια να πάρεις την αδιάβροχη καλυπτική της Coverderm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. maria kalhmera! se auto to site exw mathei pola apo esena kai eime poli xaroumenh pou uparxei ena tetio site pou mas enhmerwnei, poso mallon pou oi apantiseis eine toso ameses apo esena! thelw lipon na se rwtisw ti gnwmh exeis an kapios pernaei me katharo oinopneuma to prosopo tou meta to ntemakigiaz? exw akousei 2 ekdoxes: oti h mia kanei kako sto derma me apotelesma na to leptenei kai na tou kanei kako kai h allh oti kanei kalh antigiransh me apotelesma an ftaseis sta 50 na exeis prosopo ''frapa'' pou lene. epishs opws gnwrizeis iparxei to dinato oinopneuma to klasiko pou to ksirenei to derma (dokimazontas to) kai ena alo pou eine oinopneuma-losion (anaferei oti eine kai gia to prosopo) pou kanei to derma poli apalo, to exw vrei sto hondo, euxaristw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Το οινόπνευμα το χρησιμοποιώ μόνο πριν την δερμοαπόξεση. Πιστεύω ότι είτε μπορεί να στεγνώνει ένα ξηρό δέρμα η να προκαλεί υπερπαραγωγή σμήγματος σε ένα λιπαρό. Την εκδοχή για καλυτέρευση του δέρματος δεν την έχω ξανακούσει. Όταν βρώ λίγο χρόνο όμως θα το ψάξω λίγο από περιέργεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Ανώνυμος12:21 π.μ.

    Καλησπέρα Μαρία διαβάζω τα άρθρα σου με πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα να βοηθήσεις και εμένα!!Είμαι 28 χρονών και γύρω απο τα μάτια έχω μαύρους κύκλους και λεπτό δέρμα και στο υπολοίπο πρόσωπο υποφέρω απο άσπρα,κόκκινα σπυράκια,μαύρα στίγματα στη ζώνη Τ και ερεθισμούς.Πρόσφατα χρησιμοποιήσα NORMADERM και χειροτέρεψα.Αυτο σημαίνει οτι έχω ευαίσθητο ακνείκο δέρμα???Μπορεις να μου συστήσεις κάποιο ασφαλές κ αποτελεσματικό προιόν?Ευχαριστω προκαταβολικά!!!Σαπφώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Σαπφω για τους μαύρους κύκλους επέλεξε οπωσδήποτε μια κρέμα με βιταμίνη Κ όπως πχ την cernor ή την ειδική κρέμα ματιών της coverderm.

    Σε ένα ευαίσθητο δέρμα η Novaderm είναι πολύ επιθετική γι΄αυτό και η επιδερμίδα σου χειροτέρεψε. Από τα λεγόμενά σου λοιπόν φαίνεται πως η επιδερμίδα σου είναι μικτή αλλά και πολύ ευαίσθητη. Το βασικό σου μέλημα είναι να την εξυγιάνεις και να την ηρεμήσεις. Αρχικά χρησιμοποίησε τοπικά μόνο στα σπυράκια μια κρέμα που να περιέχει Benzoyl peroxide. Πολύ καλά προιόντα για την ακμή έχει και η εταιρεια Μario Badescu. H Buffering lotion είναι γνωστή για τα θαυματουργά της αποτελέματα αλλά είναι για τα βαθιά σπυράκια που εξαρτώνται περισσότερο από τις ορμόνες. Η Drying lotion της σειράς είναι για τα απλά επιφανειακά σπυράκια και επίσης πολύ αποτελεσματική. Όταν ηρεμήσει το πρόσωπό σου αγόρασε κάποια συσκευή μηχανικής απολέπισης (http://www.e-gynaika.com/2009/04/blog-post_04.html) για να αποφύγεις τις μετέπειτα εξάρσεις και να φύγουν τα υπάρχοντα σημάδια.

    Για ενυδάτωση χρησιμοποίησε oil free φυσικά προιόντα από εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν parabens, propylene και διάφορα άλλα χημικα τα οποία αδιαμφησβήτητα δημιουργούν σπυράκια και μαύρα στίγματα.

    Για κάλυψη που θα τονώσει λίγο την αυτοπεποίθησή σου χωρίς επιβάρυνση στην υγεία της επιδερμίδας σου, σου συνιστώ ανεπιφύλακτα τα Bare Escentuals που είναι 100% φυσικά. Θα σε βοηθήσουν να καλύψεις προς το παρόν το πρόβλημα και επιπλέον δεν δημιουργούν μαυρα στίγματα και σπυράκια. Διάβασε περισσότερα στο σχετικό άρθρο http://www.e-gynaika.com/2008/05/make-up.html.

    Επίσης σκέψου σοβαρά και την αγορά μιας συσκευής φωτοθεραπείας όπως το BabyQuasar. Είναι ιδανική για να τονώσεις την φυσιολογική λειτουργία της επιδερμίδας σου. Κάνει ήπια αντιγήρανση, μειώνει πόρους, εξισσοροπεί την λιπαρότητα και τις ευαισθησίες στην επιδερμίδα. Διάβασε περισσότερα σε σχετικό άρθρο εδώ
    http://beautynews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=126:baby-quasar&catid=10:treatments&Itemid=40.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. maria mou kalhspera! swse me! se parakalw poli phga to s/k sth thalasa kai evala panw mou mono ladi gia maurisma. 2 meres to ekana auto. thn deuterh mera girisa sto spiti apo asprh kokkinh skoura, me etsouze olo to swma kai to prosopo kai 2 meres twra eime me bepanthol. eime kapws kalitera sto swma ala to prosopo to opoio kahke kai auto xwris kamia antiliakh prostasia me travaei san na foraw maska. ti na valw?? fovamai mh ksefloudisei kai ginw sto prosopo aspromaurh. ti mou proteineis na kanw?? se euxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Δέσποινα βάλε συχνά και σε μεγάλη ποσότητα ζελέ Αλόης το δυνατόν συντομότερο. Επίσης το λάδι αργκάν είναι πολύ καλό ή ένα από τα φυτικά λάδια της apivita. Την bepanthol συνέχισέ την! Περαστικά και άλλη φορά να προσέχεις στον ήλιο... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Ανώνυμος10:16 μ.μ.

    Καλησπερα Μαρια!Θελω τη βοηθεια σου.Εκανα αποτριχωση με ταινιες στην περιοχη της κοιλιας κ σε ενα σημειο δημιουργηθηκε κοκκινιλα.Προφανως προκληθηκε ερεθισμος.Την επομενη ομως πηγα στη θαλασσα κ τωρα εχει σκουρυνει καπως,αλλα φαινεται διαφορα σε σχεση με το υπολοιπο μαυρισμα ενω χρησιμοποιησα αντηλιακο.Υπαρχει καποια κρεμα ωστε να επενελθει;Δεν ποναω παντως.Ευχαριστω εκ των προτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Για άμεσο αποτέλεσμα δεν γνωρίζω κάποια κρέμα. Δοκίμασε εάν θέλεις την συνταγή με τον χυμό κρεμμυδιού και μηλόξυδο. Βοηθάει λένε στον αποχρωματισμό λεκέδων και πανάδων αν και δεν το έχω δοκιμάσει για να πω με σιγουριά την αποτελεσμάτικότητά του.
    Βάλε στο μπλεντερ ένα μικρό κρεμμύδι και στη συνέχεια σούρωσε το χυμό του σε ένα μικρό μπολ. Ανακάτεψε μια κουταλιά του χυμού αυτού με ένα κουταλάκι μηλόξυδου. Μετά απλά βάζεις μερικές σταγόνες του μίγματος επάνω στην δυσχρωμία με λίγο βαμβάκι δυο τρεις φορές την ημέρα.
    Ίσως βοηθήσει να το ξεθωριάσει τώρα που είναι φρέσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Ανώνυμος3:14 μ.μ.

