Γιαούρτι εναντίον παχυσαρκίας & ενδοκοιλιακού λίπους

Όλοι γνωρίζουμε ότι το γιαούρτι (το απλό χωρις ζάχαρη και πρόσθετα) είναι μια πολύ υγιεινή τροφή και πλούσιο σε ασβέστιο. Έρευνες δείχνουν πως είναι επίσης σημαντικό για όσους θέλουν να χάσουν βάρος και βοηθά εν συνέχεια στη διατήρηση του σωματικού βάρους μετά από την απώλεια κιλών.
Παρακάτω σας παραθέτω ένα σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του Dr Perricone 

“Δείξτε νεότεροι ζήστε περισσότερο»
«Σε μια έρευνα που έλαβε χώρα το 2003 στο Πανεπιστήμιο του Τένεσι, 34 παχύσαρκα άτομα ακολούθησαν μια δίαιτα χα­μηλή σε θερμίδες. 16 από αυτούς λάμβαναν 400-500mg ασβέ­στιο στη μορφή ενός καθημερινού συμπληρώματος διατροφής. Οι υπόλοιποι 18 λάμβαναν περισσότερο ασβέστιο - 1100mg στη μορφή ενός γιαουρτιού.
Μετά από 12 εβδομάδες, και οι δυο ομάδες έχασαν λίπος. Η ομάδα που λάμβανε το διατροφικό συμπλήρωμα είχε 270 γραμμάρια λιγότερο λίπος αλλά η ομάδα που λάμβανε το γιαούρτι έχασε περίπου 450 γραμμάρια. Μά­λιστα, τα άτομα που κατανάλωναν γιαούρτι ανακάλυψαν ότι περιφέρεια της μέσης τους μειώθηκε κατά τέσσερα εκατοστά. Τα άτομα που λάμβαναν το συμπλήρωμα διατροφής έχασαν μόλις εξήντα τρία χιλιοστά από την περιφέρεια της μέσης. Τέλος, ένα εντυπωσιακό 60% του βάρους που έχασαν τα άτο­μα που κατανάλωναν γιαούρτι ήταν από την κοιλιακή χώρα αριθμός που στα άτομα της ομάδας που λάμβανε το διατροφικό συμπλήρωμα αντιστοιχούσε μόλις στο 26%.
Αυτά είναι ιδιαίτερα συναρπαστικά νέα επειδή το λίπος της κοιλιακής χώρας -το οποίο οι ιατροί αποκαλούν σπλαχνικό ή ενδοκοιλιακό λίπος - συνδέεται με την υψηλή χοληστερόλη, την υπερινσουλιναιμία, τα υψηλά ποσοστά τριγλυκεριδίων, την υπέρταση και άλλα προβλήματα. Επίσης, το σπλαχνικό λίπος μπορεί να εκκρίνει περισσότερα μόρια που συνδέονται με φλεγμονώδεις παθήσεις από άλλους τύπους λίπους.
Η έρευνα, επίσης, ανέφερε ότι η ομάδα που κατανάλωνε γιαούρτι εμφάνισε διπλάσια αποτελεσματικότητα όσον αφορά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Ο συντονιστής της έρευνας, Μάικλ Ζέμελ, δήλωσε, «Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν κανείς ακολουθεί μια δίαιτα. Θέλουμε να χάσουμε λίπος, όχι μυϊκή μάζα. Οι μύες συντελούν στην καύση των θερμίδων αλλά συχνά η απώλεια μυϊκής μάζας συνοδεύει την απώλεια σωματι­κού βάρους». 

Συμφωνώ απόλυτα μαζί του!

Να αγοράζετε πάντα γιαούρτι βιολογικής καλλιέργειας και να αποφεύγετε τα γιαούρτια που περιέχουν σταθεροποιητές και πηκτικά μέσα. Επίσης, αποφεύγετε τα γιαούρτια που περιέχουν ζάχαρη ή φρούτα αφού διαταράσσουν τη λεπτή χημική ισορρο­πία που επιτρέπει στις καλλιέργειες να ευδοκιμήσουν. Επίσης, τα σάκχαρα προάγουν την ανάπτυξη των ανεπιθύμητων ζυμο­μυκήτων Candida.»
Τώρα μετά τις γιορτές νομίζω πως το καλό μας γιαουρτάκι θα μας βοηθήσει τελικά να απαλλαγούμε από τα κιλά των γιορτών!!!!!
Σχετικά άρθρα

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8:50 μ.μ.

    οι row vegan και οι vegan - λενε οτι το γαλα ειναι κακο για την υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γνωρίζω αλλά προτιμώ να μην ακολουθώ ακραίες διατροφικές συνήθειες. Το γάλα έχει πολύτιμα συστατικά και προσωπικά δεν θέλω να κάνω την ζωή μου πιο δύσκολη ψάχνοντας να αναπληρώσω αυτά τα συστατικά με πιο πολύπλοκη διατροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.