Γυμναστείτε με βάρη

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι η γυμναστική με βάρη είναι ανδρική υπόθεση και ότι εάν μια γυναίκα ασχοληθεί με αυτό τον τρόπο εκγύμνασης θα χάσει την θυληκότητά της και θα αποκτήσει τεράστιους μυς. Μάθετε λοιπόν ότι αυτό είναι φυσιολογικά αδύνατον για μια γυναίκα όσο και να γυμναστεί. Οι γυναίκες Bodybuilder με ανδροπρεπή χαρακτηριστικά και παραφουσκωμένους μυς χρησιμοποιούν ορμονικά σκευάσματα. Η γυμναστική με βάρη από μόνη της δεν μπορεί να φέρει σε καμμία περίπτωση να οδηγήσει σε τέτοιο ακραίο αποτέλεσμα και είναι ο μόνος τροπος για να σμιλέψετε και σφίξετε το σώμα σας και να βελτιώσετε ταυτόχρονα την υγεία σας (είναι αποδεδειγμένο ιατρικά ο πιο αποτελεσματικός φυσικός τρόπος για την πρόληψη ακόμα και την μείωση της οστεοπόρωσης, ευννοεί την ορμονική μας ισσοροπία και από τις καλύτερες θεραπείες αντιγήρανσης). Μάλιστα όσο πιο πολλά τα κιλά, τόσο πιο αποτελεσματική η άσκηση. Για την ακρίβεια είναι πολυ πιο αποτελεσματικό να κάνετε 3 σετ με 5κιλα (+,- όσο μπορείτε) με μόνο έξι επαναλήψεις παρά 30 επεναλήψεις με 1 κιλο. Χρησιμοπoιείστε το μεγαλύτερο βάρος με το οποίο μπορείτε να κάνετε max 6-8 επαναλήψεις. Ο εξοπλισμός (βάρη) που χρειάζεστε είναι και χαμηλού κόστους και πιάνει ελάχιστο χώρο. Με 20 -35 λεπτά, τρεις με δύο φορές την εβδομάδα είναι όσο χρειάζεστε για να μεταμορφώσετε κυριολεκτικά το σώμα σας! Κάντε κλικ εδώ για να δείτε animated ασκήσεις με βάρη ή εδώ για να δείτε ασκήσεις με βαρη για όλες τις μυικές ομάδες.
Η διατροφή σας αμέσως μετά.

Θα πρέπει βέβαια να προσέξετε ιδιαίτερα την διατροφή σας στις επόμενες ώρες. Αμέσως μετά είναι απαραίτητο να πιείτε ένα από τα πρωτεινούχα Shakes που πωλούνται στα είδη αθλητισμού ή και στα φαρμακεία. Οι μυς σας έχουν ταλαιπωρηθεί κατά την διάρκεια της άσκησης και πρέπει να τους εφοδιάσετε με δομικά υλικά(αμινοξέα) και υδατάνθρακες για να χτιστούν πιο γεροι και δυνατοί. Μετά από έντονη άσκηση, έχετε ένα χρονικό περιθώριο 60 λεπτών για να γεμίσετε ξανά τις μπαταρίες σας. Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο πιθανό είναι να αισθανθείτε νωχελικά συν το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύεστε στο έπακρο την έντονη φάση επανάκτισης των μυών σας που παίρνει μέρος αυτό το χρονικό διάστημα. Στις επόμενες ώρες επίσης ανά τρίωρο κατά προτίμηση φροντείστε να φάτε πρωτεινούχες τροφές όπως η ομελέτα που έχω γράψει σε προηγούμενη δημοσίευση, γιαούρτι , κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, όσπρια κτλπ χωρίς περιττά λίπη και υγιεινούς υδατάνθρακες. Τις απογευματινές - βραδυνές ώρες οι υδατάνθρακες θα πρέπει να προέρχονται κυρίως αν όχι αποκλειστικά από φρέσκα λαχανικά πχ σαλάτες.

1 σχόλιο:

  1. Χαίρομαι που μπήκα σε ένα blog το οποίο γράφει τα πράγματα με το όνομά τους όσον αφορά τα βάρη και τις γυναίκες (και μάλιστα γραμμένο από γυναίκα). Τα συγχαρητήριά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.