    Σε ευχαριστω Μαρια!Ωστοσο,γνωριζεις που μπορω να βρω μηλοξυδο;Υπαρχει στα supermarkets;Συγγνωμη,αλλα δε γνωριζω...Σε ευχαριστω κ παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Σε όλα τα σουπερμάρκετ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Ανώνυμος1:00 π.μ.

    Καλησπέρα Μαρία!!!Είμαι 27 ετών κ εχω ευαίσθητο μεικτό δέρμα.Όποια κρέμα κ να έχω δοκιμάσει για ενυδάτωση καταλήγω να έχω ερεθισμούς μετά από λίγες εβδομάδες χρήσης.Πρόσφατα χρησιμοποιώ Avene Cicalfate κ έχουν βελτιωθεί οι ερεθισμοί.Είναι όμως ασφαλής για μένα??Περιέχει σουκραλφάτη αλλα δεν γνωρίζω αν προκαλεί παρενέργειες..Σε παρακαλώ εαν μπορείς βοήθησε κ εμένα!!Σε ευχαριστώ πολύ,Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Κυριακή δεν γνωρίζω κάτι σχετικά αλλά μπορώ να το κοιτάξω μόλις μπορέσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Ειρήνη12:40 μ.μ.

    Είμαι 39 ετών και έχω λίγη κυτταρίτιδα παρόλο που γυμνάζομαι και τρέφομαι υγιεινά. Κατά καιρούς χρησιμοποιώ αντικυτταριτιδικές κρέμες του εμπορίου ή του φαρμακείου κι έχω δει καποια βελτίωση στην υφή και στην όψη του δέρματος. Ξέρω ότι με τις κρέμες δεν μπορείς να καταπολέμήσεις την κυτταρίτιδα απλά βελτιώνεται η όψη. Ποια κρέμα μου προτείνετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Ειρήνη μου επειδή προσωπικά ποτέ δεν αντιμετώπισα το πρόβλημα δεν έχω ιδία άποψη. Απ΄ότι ξέρω οι κρέμες λίγα πράγματα κάνουν.
    Μια καλή και αποτελεσματική κρέμα πάντως για σύσφιξη που βελτιώνει ταυτόχρονα την υφή του δέρματος και την είχα χρησιμοποιήσει μετά την εγκυμοσύνη είναι η Simulcium. Όποια άλλη φίλη έχει βρει και κάποια άλλη κρέμα ιδιαίτερα αποτελεσματική ας μας πει όμως για να ξέρουμε.

    Παρεπιμπτόντως γιατί δεν δοκιμάζεις και την ενδερμολογία; Όταν το πρόβλημα είναι μικρό είναι πολύ αποτελεσματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Ανώνυμος12:24 μ.μ.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ.ΕΙΜΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΑ 33 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ & ΕΓΩ ΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΚΜΗ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ? Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Ανώνυμος2:26 μ.μ.

    Γεια σου Μαρια πολυτιμες οι συμβουλες σου .ευχαριστουμε.Ειμαι 34 κ εχω κυταριττιδα απο τα 14 ξερω πολυ καλα πως οι κρεμες δεν κανουν τιποτα ωστοσο θα ηθελα να σε ρωτησω για μια συγκεκριμενη η οποια υποσχετε θαυματα κ εχει εξαντληθει στην αγγλια κ περιμενουν σε λιστεσ αναμονης για να την αποκτησουν...ειναι η celluli laser d. code της biotherm..αν ξερεις κατι σχετικα θα ηθελα να το μοιραστεις μαζι μασ ...φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Οι κριτικές είναι πράγματι καλές αλλά δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο για το αν είναι πράγματι αποτελεσματική ή όχι. Εάν κάποια την έχει ή θα την δοκιμάσει ας μας πει τις εντυπώσεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Ανώνυμος12:37 μ.μ.

    Καπόυ διάβασα τα παρακάτω σχετικα με την αιρολ:
    Επειδη με ενδιαφερει τρομερα στα παραθέτω για απάντηση και ενημέρωση
    1)H τρετινο'ί'νη είναι ισχυρό ΤΕΡΑΤΟΓΟΝΟ φάρμακο. Η χορήγηση σε εγκύους (που πιθανόν και να μην γνωρίζουν την κατάστασή τους) μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στο έμβρυο.
    2)Η Airol ποτέ δεν συγχορηγείται με κερατολυτικούς ή απολεπιστικούς παράγοντες γιατί κάνει σοβαρές βλάβες στο δέρμα
    3)Airol και ήλιος = πανάδες 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Ασφαλώς και η Αιρολ έχει τερατογόνο δράση στις εγκύους και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις. Αλλωστε τα αναφέρει όλα στις προειδοποιήσεις μέσα στις εσώκλειστες πληροφορίες της κρέμας.
    Γενικά είναι πολύ δυνατή και αποτελεσματική κρέμα αλλά με παρενέργεις και θέλει πολύ προσοχή στην χρήση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. καλησπερα σας κ. Μαρια,

    θα ηθελα τη συμβουλη σε 2 θεματα.
    1) ειμαι 22 χρονων και απο την εφηβεια αντιμετωπιζω το προβλημα των ραγαδων.
    Τη με συμβουλευετε να κανω? Αναφερετε 2 κρεμες στο παραπανω αρθρο σας (Αquasol A και Simulsium).
    2) εδω και καπΟιες μερεσ στην ιδια περιοχη που ειναι η ραγαδες εχουν εμφανιστει καποιες ευρυαγγειεσ, θα μπορουσα να κανω κατι για αυτες εκτοσ απο laser? και εαν μπορω με καποιο τροπο να βοηθησω το δερμα προκειμενου να μην εμφανιστουν αλλεs?
    Δυστυχως δεν πινω σχεδον καθολου νερο, το πολυ 1 ποτηρι την μερα, καταναλωνω αρκετα, χυμους και αναψυκτικα, καθημερινα.

    Ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Reni διάβασε αυτό το άρθρο και επικοινώνησε με την Ρασέλ. Έχει θεραπεία και για τις ραγάδες και για τις ευρυαγγείες.
    http://www.e-gynaika.com/2010/06/blog-post_5497.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Μαρια γεια σου! Ξεκινησα να χρησιμοποιω την novaquasol Α το βραδυ, 20-30 λεπτα μετα απο τον καθαρισμο, σε στεγνο προσωπο.Μπορω να βαλω στην συνεχεια την ενυδατικη, γιατι το πρωι το προσωπο μου ειναι αρκετα ξηρο κ εγω την χρησιμοποιω για την αντιρυτιδικη της προστασια.Μερικες φορες την αναμειγνυω με λαδι απο κουκουτσια σταφυλιου κ βιταμινη Ε που δινει καλυτερο αποτελεσμα το επομενο πρωι, αλλα θα προτιμουσα την ενυδατικη μου.Ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Δώρα μου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την χρήση της ενυδατικής σου μετά την novaquasol Α. Με ότι εσύ αισθάνεσαι στο δέρμα σου πιο άνετα. Απλά κοίτα η ενυδατική που θα βάζεις το βράδυ να μην έχει καλύτερα και αυτή βιταμίνη Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Γεία και από μένα!
    Ειμαι 34 χρονών και έχω μεικτό δερμα με αρκετα μαυρα στίγματα και κάποιες φορές εξάρξεις από σπυράκια. Αυτό όμως που με έχει ισοπεδώσει τελευταία έιναι ότι έχω αποκτήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές ρυτίδες (μάτια και πρόσωπο). Μια φίλη μου είπε να χρησιμοποιήσω κ΄ρεμες της estee lauder ( με υαλορουνικό οξύ. Θ'α ήθελα πάρα πολύ τη γνώμη σου πάνω σε αυτό,
    Τέλος ανακεφαλαιώνοντας κατάλαβα ότι για τις ρυτίδες στο προσωπο προτείνεισ aquasol A αλλά για τα μάτια έχω μπερδευτεί. Δεν θά ήθελα να έιναι πολύ ακριβές αλλά αν κάνει όντως θαυματα...
    Σε ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Betty καλημέρα! Για τα σπυράκια αγόρασε μια συσκευή την mini zeno. Ειναι τέλεια για τα βαθιά σπυράκια που εμφανίζονται συνήθως στις "δύσκολες ημέρες". Εγώ δεν την αποχωρίζομαι ποτέ. Μόλις βρώ λίγο χρόνο θα γράψω σχετικά περισσότερα. Η aquasol είναι μια εξαιρετική αντιγηραντική κρέμα για ενισχυμένη θεραπεία με όλες βέβαια τις προφυλάξεις που έχω αναφέρει. Για τα μάτια όμως θέλει πολύ προσοχή και πολύ περιστασιακή χρήση επειδή η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη συν το γεγονός ότι βιταμίνη Α δημιουργεί ξηρότητα.
    Για αντιγήρανση χρησιμοποιώ τώρα την σειρά του perricone που μου έχει στρώσει πολύ καλά, αλλά είναι λίγο τσουχτερη στην τιμή... Καραδοκώ για τα διάφορα σετ που προσφέρειπότε πότε σε τιμές ευκαιρίας :)
    Προχθές όμως που μιλούσα με μια φίλη μου φαρμακοποιό, την Ρασέλ, μου είπε πως εκτός από την συνταγή της για ραγάδες, φτιάχνει καλλυντικά με δικές της φυσικές συνταγές και θα μου ετοιμάσει δυο διαφορετικές να δοκιμάσω (η μία με υαλουρονικό και κάποιες βιταμίνες. Εάν θέλεις μπορείς να περιμένεις εντυπώσεις μου και από αυτές αλλιώς μπορείς να τα παραγγείλεις άμεσα από την ίδια μέσω του email της natural.remedies@hotmail.com.
    Για τις κρέμες της Lauder έχω ακούσει επίσης καλά λόγια, ιδίως για την κρέμα ματιών, αλλά προσωπικά αποφεύγω τις κλασσικές κρέμες του εμπρορίου γιατί έχουν πολλά επικύνδυνα πρόσθετα.
    Θαύματα πάντως betty μου μην περιμένεις με καμμία κρέμα αλλά και όποια μετρήσιμη βελτίωση είναι ευπρόσδεκτη από ένα καλλυντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Ανώνυμος8:23 μ.μ.

    Γειά σας! Θέλω να ρωτήσω κάτι.. Είμαι 28 χρονών, έχω ξηρό δέρμα και μόλις εμφανίστηκαν 3 ρυτίδες στο μέτωπό μου. Βάζω συνέχεια ενυδατική και γαλάκτωμα-lotion πρωί βράδυ εδώ κ χρόνια αλλα και πάλι δν πρόλαβα τίποτα. Έχω αγχωθεί πολύ, δεν θέλω να καταφύγω απο τώρα σε botox. Πήρα μια κρέμα την elicina, την έχω χρησιμοποιήσει 3-4 φορές ως τώρα. Λέτε να κάνει δουλειά? Μήπως έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε? Επίσης χρησιμοποιούσα κι ένα 6μηνο τον advanced night repair- estee lauder αλλα τζίφος! Ίσως να φταίω κι εγώ που κάνω συνεχώς την κίνηση να ανεβάζω τα φρύδια μου! Τώρα έχω απελπιστεί! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Γειά σου Lillypute οι ενυδατικές δεν κάνουν και πολλά εάν κάνεις συνεχώς συσπάσεις στο μέτωπο.Υπάρχουν κρέμες στην αγορά με πεπτίδια οι οποίες υπόσχονται μείωση της σύσπασης αλλά η επίδρασή τους είναι συνήθως από πολύ μικρή έως και μηδαμινή, η τιμή τους δε τσουχτερή... Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να γλυτώσεις από τις ρυτίδες στο μέτωπο, είναι δυστυχώς, προς το παρόν τουλάχιστον, μόνο το Botox.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Ανώνυμος9:57 μ.μ.

    Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Με την elicina έχουν λεπτύνει αρκετά κι ενώ πριν με το χέρι τις ξεχώριζα, τώρα όχι! :) Το μόνο που με προβληματίζει είναι που ξεφλουδίζει το δέρμα που στο σημείο αυτό. Διάβασα πως τις πρώτες μέρες εφαρμογής, μπορεί να το πάθεις όμως αν δν σταματήσει, θα αναγκαστώ να την διακόψω! Κλαψ! Δεν το γλιτώνω το botoxaki :P Θα πάω σε αισθητικό να κάνω καμιά θεραπεία ενυδάτωσης ή μπορεί να μου προτείνει κ κάτι άλλο. Να το καθυστερίσω όσο μπορώ! Ε, και 500-600 ευρώ το εξάμηνο-8μηνο, για botox προς το παρόν δεν είμαι σε θέση να τα διαθέτω :/ Στο μέλλον, θα δείξει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Την elicina την έχω δοκιμάσει και εγώ (εδώ και χρόνια πριν καν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα). Εμένα δεν μου έστρωσε καλά. Ξέρω πως σαν κρέμα είναι πολύ καλή και υπάρχουν άτομα που έχουν δει μεγάλη θετική διαφορά αλλά σε μένα δημιούργησε ερεθισμούς και κοκκινίλες και την σταμάτησα. Είδες πράγματι διαφορά με τόσο λίγες φορές χρήσης; Δοκίμασε την τότε λίγο ακόμα μια και είδες αποτέλεσμα. Εάν συνεχίσει ο ερεθισμός καλύτερα όμως να την σταματήσεις.
    Θα κοιτάξω κάποια στιγμή να κάνω κάποια έρευνα μήπως και βρώ κάτι που να δίνει σχετικά καλά αποτελέσματα για τις συσπάσεις του μετώπου. Εάν ναι, θα ξαναγράψω εδώ ή κανένα σχετικό άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Ανώνυμος5:19 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Ανώνυμος2:05 π.μ.

    Διάβασα όλες τις ερωτήσεις-απαντήσεις και η αλήθεια έχει φοβηθεί λίγο το μάτι μου. Γι'αυτο θέλησα να γράψω λίγα λόγια για το δικό μου δέρμα, μήπως και μάθω κάτι παραπάνω. Εδώ κ χρόνια ταλαιπωρούμαι γενικώς με το δέρμα μου (έχω ατοπική δερματίτιδα). Τώρα έχω καταφέρει να είμαι σε κάπως νορμαλ επίπεδο όμως έχω συνεχώς τον φόβο τυχόν έξαρσης :( Έχω κ ένα μικρό παράπονο που πια δν χρησιμοποιώ μυρωδάτα αφρόλουτρα και body lotion, αφού παίρνω πάντα απο φαρμακείο αλλα μην τα θέλω κ όλα δικά μου :/ Στο πρόσωπο τώρα, σκέφτομαι να πάω σε αισθητικό όμως δεν ξέρω τι να κάνω (πέρα απο καθαρισμό που έχω κάνει κάποιες φορές) κ φοβάμαι πως αν είμαι ανίδεη μπορεί να κάνει εκεί τα δικά της! Τα έχω πάρει όλα πια απο φόβο. Έχω λευκό δέρμα και μικτό. Σε κάποια σημεία είναι ξηρό, γύρω απο το στόμα-μέτωπο και μεσόφρυο κ τότε χρησιμοποιώ ictyane hd ducray για λίγες μέρες κ έρχομαι στα ίσια μου. Επίσης στα μάτια είναι λίγο "κάπως" στο σημείο δίπλα απο τη μύτη, μου έχει κάνει λίγο σαν ζάρες, όταν έχω φαγούρα τα τρίβω κ τώρα φαίνεται χάλια. Ειδικά με make up. Μου φτιάχνει (μια άλλη) αισθητικός αυτά που χρησιμοποιώ για το πρόσωπο, οπότε δεν ξέρω συστατικά! Θέλω να αγοράσω νέα προιόντα όμως δεν έχω ιδέα. Έχω μπερδευτεί πολύ με όλες τις κρέμες κ τα προιόντα που βλέπω, δεν ξέρω τι μου ταιριάζει και τι πρέπει να κάνω καθημερινά και με ποιά σειρά, πέρα απο τα βασικά -καθαρισμό-ενυδατική- Δεν θέλω να φτάσω σε σημέιο μη αναστρέψιμο. Επίσης απο τις συσκευές που έχεις αναφέρει, νομίζεις ταιριάζει κάποια σε μένα? Σκεφτόμουν για δερμοαπόξεση όμως, μην τα κάνω χειρότερα.. So, plz αν έχεις κάποια γνώμη, θα ήθελα πολύ να την ακούσω. Άν όχι επειδή είναι κ περίεργη η περίπτωση, δεν πειράζει! Ευχαριστώ πολύ! (sorry για το κατεβατό!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Lillyput αφού υποφέρεις από ατοπική δερματίτιδα να πάρεις οπωσδήποτε την Baby quasar (με το κοκκινο φως). η φωτοθεραπεία βοηθάει πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις δες ένα σχετικό άρθρο εδώ www.beautynews.gr/baby-quasar-phototherapy.
    Μέχρι να στρώσει η επιδερμίδα σου βάζε μια κρέμα της Avene την A-derma με βρώμη είναι πολύ καταπραυντική και τέλεια για ατοπική δερματίτιδα.
    Σε καμμιά περίπτωση τώρα τουλάχιστον δεν θα βάλεις Aquasol. Ούτε επίσης δερμοαπόξεση μέχρι να στρώσει τελείως το δέρμα σου.
    Μεικαπ να πάρεις οπωσδήποτε τα Bare escentuals είναι ιδανικά για την περίπτωσή σου διάβασε το άρθρο εδώ
    http://www.e-gynaika.com/2008/05/make-up.html
    Εάν τα αγοράσεις να διαλέξεις την light απόχρωση. Δες επίσης και τα βίντεο με το τρόπο εφαρμογής τους γιατί θέλουν εξοικίωση μιας και είναι σε μορφή πούδρας και τα απλώνεις με το πινέλο
    Νομίζω ότι για ένα διάστημα πρέπει να αποφύγεις να κάνεις κάτι άλλο για να δώσεις στο δέρμα σου τον χρόνο να ηρεμήσει. Επίσης ως μια άλλη εναλλακτική εάν θέλεις επικοινώνησε και με την Ρασέλ στο natural.remedies@hotmail.com, εξήγησέ της το τύπο της επιδερμίδας σου και το πρόβλημά σου για να σου δώσει μια από τις δικές της φτιαχτές κρέμες με συστατικά ειδικά για την δική σου επιδερμίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Ανώνυμος4:40 μ.μ.

    Αυτή την περίοδο είναι ήρεμο το δέρμα μου και με την elicina έστρωσε, σταμάτησε να μου δημιουργέι ξηρότητα. Διάβασα οτι σε κάποιες περιπτώσεις, στην αρχή της εφαρμογής της συμβαίνει αυτό κ μετά είναι οκ. Την A-derma την χρησιμοποιώ συχνά, όντως είναι πολύ καλή! :) Απλώς υπάρχουν κάποια διαστήματα που έχω έντονη ξηρότητα στα σημεία που σου περιέγραψα και μετά απο λίγο καιρό πάλι επανέρχομαι στα φυσιολογικά μου. Αυτά τα διαστήματα λοιπόν, θα ήθελα να μην υπάρχουν πια, αλλα δυστυχώς αυτό μάλλον δεν γίνεται. Θα κοιτάξω για την συσκευή που μου λες κ αν είναι θα την αγοράσω αφού είναι καλή για την περίπτωσή μου, όπως επίσης και το make up. Τώρα για την Aquasol κρίμα, γιατί όσο διάβαζα τόσο καλές κριτικές εδώ, σκεφτόμουν να την αγοράσω! Κρίμα.. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!!!!! Είσαι πολύ καλή :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. θελω να ρωτησω για τα καλυντικα του μαριο μπαδεσκου.. ερχονται απο αμερικη???? και κοστιζει 55euro η μεταφορα τους??? ακριωα δεν ειναι???? μ ενδιαφερει παρα πολυ .. ειμαι 45.. με λιπαρο δερμα και σημαδια ακμης... με ρυτιδες... εφχαριστς πολυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Γιούλι μπορείς να τα βρεις στο www.beautybay.com με 5 ευρώ μεταφορικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Καλησπέρα. Διάβασα τα άρθρα σου και μερικά από τα σχόλια και τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα. Θα ήθελα καταρχήν να προσθέσω ως κρέμα προσώπου ενυδατική την Aquathenol η οποία είναι για εγκαύματα κλπ/ Μου τη σύστησε φίλος αγγειολόγος λέγοντάς μου να μην πετάω λεφτά σε ακριβές κρέμες. Όταν μια κρέμα είναι αναπλάστική τότε κάνει για το πρόσωπο. Ο λόγος που είναι πιο φτηνή είναι πολύ απλά γιατί δεν έχει πάρει την άδεια η εταιρεία να την πουλάει ως κρέμα προσώπου. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα για πρωί βράδυ, όπως και την plus (με αυξημένη ουρία)για δέρματα με μεγαλύτερες ανάγκες. Εγώ χρησιμοποιώ την απλή 10 χρόνια και η μαμά μου την plus αλλα τόσα. Σε όσες φίλες μου την έχω συστήσει με ευχαριστούν ακόμα για αυτό.
    Έχω όμως και μια ερώτηση. Σήμερα, μάλλον από πίεση και νεύρα εκεί που έχω μαύρους κύκλους και συγκεκριμένα στο αριστερό μάτι, παρατήρησα ενα κόκκινο σημάδι, σαν αιμάτωμα. Πως μπορεί να φύγει αυτό, γιατί φαντάζομαι ότι είναι πολύ ευαίσθητη η περιοχή για λέιζερ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Ιωάννα χωρίς να μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι και πως δημιουργήθηκε μπορώ να σου προτείνω τα εξής. Εάν νομίζεις ότι είναι αιμάτωμα από χτύπημα τότε σιγά σιγά θα φύγει, πάρε όμως εάν θέλεις μια κρέμα με άρνικα για να επιταχύνεις την διαδικασία. Εάν είναι θέμα ευρυαγγείας τότε δεν θα φύγει από μόνο του και θα σου συνιστούσα να επικοινωνήσεις με την ρασέλ στο natural.remedies@hotmail.com για να σου στείλει μια κρέμα ειδική που φτιάχνει για ευρυαγγείες.
    θα έχω υπ 'οψιν και την aquathenol που ανέφερες ιδιαίτερα για μετά από δερμοπόξεση που το δέρμα χρειάζεται άμεσα ανάπλαση και προστασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Μαρακι καλησπερα και συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια που κανεις.ειμια 32 ετων και θα ηθελα να σε ρωτησω το εξης.εχω ενα καθαρο γενικα προσωπο με κανενα προβλημα στο ιστορικο του..ακμη,κοκκινιλες,στιγματα,δυσχρωμιες κλπ..αλλα τον τελευταιο καιρο διακρινω καποιες καθετες γραμμες στο ανω χειλος που εινια παρα πολυ αντιαισθητικες..να διευκρινισω οτι δεν καπνιζω,δεν κανω γκριματσες και δεν χρησιμοποιω κερι στο ανω χειλος.εχω ακουσει για μια κρεμα της clinique που βαζεις 4 σταγονες στις ρυτιδες και βλεπεις αποτελεσμα..την εχεις ακουστα?η elicina λες να με βοηθησει καλυτερα?εχεις να προτεινεις κατι αλλο?επισης τον τελευταιο καιρο ψαχνω διαρκως συνταγες για κρεμες,μασκες,λοσιων και δεν σου κρυβω οτι τις προτιμω γενικοτερα απο αυτες του εμποριου..επισκευτηκα και το bacchia.gr και το βρηκα αρκετα ενδιαφερον.δεν μπορωω να καταλαβω ομως το εξης.πως μπορει μια κρεμα να κανει και για ξηρο,κανονικο,ευαισθηρο,ωριμο δερμα?το καθενα δεν εχει δικες του ιδιαιτεροτητες?βασικα φοβαμαι μην βαρυνει το προσωπο μου απο τωρα με κρεμες που ισως να μην τις χρειαζεται ακομα.τι εχεις να μου προτεινεις εσυ?ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...γιωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Γιώτα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :). Θα είμαι λίγο σύντομη όμως γιατι με πιέζει ο χρόνος. Πλάκωσαν πολλές επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις βλέπεις... :/
    Για την clinique δεν έχω ιδία άποψη αλλά από την περιγραφή του προιόντος φαίνεται υποσχόμενη..
    Την elicina την έχω χρησιμοποιήσει διάβασε αναφορές σε προηγούμενα σχόλια μιας και αναφέρω την άποψη μου σχετικά.
    Στο κατάστημα bacchia έχει ωραία προϊόντα παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει μια κρέμα με argkan και μου είχε αρέσει πολύ. Απλά μετά επειδή όλο και ψάχνω καινούργια προιόντα κόλλησα μετά στην σειρά του Dr perricone. Τώρα λάτρεψα από το κατάστημα Lovelula δυο συμπληρωματικά προιόντα τα iRejuvenate Step 1 και step2 Regenerating Skin Serum. Καταπληκτικά και το step2 το χρησιμοποιώ με την συσκευή υπερήχων.
    Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ http://www.e-gynaika.com/2010/09/blog-post_30.html.
    πιστεύω ότι τα προιόντα αυτά είναι κατάλληλα για το πρόβλημα που αναφέρεις και ιδιαίτερα με την συσκευή υπερήχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Ανώνυμος12:46 π.μ.

    Γεια σου Μαρία!ονόμάζομαι Χριστίνα!Συγχαρητήρια για τη εξαιρετική δουλειά που κάνεις μέσω διαδικτύου!Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής αν γνωρίζεις!είμαι 30 χρονών και χρησιμοποιώ εδώ και 4 χρόνια τουλάχιστον,προιόντα της guinot paris,συγκεκριμένα την hydra beaute,hydrazone yeux, κρέμα ημέρας και ματιών αντίστοιχα. την κρέμα ματιών εξαιτίας των αρκετών ρυτίδων έκφρασης στα μάτια την χρησιμοποιώ από τα 27 μου χρόνια.λόγω του ότι τις χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια δεν μπορώ να καταλάβω τι αποτελέσματα έχουν πάνω, ξέρεις(αν δεν τις χρησιμοποιούσα θα μπορούσα να είμαι και χειρότερα..χαχα).όμως τον τελευταίο χρόνο βλέπω οι ρυτίδες στα μάτια όσο πάνε και πληθαίνουν..έχεις να μου προτείνεις κάτι καλό?η επιδερμίδα μου είναι λεπτή και λιπαρή στα σημεία του Τ.επίσης με πρώτη ματιά ενώ φαίνεται πεντακάθαρη, αν την δεις στο φως έχει αρκετά μαύρα στίγματα και φαγέσωρες,να προσθέσω οτι αρκέτές φορές την νιώθω αφυδατωμένη..έψαξα για την prevage που ανέφερες σε προηγούμενα σχόλια, αλλά δεν ξέρω ποια είναι η κατάλληλη να δοκιμάσω για την ηλικία μου(ημέρας και ματιών).
    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Χριστίνα μου η επιδερμίδα σου όπως μου την περιγράφεις χρειάζεται ποκιλότροπη περιποίηση για να αντιμετωπίσεις τις ιδιαιτερότητές της. Ειναι δύσκολο να μπορέσω να σου δώσω ολοκληρωμένη λύση για όλα αυτά που χρειάζεται η επιδερμίδα σου αυτήν την στιγμή μιας και πιστεύω πως χρειάζεται και εξωτερική φροντίδα και εσωτερική σε συνδυασμό με σωστό χρονισμό. Διάβασε τα σχετικά άρθρα μου και θα βρεις αρκετές συμβουλές και αναφορές σε κάποιες συσκευές που πιστεύω πως θα σε βοηθήσουν.
    Για κρέμα πάντως ματιών θα σε συμβούλευα να πάρεις είτε την Strivectin για τα μάτια είτε του perricone. Είναι δυο κρέμες που έχω χρησιμοποιήσει και έχω μείνει ευχαριστημενη. Επίσης για την Prevage έχω να πω πως είναι καταπληκτική. Παρ όλο που έχω δοκιμάσει πολλές κρέμες ενδιάμεσα και με θετικά αποτελέσματα είναι μία από τις αγαπημένες μου με όρατά αποτελέσματα. Δεν έχω δοκιμάσει την κρέμα ματιών της σειράς αλλά το κύριο συστατικό που περιέχει το Idebebone είναι ισχυρό αναπλαστικό και αντιστρέφει τα σημάδια φωτογήρανσης. Εγώ την βρίσκω φτηνά στο ebay αλλά μπορείς να την βρεις και στο Strawberrynet.
    Για περισσότερα διάβασε το άρθρο εδώ
    http://www.e-gynaika.com/2008/01/idebenone.html.
    Για μάσκα επίσης σου προτείνω να δοκιμάσεις την μάσκα ασπιρίνης
    http://www.e-gynaika.com/2009/01/blog-post_12.html.
    Τέλος διάβασε ένα άρθρο για μια συσκευή φωτοανάπλασης που πιστεύω είναι κατάλληλη για την δική σου λεπτή και μικτη επιδερμίδα με τάση ακμής εδώ http://www.beautynews.gr/baby-quasar-phototherapy.
    Ελπίζω αυτά τα λίγα που σου προτείνω να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα βασικά προβήμτα της επιδερμίδας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Αχ χριστίνα μου μόλις σου έγραψα ένα κατεβατό ολόκληρο και το έχασα στην δημοσίευση λόγω σφάλματος στο request... &^@@#$%#
    Δεν αντέχω αυτήν την στιγμη να το ξαναγράψω αλλά θα φροντίσω σύντομα να σου απαντήσω ....πάλι
    Sorry...... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Χριστίνα ξεκίνησα να σου ξαναγράψω αλλά βλέπω ότι τελικά δημοσιεύτηκε η προηγούμενή μου απάντηση!!! :)
    Τι να πω ... Ιντερνετ είναι αυτό ...κάνει τα δικά του μερικές φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Ανώνυμος11:05 μ.μ.

    Μαρία,τι να πω!σ ευχαριστώ πάρα πολυ για την άμεση απάντηση σου, και συγνώμη για τη ταλαιπωρία που σε έβαλα..:).κατέληξα τελικά στις κρέμες..αποφάσισα να πάρω την prevage ημέρας με spf30 και να δοκιμάσω και τη κρέμα ματιών strivectin..κρέμα νυκτός αν πάρω της prevage λες να είναι too much για την ηλικία μου(30 χρόνων)..?εαν εξαιρέσεις δηλαδή την περιοχή των ματιών που έχω ρυτίδες έκφρασης αρκετές κατα τα άλλα είμαι "φραπα" χαχα!Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Χριστίνα δεν υπάρχει πρόβλημα με την prevage λόγω ηλικίας. Δεν νομίζω όμως και να δεις ιδιαιτερη βελτίωση εάν η επιδερμίδα σου οπως μου λες είναι ήδη σε καλή κατάσταση. Βασικά εκτός από μια καλή κρέμα ματιών πρέπει να φροντίσεις πιο πολύ το θέμα με τα μαυρα στίγματα και τους φαγέσωρες. Η συσκευή που σου είπα και η μάσκα ασπιρίνης θα σε βοηθήσουν πολύ πιστεύω. Για προιόντα ακμής εάν ενδιαφέρεσαι έχε υπ όψιν αυτά του Mario Badescu. Ιδίως την buffering lotion την οποία χρησιμοποιώ και εγώ στις λιπαρές περιοχές ενίοτε και to enzyme cleanser. Είναι πολύ καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Ανώνυμος1:02 μ.μ.

    Καλημέρα και απο μένα!
    Είμαι η Άννα και ειμαι 35 χρονών, τελευταία έχουν εμφανιστεί στο πρόσωπο μου κάτι ωραίεσ βαθιές ρυτίδες ( μέχρι τώρα είχα μόνο έκφρασης) στο πόδι της χήνας και γύρω από το στόμα. Θέλω κάτι που να είναι αποδεδειγμένα καλό για να πληρωσω κάτι παραπάνω. Μια φίλη μου στο εξωτερικό μου είπε ότι πολύ καλές κρέμες είναι της Olay ( και φθηνές) και οι lifecell (ακριβές αλλά γίνεται πάταγος έξω). Θα ήθελα πολύ να μάθω την άποψη σου καθώς και απο πού θα μπορούσα να τις παραγγείλω, καθώς καί ότι άλλο έχεις να μου προτέινεις. Το ΄δερμα μου είναι μικτό. Ακόμα με ταλαιπωρεί η ακμή και έχω πολλά μαύρα στίγματα. Ακόμα σε κάποιες περιόδους βγάζω κάτι τεράστια σπυρία σαν καρούμπαλα κυρίωσ στο πηγούνι και στη μύτη ( και φευγουν μετα απο 10-15 μέρες). Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Αννα οι κρέμες της Olay νομίζω πως έχουν πολύ περισσότερα χημικά παρά ευεργετικά συστατικά και προσωπικά δεν τις προτιμώ. Όσον αφορά τις Lifecell την έχω ακούσει και εγώ αλλά δεν γνωρίζω την αποτελεσματικότητά της. Έριξα και μια ματιά στα γρήγορα στα συστατικά της και πράγματι κάποια αυτά είναι δυνατά. Ίσως να είναι καλή δεν γνωρίζω όμως κάτι περισσότερο να σου πω.
    Για την ακμή να δοκιμάσεις την μάσκα ασπιρίνης για την οποία έχω γράψει και τα προιόντα του Mario Badescu. Rίξε μια ματιά σε προηγούμενα σχόλια που έχω αναφερθεί ξανά σε προηγούμενες παρόμοιες ερωτήσεις.
    Για τα βαθιά σπυράκια να πάρεις την οπωσδήποτε την συσκευή zeno. Υπέφερα και εγώ από αυτά τις ημέρες της περιόδου και με την zeno βρήκα την υγειά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Ανώνυμος3:49 π.μ.

    Γεια σου Μαρια,πολυ ενδιαφερον το blog σου και ειδικα το συγκεκριμενο θεμα.Με λενε Αγγελικη,ειμαι 24 χρονων κι εχω ενα ελαφρυ προβλημα ακμης,απο το οποιο ομως δυστυχως δεν μπορω να απαλλαγω οριστικα.Θα ηθελα να σε ρωτησω αν γνωριζεις καποιον καλο δερματολογο η αν ξερεις αν η κυρια Κοεν,στην οποια αναφερεσαι στο θεμα για τις ραγαδες,ασχολειται και με θεματα ακμης κι αν μπορω να απευθυνθω και σ αυτην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Αγγελική μου εκτός και εάν μένεις Λάρισα, δεν γνωρίζω να σου συστήσω κάποιον καλό δερματολόγο σε άλλη πόλη. Όσο για τη Ρασέλ ξέρω ότι προτείνει κάποιες φυσικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της ακμής. Εάν θέλεις μπορείς να επικοινωνήσεις μαζι της και να σου δώσει κάποια θεραπεία κατάλληλη για την περίπτωσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Ανώνυμος9:50 μ.μ.

    Λαρισα μενω και δυστυχως δεν μπορω να βρω καποιον καλο δερματολογο.Εχω δοκιμασει να παω σε εναν-δυο,αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενη,οποτε θα ημουν ευγνωμων αν μου συστηνες να δοκιμασω καποιον-α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Αγγελική στείλε μου τότε e-mail στο admin@e-gynaika.com να σου προτείνω κάποιον που ξέρω ότι δίνει πολύ καλή θεραπεία για ακμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Ανώνυμος2:57 π.μ.

    Καλή χρονιά! Πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα διάβασα παραπάνω!
    Είμαι 27 χρόνων και για ενυδατική χρησιμοποιώ της avene τη legere. Σκέφτομαι μετά από όσα διάβασα να ξεκινήσω να βάζω και κάποια βράδια aquasol A. Ποια η άποψη σου για την κρέμα της Avene? Πιστεύεις ότι πρέπει να ξεκινήσω στην ηλικία μου να βάω και κάτι στα μάτια;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    Ίρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Καλή Χρονιά και σε σένα Iris.
    Η Legere της Αvene είναι για ευάισθητο δέρμα με κοκκινίλες. Εάν το δέρμα σου ανήκει σε αυτήν την κατηγορία τότε είναι μια πολύ καλή κρέμα. Γενικά το προιόντα της Aveve είναι πολύ προσεγμένα και ιδανικά για ευαίσθητα δέρματα.

    Εάν νιώθεις ότι η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σου χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα και θέλεις να χρησιμοποιήσεις μια κατάλληλη κρέμα ματιών, γιατί όχι;
    Έχουμε συζητήσει πιο πάνω διάφορες επιλογές για κρέμες ματιών ανάλογα με το πρόβλημα οπότε ρίξε μια ματιά και εάν χρειαστείς κάποια άλλη διευκρίνηση είμαι στην διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Ανώνυμος9:21 μ.μ.

    Καλη χρονια και απο εμενα!!!
    Χαιρομαι πολυ που τυχαια επεσα πανω στο blog σου! Ειμαι 34 χρονων με μεικτο δερμα ελαφρως αφυδατωμενο αλλα χωρις ιδιαιτερα προβληματα και μετα απο μια μακρα περιοδο που δεν χρησιμοποιουσα καμια κρεμα αποφασισα να αρχισω να φροντιζω λιγο περισσοτερο το δερμα μου. Μετα απο ενδελεχη αναγνωση κατεληξα στην Perricone MD - Advanced Eye Area Therapy για τα ματια και για ενυδατικη στην Perricone MD - Skin Clear Hydrator. Ποια ειναι η αποψη σου? Τη συγκεκριμενη ενυδατικη μπορω να τη χρησιμοποιω και το βραδυ ή να παρω και μία νυχτος?
    Σε ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και πολλα πολλα συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Καλή Χρονιά και σε σένα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)
    Τα προϊόντα του Perricone είναι εξαιρετικά και αυτήν την στιγμή τουλάχιστον τα αγαπημένα μου. Θα μείνεις ευχαριστημένη και από τις δύο κρέμες που επέλεξες. Μπορείς να χρησιμοποιείς την Skin Clear Hydrator και το βράδυ άνετα. Σε περίπτωση που θέλεις κάτι πιο δυνατο για το βράδυ σου συνιστώ να πάρεις την High potency evening repair. Καταπληκτική! Κάνει σύσφιξη, ελαχιστοποιεί τους πόρους, μικρές γραμμές και ρυτίδες, δίνει ομοιόμορφη όψη. Η επιδερμίδα μου δείχνει πιο υγιής και γενικά έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που χρησιμοποιώ τα συγκεκριμένα καλλυντικά. Σου τα συνιστώ λοιπόν ανεπιφύλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Ανώνυμος11:41 μ.μ.

    Μαρία,
    θα ήθελα και εγώ να σε ρωτήσω ποία είναι η άποψη σου για τις κρέμες τις San' agelica. Αν τις έχεις δοκιμάσει ή αν έχεις ακούσει κάτι σχετικά. Εγώ τις χρησιμοποιώ τον τελευταίο χρόνο και είμαι αρκετά ικανοποιημένη, αλλά θα ήθελα και την δική σου άποψη.
    Ευχαριστώ,εκ των προτέρων.
    ΣΟΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Ανώνυμος12:50 μ.μ.

    Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση...τα παρηγγειλα ηδη τα εν λογω προιοντα (μαλιστα την κρεμα ματιων την πετυχα σε προσφορα στα 65$) και περιμενω με ανυπομονησια να τα χρησιμοποιησω αφου πρωτα κανω ενα καθαρισμο στην αισθητικο μου! Θα παραθεσω τις εντυπωσεις μου μολις αρχισω να τα χρησιμοποιω.
    Ευχαριστω και παλι.
    Ελλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Ανώνυμος1:34 μ.μ.

    Καλή χρονιά!!!
    Οι συμβουλές σου είναι εξαιρετικές και η προσπάθεια σου να μας ενημερώνεις μέσω αυτής της σελίδας πολύ αξιέπαινη!!!

    Είμαι 28 και αναρωτιέμαι τί πρέπει να κάνω για το λαιμό μου. Μπορώ να βάζω και εκεί κάποιες φορές aquasol και γενικότερα να βάζω bepanthol σώματος; Την bepanthol σώματος διάβασα παραπάνω ότι μπορώ να τη χρησιμοποιήσω και στο πρόσωπο!Να το δοκιμάσω ή αφορά μικρότερες ηλικίες;(νομίζω ότι πρέπει να αρχίσω να προσέχω γιατί παρατηρώ αλλαγές στο πρόσωπο μου και σα να εμφανίζονται ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα) Επίσης οι κινησεις για την επάλειψη της κρέμας στο λαιμό είναι από κάτω προς τα πάνω;
    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή χρονιά εύχομαι!
    Φαίδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Ανώνυμος7:50 μ.μ.

    Γεια σου Μαρία, καλή χρονιά!
    Έχω μικτό δέρμα, ελαφρώς αφυδατωμένο και είμαι 48 ετών. Το πρωί χρησιμοποιώ τη La rose posay substian , και τη Version το βράδυ. Έχεις καμία καλύτερη ιδέα για την ηλικία μου; Η aquasol για μένα κάνει;
    Ευχαριστώ πολύ,
    Ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Σοφία μου δεν έτυχε να τις χρησιμοποιήσω ποτέ, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω κάποια άποψη σχετικά. Εάν πάντως νιώθεις να σου στρώνουν καλά και να ικανοποιούν τις ανάγκες της επιδερμίδας σου δεν υπάρχει λόγος να τις σταματήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Να 'σαι καλά Έλλη μου και περιμένω μόλις έχεις άποψη και τις δικές σου εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Φαίδρα μου Καλή Χρονιά και σε σένα :)
    Ξεκίνησε με την Bepanthol (μπορείς να την βάζεις άνετα και στο πρόσωπο) αλλά εάν στο λαιμό βλέπεις σημάδια χαλάρωσης τότε ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια πιο δυνατή κρέμα με συσφικτική δράση, κατα προτίμηση με DMAE.

    Την aquasol χρησιμοποίησέ την δυο με τρεις φορές την εβδομάδα μόνο γιατί δημιουργεί ξηρότητα και δεν είναι κάτι επιθυμητό στην περιοχή του λαιμού.
    Οσον αφορά τις κινησεις για την επάλειψη της κρέμας είναι πάντα από κάτω προς τα πάνω και στο πρόσωπο και στο λαιμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. Και οι δύο είναι κατάλληλες για την ηλικία σου και σαν εταιρείες είναι καλή φήμη και οι δύο αν και η Version έχει αρκετά πρόσθετα στην συστασή της πράγμα που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα.
    Εάν θέλεις διάβασε λίγο τα προηγούμενα σχόλια όπου αναφέρομαι στις κρέμες του Dr Perricone μιας και αυτήν την στιγμή τουλάχιστον τις θεωρώ από τις πιο αποτελεσματικές κρέμες και άριστες για την σωστή και υγιή λειτουργία του δέρματος.
    Επίσης μια άλλη που μου έχει αρέσει (την χρησιμοποιώ ακόμα περιστασιακά) και ίσως στρώσει καλά και σε σένα είναι η Prevage της Elizabeth Arden με idebenone. Απλά είναι αρκετά ακριβή και δεν γνωρίζω εάν κυκλοφορεί ακόμα στην Ελλάδα. Εγώ την αγοράζω από το Ebay πάντα όπου την βρίσκω πολύ πιο φτηνή. Διάβασε εάν θέλεις και ένα σχετικό άρθρο που είχα γράψει παλαιότερα http://www.e-gynaika.com/2008/01/idebenone.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Ανώνυμος1:13 μ.μ.

    Μαρια μου καλη χρονια σου ευχομαι κ σε ευχαριστουμε πολυ για τις φοβερες πληροφοριες σου.
    Ειμαι 28 χρονων με κανονικη εποδερμιδα αλλα παρα πολυ αφυδατωμενη τοσο που με τραβαει συχνα..ειδικα μετα το μπανιο.
    Δεν ειχα ποτε προβλημα ακμης κ γενικα εχω μια καθαρη επιδερμιδα.
    Θα ηθελα την συμβουλη σου με καποιο προιον εντονης ενυδατωσης αλλα κ λαμψης γιατι ειναι πολυ θαμπη αν κ καθαρη. Επισης θα ηθελα να σου τονισω πως οι λιπαρες κρεμες μου πεφτουν βαριες κ δεν απορροφουνται..γιατι συμβαινει αυτο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Ανώνυμος11:06 μ.μ.

    Μαρια μου καλη χρονια!Πολλα μπραβο για την καταπληκτικη δουλεια που εχεις κανει!!
    Διαβασα προσφατα το αρθρο σου "Επικινδυνα Καλλυντικα" με αποτελεσμα να αποκλεισω ο,τι κρεμα χρησιμοποιουσα, χαρη στο biodizionario..
    Ειμαι 26, με μεικτο δερμα, μαυρους κυκλους κ τις πρωτες ρυτιδες εκφρασης να εμφανιζονται..
    Θα ηθελα να μου προτεινεις 1ενυδατικη προσωπου κ 1κρεμα ματιων..!
    Ευχαριστω εκ των προτερων!!
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. Από την περιγραφή σου φαίνεται πως έχεις κανονική προς ξηρή επιδερμίδα. Έχω την εντύπωση πως η επιδερμίδα σου χρειάζεται απολέπιση για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύταρρα και να μπορέσουν έτσι τα ενυδατικά στοιχεία να εισωρήσουν πιο αποτελεσματικά στην επιδερμίδα σου.
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν στην διατροφή σου συμπεριλαμβάνεις καλά λιπαρά και εάν πίνεις αρκετο νερό.
    Μερικές φορές η έλλειφη των δύο αυτών στοιχείων στην διατροφή μας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα υπερβολική ξηρότητα.
    Για μετά το μπάνιο δοκίμασε να βάζεις στο πρόσωπό σου μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο η σιτέλαιο και να κάνεις ένα απαλό μασάζ. Επίσης διάβασε και το άρθρο με την συσκευή υπερήχων που είναι για βαθιά ενυδάτωση και κατάλληλη για την περίπτωσή σου http://www.e-gynaika.com/2010/09/blog-post_30.html.
    Η facemate που αναφέρω πιστεύω πως είναι ιδανική για σένα σε συνδυασμό με το Forest Secrets iRejuvenate Step 2 Regenerating Skin Serum. Γράψε μου πάλι εάν χρειαστείς κάποια περαιτέρω διευκρίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Μαρία μου για τελείως φυσικά καλλυντικά σου συνιστώ να έχεις υπ' όψιν σου το κατάστημα Lovelula διάβασε το σχετικό αφιέρωμα εδώ http://www.e-gynaika.com/2010/09/100.html.
    Θα βρεις πολλές καλές κρέμες για τα μάτια και το πρόσωπο κοιτώντας τα συστατικά νομίζω πως η Kimberly Sayer Cellular Extract Eye Lift Gel είναι ιδανική για σένα.
    Εάν δεν είσαι εξοικειωμένη με αγορές στο Internet θα σου συνιστούσα τις τελείως φυσικές κρέμες τις Lavere που μπορείς να βρεις και στην Ελλάδα. Επίσης στο κατάστημα bacchia δες ένα σχετικό άρθρο εδώ http://www.e-gynaika.com/2009/12/blog-post_19.html
    θα βρεις επίσης 100% φυσικά καλλυντικά.
    Καλή Χρονιά και σε σένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Ανώνυμος10:29 μ.μ.

    Συγχαρητηρια!!!κ καλη χρονια!!
    Μαρισ τη cernor δεν τν βρισκω ουτε εγω πουθενα!!μ προτειναν μια της version γ τους μαυρους κυκλους (ακριβουτσικη 44ε) που εχει κ αυτη βιταμιν κ.τ λες???τ γνωριζεις????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. Όλες οι κρέμες της Vesrsion είναι γενικά καλές και τις προτείνουν πολλοί γιατροί. Αφου η κρέμα ματιών, έχει βιταμίνη Κ που είναι αποτελεσματική βιταμίνη κατά των κύκλων, δοκίμασε την. Απλά να ξέρεις πως θα αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα μετά από 6 εβδομάδες συστηματικής χρήσης. Τίποτα πάντως δεν εξαφανίζει τελείως τους μαύρους κύκλους απλά τους βελτιώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  198. Ανώνυμος1:08 μ.μ.

    Μαρία γειά σου τι κάνεις??
    Ηθελα να σε ρωτησω την κρεμα aquasol μπορω να την χρησιμοποιω τώρα που είμαι έγκυος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  199. Στην περιοχή του προσώπου άνετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  200. Γεια σου Μαρία!
    Είμαι 27 ετών και θα ήθελα να δοκιμάσω την Aquasol και Auriderm για το πρόσωπο και Simulcium για καποιες ραγάδες που έχω..Το πρόβλημά μου είναι πως είμαι στο εξωτερικό και εδώ αυτές οι κρέμες δεν υπάρχουν με αυτό το όνομα.Θα μπορούσες να μου πεις τα ενεργά συστατικά ατλων των κρεμών?Βρήκα αυτά στο Αmazon,αν είναι τα σωστά..πες μου!:)
    Για την Aquasol
    http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=vitamin+a+ointment&x=0&y=0

    για την Αuriderm¨
    http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=AURIDERM&x=0&y=0

    και για Simulcium δεν εχω βρει κατι..
    Θα ήθελα ακόμα να με συμβουλευσεις αν θα πρεπει να χρησιμοποιήσω κάποια κρέμα για τα ματια.Δεν έχω πρόβλημα με κύκλους ή ρυτίδες(ακόμα) αλλά μήπως να χρησιμοποιήσω κάποια προληπτικά?
    Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή