Ποια δίατα "αστραπή" είναι η καλύτερη;




Πρόσφατα μια φίλη αναγνώστρια επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε να την συμβουλέψω για ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο να χάσει 15 κιλά (από 65 να φτάσει τα 50). Επειδή η ερώτηση αυτή είναι κλασσική και αντιπροσωπευτική πολλών γυναικών δημοσιεύω εδώ την απάντηση που της έστειλα για όλες εσας που έχετε την ίδια απορία.

Αγαπητή μου φίλη
Δεν υπάρχει εύκολος και γρήγορος τρόπος για να χάσεις λίπος. Με γρήγορο τρόπο μπορείς βέβαια να χάσεις κιλά αλλά αυτό σημαίνει ότι θα χάσεις και πολύτιμο μυικό ιστό. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγεις πάσα θυσία. 

Σε καμμιά περίπτωση μην κάνεις αυτές τις δίαιτες πείνας πού συνιστούν διάφορα περιοδικά για χάσιμο τριών κιλών την εβδομάδα. Καταστρέφουν τον μεταβολισμό και τον μυικό σου σύστημα και όταν θα σταματήσεις την δίαιτα θα ξαναπάρεις όλα τα κιλά με μεγαλύτερο ποσοστό λίπους αυτή τη φορά. 

Στην ερώτηση σου λοιπόν  Ποια δίατα "αστραπή" είναι ή καλύτερη  η απάντηση είναι KAMMIA!

Ό καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις ένα ωραίο σώμα με χαμηλό ποσοστό λίπους είναι να τρώς πολλά μικρά γεύματα (5-6)κάθε τρείς ώρες και γύρω στις 300-350 θερμίδες το καθένα. Συνολικά θα λάβεις γύρω στις 1800 θερμίδες την ημέρα αλλά επειδή θα είναι κατανεμημένα ομαλά μέσα στην ημέρα και τον μεταβολισμό σου θα αυξήσεις και επιπλέον θα σταθεροποιήσεις την έκκριση ινσουλίνης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειώσεις αργά και σταθερά το λίπος χωρίς να κάψεις μυικό ιστό.

Το κάθε γεύμα σου θα πρέπει να αποτελείτε βασικά από μια μικρή ποσότητα υδατανθράκων (ρύζι, πατάτες, μακαρόνια) περίπου όσο μια γροθιά, άλλο τόσο μια πηγή άπαχης πρωτείνης (στήθος κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι) και πράσινη σαλάτα. Ενδιάμεσα γεύματα μπορεί να είναι και ένα γιαουρτάκι 2% και ένα φρούτο, μια ομελέττα με ενα αυγό και δύο ασπράδια, ή μερικοί ανάλατοι ωμοί ξηροί καρποί με ένα φρούτο ή με ένα ποτήρι γάλα.

Θα σου συνιστούσα ακόμη και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα αερόβια άσκηση για 20-30 λεπτά πχ τρέξιμο ή ποδήλατο. Νομίζω ότι είναι μικρός ο κόπος για το αποτέλεσμα που θα πάρεις από αυτή σου την έξτρα προσπάθεια. Υπάρχουν βέβαια και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη για πραγματικά εκπληκτικά αποτελέσματα αλλά νομίζω ότι σε πρώτη φάση δοκίμασε να βελτιώσεις την διατροφή σου και να ξεκινήσεις λίγη αερόβια άσκηση.

76 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11:35 μ.μ.

    thelw na mou peite pws na parw varos vasika eimai 16 etwn kai eimai polu adunath!to exw psaxei se giatrous alla oloi mou len oti etsi einai to skari m alla egw thelw apegnosmena na paxunw
    !!!help me!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αυξήσεις την μυική σου μάζα και όχι το λίπος. Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται οποσδήποτε να κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη και μετά απο την άσκηση να τρως πολύ καλά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα πρωτεινούχο ρόφημα (ορό γάλακτος)με υδατάνθρακες αμέσως μετά την άσκηση και μετά από μια ώρα να τρως ένα πλούσιο κανονικό γεύμα. Διάβασε τις αναρτήσεις με θέμα bodybuilding, και διατροφή. Θα βρεις εκει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές. Αν καταφέρεις να βάλεις μυική μάζα θα αποκτήσεις φοβερό σώμα μιας και από την φύση σου δε βάζεις ούτως ή άλλως λίπος. Δεν σου συστήνω, προς το παρόν τουλάχιστον, αερόβια άσκηση αλλά μόνο βάρη. Αν επισκεφτείς ένα καλό γυμναστήριο πιστεύω πως θα μπορέσουν να σε καθοδηγήσουν και να σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου. Ασκήσεις ενδυνάμωσης με βίντεο για όλα τα μέρη του σώματος και συμβουλές διατροφής θα βρεις στο www.bodybuilding4u.gr και πολλές πληροφορίες επίσης στο www.bodybuilders.gr. To bodybuilding να ξέρεις αν δεν χρησιμοποιείς ουσίες "περίεργες" και κάνεις μια υγιεινή διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος, για οποιονδήποτε άνθρωπο και ότι σωματότυπο και αν έχει να φτιάξει ένα όμορφο αρμονικό και υγιές σώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7:50 μ.μ.

    αγαπητή ανώνυμη.

    είναι βασικό να τρώς σύμφωνα με το μεταβολικό σου τύπο. κάνε το τεστ και μάθε τι μεταβολικός τύπος είσαι. βάλε στο google metabolic type κάνε το τεστ και τρώγε σωστά. το βασικό είναι να λατρεύεις το σώμα σου για τις εμπειρίες που σου δίνει και να μη το θεωρείς ότι είναι κάτι κακό η παρακατιανό. ούτε να θέλεις να φαίνεσαι πιο γεμάτη ούτε πιο αδύνατη. το σώμα σου είμαι σίγουρος ότι είναι τέλειο έτσι όπως είναι. αν θέλεις να αλλάξεις τη μορφή του κάνε ότι σου είπε η Μαρία και από διατροφή σύμφωνα με το μεταβολικό σου τύπο και πολύ το πρωί και λίγο το βράδυ. παρεπιπτόντως αν κάνεις το αντίθετο σίγουρα θα πάρεις κιλά αλλά θα χαλάσεις την υγεία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κettlebell.gr υποθέτω ότι η ομώνυμη σελίδα είναι δικιά σου...
    Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα τα kettlebells. Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ως τώρα αλλά λέω να τα δοκιμάσω. Αλλωστε η ποικιλία στην προπόνηση και την ρουτίνα σπάει και το σώμα αντοποκρίνεται καλύτερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10:04 μ.μ.

    ειμαι 60 κιλα κ εχω ιψος 1 80 κ 8ελψ επιγοντος να βαλω κιλα. πιτε μ τι να κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλη μου ακολούθησε την συμβουλή που έχω δώσει πιο πάνω σε μια κοπέλα με το ίδιο πρόβλημα όπως εσύ (Σχόλιο 4 Νοέμβριου 2008 11:31 μμ). Εκμεταλλεύσου το γεγονός ότι έχεις χαμηλό σωματικό βάρος και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης που θα το συνοδεύσεις οπωσδήποτε με μια σωστή διατροφή που θα περιέχει αρκετή ποσότητα πρωτεινών για να χτίσεις μυικό ιστό. Η λύση σε καμμία περίπτωση δεν είναι να απλά βάλεις κιλά σε μορφή λίπους αλλά να δυναμώσεις το μυικό σου σύστημα και αυτό γίνεται μόνο με ένα κατάλληλο πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Επειδή είναι αδύνατο όμως να σου δώσω εδώ μια ολοκληρωμένη απάντηση στο πρόβλημά σου ψαχούλεψε λίγο τα άρθρα μου στις σχετικές κατηγορίες μιας και έχω γράψει αρκετά σε πάνω στο θέμα. Επίσης επισκέψου και τα site που αναφέρω στο σχόλιο που σου πρότεινα να διαβάσεις στην αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θελω να χασω 4 κιλα..μπορω σε μια με δυο εβδομαδες? αν γινετε θα μου γραψετε μια διατροφη για να τα χασω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Pela είναι αδύνατο να χάσεις με σωστό τρόπο 4 κιλά σε μια δυο εβδομάδες. Για να χάσεις 4 κιλά θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα έλλειμα 28.000 θερμίδων και δεν αυτό δεν γίνεται με σωστό τρόπο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Σου συνιστώ να ακολουθήσεις τις γενικές οδηγίες διατροφής του άρθρου και να ξεκινήσεις γυμναστική. Το μόνο που μπορώ να σου πώ σαν έξτρα συμβουλες που θα σε βοηθήσουν να επιταχύνεις την απώλεια του λίπους είναι να περιορίσεις πολύ τους αμυλώδεις υδατάνθρακες για αυτές τις δύο εβδομάδες (όχι μόνιμα), κατήργησε ζάχαρη και όσα προιόντα την περιέχουν, τα τηγανητά, περιόρισε το άλάτι και να πίνεις πολύ νερό και πράσινο τσάι. Εάν ακολουθήσεις αυτές τουλάχιστον τις συμβουλές θα δεις πολύ καλό αποτέλεσμα και θα χάσεις και λίπος αλλά και τις τυχόν επιπλέον κατακρατήσεις υγρων που μπορεί να έχεις. Καλή επιτυχία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3:25 μ.μ.

    thelw na xasw 30 kila TWRAAAAAAAAAAAAAAA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kalispera !!
    pela epidi asxoloume poli me oti sxetizete me dieta-diatrofi ego prosopika den sinithizo pote na kano tisexantlitikes dietes gt g mena ke den vgazoun pouthena alla ke prokaloun mellontika polles vlaves ston organismo mas !! ...arki na sindiasis tin sosti k isoropiimeni diatrofi me poli gimnastiki ke ..poli tsai, px lipton linea!! to tsai genikotera to sistinoun oi perissoteroi dietologoi, gt litourgi os lipodialitis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο σου Μελίνα! Είσαι σε πολύ καλό δρόμο για να απολαμβάνεις υγεία και ευεξία για μια ζωή. Συνέχισε έτσι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9:52 μ.μ.

    eimai 14 xronwn ,arketa psilh(1.77)kai dystixws me liga kila(48)
    dixnw uperrvolika adunath kai logo tou upsous mou.den exw provlhma me ta kila mou .eimai ugeiestath kai den pasxw apo anorexia kai alla ola afilontai ston kalo metavolismo mou h opws mou lene oloi etsi einai to skari sou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    vasika 8elw na paxeinw mesa sta xristougenna na valw kapoioa kila wste na fainete h diafora sto swma mou giati auto einai pou me aposxolh perissotero!!!!!!!!!!!!!!!!!
    8a akolou8ousa thn parapanw sumvoulh alla dustixws den exw ka8olou xrono kai gia gumnasthrio!!!ti mporw na kanw??????:-((((((((((((((((((((((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μικρή μου φίλη είσαι τυχερή με τον σωματότυπο που έχεις και αυτό θα το καταλάβεις ίσως μετά από μερικά χρόνια :) Αλλαγές σωστές στο σώμα μας δεν μπορούμε να κάνουμε μέσα σε 10 μέρες! Με τίποτα όμως!!! Είσαι μόλις 14 χρονών γιατί τόσο αγχος να βάλεις λίγα κιλά πάνω σου???? Χαλάρωσε και ξεκουράσου από το σχολείο τις ημέρες των διακοπών και προσπάθησε να βρείς λίγο χρόνο να βάλεις σιγά σιγά την γυμναστική στην ζωή σου, ιδιαίτερα τις ασκήσεις με βάρη και να υιοθετήσεις μια πλούσια και υγιεινή διατροφή. Να είσαι σίγουρη ότι με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξεις σώμα για το οποίο θα είσαι περήφανη για μια ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος12:40 μ.μ.

    exw topiko lipos sthn koilia kai girw apo auth. ta podia mou eine sxetika lepta kai oi gampes mou megales! ti mporw na kanw na erthoun ola sta isa tous????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γενικά δεν μπορούμε να μειώσουμε τοπικά το λίπος! Θα πρέπει να κατεβάσουμε συνολικά το λίπος στο σώμα μας μέχρι να αρχίσει να αδειάζει και από τα σημεία που γενετικά έχουμε προδιάθεση να το αποθηκεύουμε.

    Πολλές φορές όμως το κοιλιακό λίπος ανταποκρίνεται στην μείωση των αμυλώδων υδατανθρακων και γενικά κάνοντας διατροφή με τρόφιμα που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Διάβασε τα σχετικά άρθρα στην κατηγορία διατροφής εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα ιδιαίτερα τα

    http://www.e-gynaika.com/2008/10/blog-post.html

    και

    http://www.e-gynaika.com/2008/07/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kalispera!!..... ime polu kata ths diadikasias pou beni arketos kosmos kai kani dietes astrapis !!
    apo prosopiki ebiria ... otan perano fasis opou thelo na adinatiso, to mono pou kano ine na sindiazo ti gimnastiki mou me poli tsai px lipton linea pou den exi kai thermides !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελπίζω Μελίνα να συνδυάζεις την γυμναστική και με καλή, υγιεινή διατροφή και όχι με αντικατάσταση γευμάτων με τσάι! Το τσάι είναι σίγουρα πολύ καλό και βοηθάει στο χάσιμο βάρους, συμπληρωματικά όμως και όχι ως "κόλπο" για να αποφύγουμε την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών ουσιών, ιδίως όταν γυμναζόμαστε και χρειαζόμαστε τα απαραίτητα δομικά στοιχεία για αναπλήρωση του πολύτιμου μυικού μας ιστού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12:35 μ.μ.

    Γεια σας
    Εχω σωματοτυπο μηλο και θα ηθελα να μαθω πως μπορω να βαλω κοιλα στους γοφους και οχι στην κοιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυστυχώς φίλη μου δεν υπάρχει τρόπος να κατευθύνεις το σώμα σου σε ποιο σημείο θα αποθηκεύσει λίπος. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι δυναμώσεις την μυική μάζα με ασκήσεις ενδυνάμωσης για να δώσεις όγκο περισσότερο εκεί που θέλεις και να κάνεις σωστή διατροφή και αερόβια για μείωση του λίπους. Σου προτείνω να διάβασεις τα σχετικά άρθρα που έχω γράψει κατα καιρούς για να μάθεις ότι χρειάζεται για αυτά τα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος10:24 μ.μ.

    geia cas eimai 38 kila kai ypsos 1.60.....eimai pl adunath..ti na kanw??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ αδύνατη πράγματι! Δεν τρως ή απλά δεν μπορείς να παίρεις βάρος όσο και αν τρως; γράψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διατροφή σου για να μπορέσω να αξιολογήσω καλύτερα την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος1:26 μ.μ.

    loipon...eimai 15..kai trww ena santouits sto sxoleio..meshmeriano kai panta ywmi..apogevmatino trww kana tostaki,kai meta pali vraduno:S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το μεσημεριανό και το βραδινό σου είναι αρκετό; θα πρέπει να αυξήσεις σίγουρα τις ποσότητες στα γεύματα αυτά καθώς επίσης και τους αμυλώδεις υδατάνθρακες στην διατροφή σου(ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, ψωμί). Πάντως εάν τρως κανονικές ποσότητες και είσαι σε αυτά τα κιλά ο μεταβολισμός σου κάνει υπερβολικές καύσεις. Σε αυτήν την περίπτωση θα σε συμβούλευα να δεις από κοντά ένα διαιτολόγο που θα μπορέσει με τις απαραίτητες εξετάσεις να σου προτείνει την διατροφή που είναι κατάλληλη για σένα. Συζήτησέ το οπωσδήποτε με τους γονείς σου και εξήγησέ τους ότι σε απασχολεί το χαμηλό βάρος σου και θα ήθελες να ζητήσετε την γνώμη ενός ειδικού. Μην τους κλείνεις έξω από τις ανησυχίες σου. Είμαι σίγουρη ότι θα κάνουν το καλύτερο για σένα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος4:37 μ.μ.

    Γεια σας! Ειμαι 13,5 χρονων, 37 κιλα και υψος 1,60...ειμαι γενικα αδυνατη και εχω αδυνατα ποδια...:( Ποσα κιλα θα επρεπε να ημουν κανονικα? δεν τρωω ολα τα φαγητα(δηλαδη μικρες μεριδες σε αυτα) και σε αυτα που μου αρεσουν μεγαλυτερες...τρωω περιπου 4 γευματα την ημερα...περιμενω την απαντηση σας...ευχαριστω εκ των προτερων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σας!
    Εχω και εγω ενα τεραστιο προβλημα με τα κιλα μου. Ειμαι 42 κιλα και εχω υψος 1,63 ειμαι υπερβολικα αδυνατη για την ηλικια μου που ειναι 14,5 χρονων. Δεν ξερω τι να κανω! Ο οργανισμος μου δεν δεχεται ευκολα τροφη, τρωω οταν πειναω και αυτο σε μικρες ποσοτητες μπορω να πω. Θα ηθελα πολυ να αυξησω το βαρος μου γιατι δεν αντεχω να ειμαι πετσι και κοκκαλα. Δεν ειμαι και σκελετος αλλα δεν θελω και να καταντησω ανορεξικια (δεν ειμαι).
    Σας παρακαλω, help me!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρένα το βάρος σου είναι πράγματι πολύ μικρό και οπωσδήποτε πρέεπι να το αυξήσεις. Θα ήθελα να σε βοηθήσω γλυκιά μου αλλά το πρόβλημά που αντιμετωπίζεις είναι πέρα από τις δυνατότητές μου. Μπορεί να είναι οργανικό ή ακόμα και ψυχολογικό. Χρειάζεσαι κάποιον ειδικό που θα μπορέσει να εκτιμήσει πολλούς διαφορετικούς παράγοντες και να ασχοληθεί αρκετά, ώστε να μπορέσει να σου δώσει μια αγωγή ραμμένη στα μέτρα σου. Σου συμβουλέυω να το συζητήσεις με τους γονείς σου και να επισκεπτείτε μαζί έναν καλό διαιτολόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος9:23 π.μ.

    kalimera se oloys imai 25 eton prin arketa xronia imuna xondroula ekana dieta k exasa 21 kila imuna kala alla alaxe o metavolismos mu k exasa k alla kila k tora pu ime poli adinati den boro na valo kila tro arketa k pali xano ime 1.60 k 46kila
    ja avto to logo felo na po se olous pu ine 15-17 eton na min kanun dietes aplos as prospatisun na kanoyn igiini diatrofi ja na min exoun diafora provlimata ne ton organismo tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος2:05 μ.μ.

    geia se olous...eimai 1.73 kai eimai molis 53 kila...vevaia exw varh skeleto..kai eimai 15 xronwn..ti mporw na kanw gia na parw varos??...h gantemia mu einai megalh ka8ws exw kalo organismo....trww trww trww alla poso akoma???
    Sas parakalw...dwste idees!!. . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όσον αφορά την διατροφή εστιάσου σε αμυλώδεις Υδατάνθρακες( ρύζι πατατες μακαρόνια κτλπ) περισσότερο καθώς και λιπαρά ψάρια και ωμούς ξηρούς καρπούς.Κυρίως 'ομως ασχολήσου με γυμναστική με βάρη για να αναπτύξεις το μυικό σου σύστημα. Σε ένα γυμναστήριο θα σου δώσουν το κατάλληλο πρόγραμμα για την ηλικία σου και τα κιλά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος6:11 μ.μ.

    geia se olous...!eimai 14 etwn kai exw polu adunata podia...ayto me kanei na niw8w amhxana to kalokairi afou dn mporw na valw sortsakia...uparxei kati pou mporei na me voh8hsei na paxunoun kapws ta podia mou...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος9:36 μ.μ.

    geia!!eimai 18 xronon exo ipsos 1.72 kai eimai mono 46 kila...8elo na paro tlxstn 15 kila gia na bo stn ikaron..pos ginetai auto???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σε πολύ γενικές γραμμές θα πρέπει να αυξήσεις τις ημερήσιες θερμίδες με ποιοτική τροφή και να ασχοληθείς με ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης για να τονώσεις τον μυικό σου ιστό. Για το ακριβές όμως πρόγραμμα θα πρέπει να επισκεφτείς ένα καλό γυμναστήριο και να ζητήσεις ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ασκήσεων αλλά και διατροφή για αύξηση της μυική μάζας. Πολλές κοπέλες το φοβούνται αυτό γιατί πιστεύουν πως θα αποκτήσουν ανδροπρεπές σώμα. Εάν δεν πάρεις ορμόνες δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση! Απλά θα αποκτήσεις ένα δυνατό καλιφτιαγμένο και γραμωμένο σώμα. Εάν είσαι αποφασισμένη λοιπόν να αλλάξεις το σώμα σου επισκέψου ένα γυμναστήριο και καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος7:22 μ.μ.

    geia sas eimai h maria k thelo na valw kwlo oposdipote..pwwwwws???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος9:20 μ.μ.

    geia sas.....8elw na paxino...!! ekana xronia stivo kai to stamatisa giati eixa ena provlima me thn mesi mou kai ekei exasa ta kila mou... apo 55 pou imouna eftasa 45!! kai trww alla den pernw kila... ekana kai eksetaseis na dw an exw thiroeidh alla den exw...ti na kanw????????thelw na parw ksana ta kila mou....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μαρία δες αυτό το άρθρο
    http://www.e-gynaika.com/2008/06/5.html.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Στην κοπέλα που θέλει να παχύνει δες τις προηγούμενες απαντήσεις (όπως αυτήν στις 27 Απριλίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος1:32 μ.μ.

    θα ηθελα την διαιτα αστραπη για να παχυνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαλλον μπερδεύτηκες... Ο τίτλος του άρθρου είναι κάπως περιπαικτικός.... Αυτό που εξηγώ στο άρθρο είναι πως οι δίαιτες αστραπές σε άτομα με παραπανίσια κιλά τα οποία προσπαθούν να αδυνατίσουν οδηγούν μακροχρόνια στην αύξηση του βάρους τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος12:52 π.μ.

    γεια σασ ειμαι 19 χρονον 60 κιλα και 163 cm . 8ελω να χασω κιλα οσο πιο γριγορα γινετε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ελαχιστοποίησε του υδατάνθρακες και κάνε μισάωρο γρήγορο τρέξιμο 4 φορές την εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος9:11 μ.μ.

    Geia sas
    me lene eleni kai edo kai 2 meres diabazo sinexeia dimosieumata sto site sas. einai apla uperoxo!!!!!!! to latrepsa!!!! :D exei ta panta gia ola ta 8emata pou apasxoloun ts ginekes.
    loipon..ego eimai 17 xronon 1.63 kai mexri prin mia ebdomada 82 kila. simera eimai 79.5
    3ero pos exo xasei igra autes tis meres kai oxi lipos.
    pisteuo pos me tn diatrofi pou 3ekinisa mporo na xaso ta 25 kila pou 8elo se 5-6 mines. (exo balei stoxo 1 kilo tin ebdomada)
    sigkekrimena gia proino troo dimitriaka olikis aleseos me gala me 1.5% lipara gia endiameso ena frouto to mesimeri oti exei mageirepsei i mama mou alla to 1/4 tou kanonikou piatou se periptosi pou einai kati ladero..me mia lepti feta psomi olikis aleseos kai ena piato salata (kirios xoriatiki alla me ena poli mikro kommati tiri)..to apogeuma ena giaourti me 2% kai ena frouto kai gia bradu kamia fora salata kai alles fores dimitriaka h frouto. brisko xrono misi ora tin imera gia na gimnasto.(proteimo tn xoro kai etsi bazo mousiki kai xoreuo sto domatio mou sindiazontas askiseis aerobic kai meta kano ligous koiliakous k alles askiseis) eimai kai se periodo e3etaseon sto sxoleio k dn exo perissotero xrono..pisteuete oti 8a ta katafero? einai sostos o tropos pou xrisimopoio? 3exasa na anafero oti pino 2 litra nero tn imera + 2 potiria lipton linea..(epeidi 8eoro kapos akribo to lipton linea pou einai etoimo se mpoukalaki agorasa ta fakelakia kai eftia3a kanonika megali posotita xrisimopoiontas 7 fakelakia se 1,5 litra nero to afisa na kriosei kai to ebala st psigio. peirazei? xanei tipota etsi?) elpizo na min sas kourasa poli! perimeno tin apantisi sas! euxaristo poli poli poli!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος10:45 π.μ.

    Θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιο φαρμακευτικο προιον ή σκευασμα που θα με βοηθησει να παχυνω...Εχω ασχοληθει με βαρη κτλ..τρωω αρκετα..και μαλιστα και αρκετα''παχυντικα'' σνακ.αλλα τιποτα! Ειμαι 1.75,18 χρονων (αρρενας :P) και μολις 58 κιλα...
    Δεν μου αρεσει καθολου το σωμα μου και ιδιαιτερα η μεση μου..:( Ειναι πολυ μικρη-στενη για την ηλικια μου..Σχεδον ντρεπομαι να εμφανιζομαι στην παραλια πλεον...Βοηθηστε παρακαλω νιωθω απαισια με το σωμα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος11:55 π.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!
    ΕΙΜΙ 36 ΕΤΩΝ, ΜΗΤΕΡΑ 1 ΑΓΟΡΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ & ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΙΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ, ΕΒΑΛΑ 10KG ΣΤΑ ΗΔΗ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ, ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΜΑΙ 17KG ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ...

    ΕΧΩ ΥΨΟΣ 1.72μ. & ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΑΡΟΣ 82KG.

    ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ...ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!

    ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ: ΠΗΓΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΡΕΞΙΜΟ & ΧΑΛΑΡΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 5 ΦΟΡΕΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΙΒΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι να πρόσθεσεις περισσότερο πρωτείνη στην διατροφή σου. Διάβασε τα σχετικά άρθρα για περισσότερες λεπτομέρειες μιας και θα βρείς πολλές απαντήσεις εκεί (πραγματικά μου είναι δύσκολο να βρίσκω τον χρόνο να απαντώ με λεπτομέρεια σε όλα τα σχόλια που έχουν πέσει βροχή τον τελευταίο καιρό :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Στην 36χρονη μητέρα( γι΄αυτό λέω να αφήνετε το όνομά σας... :))θα ήθελα να ρίξεις πρώτα μια ματιά στα άρθρα με τα θέματα διατροφής. Θα βρεις πολλές συμβουλές για την διατροφή σου για να μπορέσεις να φτιάξεις μόνη σου ένα πλάνο σωστής διατροφής. Αυτό που μπορώ επίσης να κάνω για να σε βοηθήσω είναι να βάλω τα πιο σημαντικά, σχετικά άρθρα μαζεμένα σε μια σελίδα για να βγάλεις πιο εύκολα άκρη. Εάν μετά χρειαστείς κάποια διευκρίνηση θα χαρώ να σε βοηθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Στο φίλο που θέλει να βάλει κιλά θέλω να πω πως πολλοί θα ήθελαν να είχαν το πρόβλημα του :) Καταλαβαίνω όμως πως για έναν άντρα η πιο μυική εμφάνιση είναι όπως για μας τις γυναίκες η λυγερή και σφικτή σιλουέτα. Νομίζω πως θα βρείς καταπληκτικές συμβουλές και υποστήριξη στο φορουμ του www.bodybuilding.gr. Τα παιδιά εκεί είναι απίστευτα και οι πληροφορίες θησαυρός. Γνωρίζουν επίση καλύτερα από εμένα τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί μυικά ένα ανδρικό σώμα. Ξέρεις άλλο είναι το "έχω ασχοληθεί με τα βάρη" και άλλο το να μάθεις τις τεχνικές προπόνησης και την διατροφή για σωστή μυική ανάπτυξη.
    Για άτομα με εκτομορφικό σωματότυπο, όπως φαίνεται είναι ο δικός σου, η απόκτηση όγκου είναι σωστή πρόκληση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσπαθεια. Τα τελικά αποτελέσματα όμως μπορεί να είναι εκπληκτικά ;). Ρίξε λοιπόν μια ματιά στο φορουμ που σου είπα και όποτε βρεις χρόνο θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου και την πρόοδό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος11:27 π.μ.

    geia sas..me lene katerina k eimai 15 etwn..
    exw upsos 1.78 k eimai 53 kila..eimai polu adunath k oloi m to lene:(
    mou exoun dhmiourghsei ena mikro comblex,alla re paidia trww polu..t ginetai?den borw n katalabw..
    peite m thn gnwmh sas..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Kατερίνα μου διάβασε τις προηγούμενες απαντήσεις μου σε παρόμοιες ερωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος7:00 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ 16 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΓΑΜΠΕΣ ΜΟΥ..ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ 'ΜΙΚΡΥΝΟΥΝ'.ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΜΥΙΚΟΣ ΟΓΚΟΣ...ΘΑ ΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλύτερα να επισκεφτείς ένα γυμναστήριο να σε δουν από κοντά. Το πιο πιθανό είναι κατασκευαστικά να έχεις αναπτυγμένο μυικό σύστημα παραπάνω από το κανονικό και αυτό δυδτυχώς είναι σχεδόν αδύνατο να το αλλάξεις. Μπορεί όμως να έχεις και μεγαλύτερη εναπόθεση λίπους, σε αυτήν την περίπτωση μιά διατροφή για μείωση λίπους μπορεί να βοηθήσει κάπως αν και πάλι δύσκολα ελλατώνετται το τοπικό λίπος. Μπορείς να κάνεις γυμναστική να δυναμώσεις άλλα μέρη του σώματος σου. Αλλά όλα αυτά είναι εικασίες μιας και δεν έχω την πραγματική εικόνα. Γι΄αυτό όπως είπα και στην αρχή πήγαινε σε ενα γυμναστήριο όπου θα σου δώσουν ένα κατάλληλο πρόγραμμα για να βελτιώσεις με γυμναστική και διατροφή την συμμετρία στο σώμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. geia sas !
    eimai 14,5 xronwn eimai 1,55 k eimai 39 kila
    oloi mou lene oti ime adunath k tetoia. . ok ime
    kai thelw para polu mexri n anoi3oun ta sxoleia na valw 4-5 kila. .pwc mporw??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κέλυ Διάβασε τις απαντήσεις μου σε παρόμοιες ερωτήσεις στα παραπάνω σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος1:10 π.μ.

    Geia sas einai h prwth fora pou grafw gia sumvoulh kai anupomwnw na thn akousw eimai 15 sta 16 exw u4os 1.76 kai eimai 47 kila den exw kanena provlhma me to swma m anti8eta mou aresei..alla to provlgma einai oti etoimazomia na paw sto lukeio kai 8a h8ela na fainomai gia thn hlikia m kai oxi mikroterh anyway!!..gnwrizw pws dn uparxei kapoio provlhma ugeias!! Please dwste m mia sumvoulh den viazomai apla na 3erw..euxaristw polu.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Διάβασε τα προηγούμενα σχόλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος10:28 μ.μ.

    Καλησπερα, ειμαι η Δαναη, 23 ετων φοιτητρια ,δεν καπνιζω δεν πινω , το υψος μου ειναι 1.68 και τα κιλα μου (απο 48) πλεον ειναι 44. Ολοι μου λενε ποσο αδυνατη μοιαζω. Εμενα μου αρεσει να τρωω υγιεινα, λαιτ προιοντα και προσεκτικα. Οτι δηποτε δεν μου προσθετει καθαρο λιπος. Το σιχαινομαι. Καμια λυση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Σαφέστατα Δανάη!!! Βάλε στο πρόγραμμά ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη. Θα αποκτήσεις μυική μάζα και όχι λίπος. Σημαντικό είναι επίσης να συμπεριλαμβάνεις στην διατροφή σου επαρκή ποσότητα πρωτεινών ιδιαίτερα μετά την άσκηση.
    Διάβασε όμως και τα σχετικά άρθρα που έχω γράψει για περισσότερες σχετικά πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος6:05 μ.μ.

    Θα χαιρομουν αν μου δινατε καποιο λινκ.
    Στοχος μου θα πρεπει να ειναι τα 48, τα 50, τα 53 τι? Δυσκολευομαι να μπω σε προγραμμα επειδη μενω μονη μου καθως τοσα χρονια ετρωγα μικρες μεριδες και υγιεινο φαγητο (μοσχαρι, πολυ κοτοπουλο χωρις πετσα και ρυζι, κολοκυθακια κτλ). Επισης πιστευω οτι αν φαω μπουγατσα η πιο κοκα κολα-σοκολατουχο γαλα θα χαλασει αμεσως το σωμα μου (ειχα να πιω χρονια!!)...
    Σε μια επισκεψη μου σε διατροφολογο μου ειπε οτι ειμαι οκ, σε μια δευτερη σε αλλον μου "βρηκε" θεμα τροφικης δυσανεξιας (μελι, γιαουρτι, μοσχαρι, καροτο, σχεδον τα μισα απο οτι ετρωγα!!)
    Μπορει να ισχυει κατι τετοιο?
    Θα ηθελα κατι πιο συγκεκριμενο, το να αυξησω το μεγεθος του πιατου και πιο πολλες πρωτεινες+ασκηση δεν μου λεει και πολλα :)
    Ευχαριστω. Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Δανάη βρίσκομαι σε διακοπές με ελάχιστο χρόνο στην διάθεσή μου για να δώσω πιο αναλυτικές συμβουλές.
    Σου επαναλαμβάνω πως χρειάζεται να αυξήσεις την μυική σου μάζα. Διαβασε τις πληροφορίες στα παρακάτω link και ιδιαίτερα στο θέμα των ασκήσεων όπου εξηγώ πως μπορεί να επιτευχθεί μυική ανάπτυξη.

    http://www.e-gynaika.com/p/get-fit.html

    http://www.e-gynaika.com/p/blog-page.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος3:57 μ.μ.

    γεια σας ειμαι 25 ετων, εργαζομαι κ εχω κ μια κορουλα 18μηνων. ημουν 60 κιλα κ 165 υψος λιγο πριν μεινω εγκυος επεσα στα 49 μετα που γεννησα παλι τα ιδια.. εδω κ 1 χρονο προσπαθω να παρω κιλα τωρα πια ειμαι 51 8ελω να βαλω 5-6 κιλα ακομα αλλα δεν μπορω. χρειαζομαι καποια διατροφη...
    υ.σ. δε υπαρχει χρονοσ για γυμναστικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Όσο και εάν ακούγεται περίεργο το να βάλεις βάρος ένα άτομο που απο την φύση του είναι πολύ αδύνατο είναι πολύ πιο δύσκολο από το να χάσει βάρος ένα άτομο με προδιάθεση για επιπλέον κιλά.
    Δεν μπορώ να δώσω κάποιο συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα για αύξηση βάρους ιδίως χωρίς να γνωρίζω τις τωρινές σου διατροφικές συνήθειες, όπως το είδος και την ποσότητα των τροφών που τρως σε καθημερινή βάση, εάν έχεις κάποιο πρόβλημα στον θυροειδή και άλλα θέματα που θα πρέπει να τις συζητήσεις αναλυτικά με ένα διατροφολόγο. Πρέπει επίσης να γίνουν κάποιες απαραίτητες εξετάσεις για να μπορεί να δωθεί μια διατροφή για αύξηση βάρους.

    Γενικά μιλώντας όμως όταν δεν υπάρχουν ιατρικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν, ο μόνος υγιεινός τρόπος για να αυξήσεις την μυική σου μάζα είναι να κάνεις συστηματικά βάρη και μετά να τρώς ισσοροπημένα, ποιοτικά και μεγάλες ποσότητες. Χωρίς γυμναστική και μόνο με διατροφή πολλών θερμίδων, είναι αμφίβολο πόσο σωστά θα προστεθούν στο σώμα σου τα έξτρα κιλά που θα πάρεις.
    θα μπορούσα να σου πω πχ να αυξήσεις πολύ τους υδατάνθρακες, συνήθως αυτό παχαίνει τον περισσότερο κόσμο αλλά όχι όμως όλους. Γνωρίζω άτομα που μπορεί να τρέφονται με γλυκά και όμως δεν παίρνουν γραμμάριο.
    Επίσης θα μπορούσες να αυξήσεις πολύ και τα καλά λιπάρα (σε καμμία περίπτωση όμως τα ζωικά/κορεσμένα)πχ ξηρούς καρπούς, λιπαρά ψάρια, ελαιόλαδο κλπ. Αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα βοηθήσει στην δική σου περίπτωση. Πάντως το ελαιόλαδο προσφέρει καλές και ασφαλείς θερμίδες στην διατροφή.

    Επίσης το τελευταίο που μπορώ να σου προτείνω που θεωρώ επίσης ασφαλές και μπορείς άνετα να κάνεις για να δώσεις στο οργανισμό σου την ώθηση να προσθέσει κάποια ποιοτικά κιλά είναι να πίνεις (επιπλέον από τα γεύματα σου) ένα πρωτεϊνικό ρόφημα ορού γάλακτος με έξτρα υδατάνθρακες δυο με τρεις φορές την εβδομάδα. θα βρεις τέτοια ροφήματα στα καταστήματα με είδη γυμναστικής.
    Πάντως για σωστή αύξηση κιλών θα σου πρότεινα να δεις και διαιτολόγο πρώτα και επίσης να μπορέσεις να βρεις λίγο χρόνο για ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος2:18 π.μ.

    θελ ω να χασω 7 κιλα....πως θα τα καταφερω...πηγαινω γυμναστηριο περιπου ενα μηνα και δεν εχω χασει ουτε γραμμαριο...
    τι να κανω??
    βοηθηστε με ειμαι σε απογνωση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αυτό δεν λέει τίποτα. Το θέμα είναι τι πρόγραμμα ακολουθείς στο γυμναστήριο και πολύ σημαντικό τι τρως μετά. Γιατί δεν συμβουλεύεσαι το γυμναστή στο γυμναστήριο να σου δώσει ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος1:51 μ.μ.

    κανω αεροβια,και λιγα βαρη για τα ποδια απο κει που θελω να χασω....θελω να αδυνατισουν τα ποδια μου..πωσ θα τα καταφερω γιατι ειναι παρα πολυ χοντρα...
    τρωω τ απογευμα μετα τ γυμναστηριο κανα φρουτο η κοτοπουλο η σαλατα,,αλλα το βραδυ δεν τρωω,,,

    κα Μαρια δινεισ πολυ καλεσ συμβουλεσ..βοηθησε με κι εμενα!!!
    θελω εστω να χασω 3-4 κιλα σε κανα μηνα μπορω??
    μηπως ξερεισ με ποια οργανα να αδυνατισω στα ποδια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Σε αυτήν την φάση δεν θα σε συμβούλευα να κάνεις βάρη στα πόδια. ούτε υπάρχει κάποιο όργανο που να διώχνει το λίπος τοπικά. Η τοπική άσκηση δυναμώνει τους σχετικούς μυς δυστυχώς όμως δεν διώχνει το λίπος από το σημείο που γυμνάζουμε αλλά από οποιοδήποτε σημείο του σώματος βρίσκει πιο εύκολο να αδειάσει τις λιποαποθήκες. Το τοπικό πάχος είναι το πιο "πεισματάρικο" και δύσκολα αντιμετωπίζεται, είναι δε το τελευταίο που φεύγει από το σώμα μας όταν χάνουμε βάρος. Το πρόγραμμα που σου συστήνω είναι αερόβια με 40λεπτο ήπιο τρέξιμο ή σε ελλειπτικό 5 φορές την εβδομάδα, ασκήσεις με βάρη για το επάνω μέρος του σώματος 2 φορες την εβδομάδα και διατροφή με χαμηλό ποσοστό σε υδατάνθρακες και περισσότερο πρωτείνες. Προσοχή ιδίως στους απλούς και αμυλώδεις. Διάβασε τα άρθρα μου για διατροφή γιατί τα έχω αναφέρει ήδη όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις πολύ αναλυτικά. Ανάλογα με το βάρος σου την ηλικία θα πρέπει να υπολογίσεις τις θερμιδικές σου ανάγκες και να είσαι κάθε μέρα μειον 500 θερμίδες ( 250 από άσκηση και 250 από θερμιδική υποκατανάλωση) για να χάσεις μισό κιλό λίπους κάθε εβδομάδα. Χρειάζεται να στερηθείς 7000 θερμίδες για να χασεις ένα κιλό λίπους. Κάνοντας τα μαθηματικά αυτό σημαίνει πως με αυτόν τον ρυθμό χρειάζεσαι 1 μήνα για να χάσεις υγιεινά 2 κιλά λίπους. Σε δύο μήνες 4 κιλά αλλά έτσι δεν μαπινεις σε φαύλο κύκλο να ξαναπάρεις αμέσως τα κιλά και να χαμηλώσεις τον μεταβολικό σου ρυθμό.
    Εγγύηση όμως για το αν αυτά τα κιλά θα φύγουν από τα πόδια και πάλι δεν υπάρχουν. Όπως και να έχει όμως χαμένη από ένα τέτοιο πρόγραμμα άσκησης δεν θα βγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ανώνυμος12:17 π.μ.

    αν κανω ελλειπτικο 6 φορεσ την εβδομαδα απο 30 λεπτα θα αδυνατισουν τα ποδια μου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος12:30 π.μ.

    ειμαι 1.58 και 55 κιλα!
    θελω να παω στα 48 που ημουν και περισυ.αλλα επειδη διαβαζα πολυ.ετρωγα συγχρονωσ και πολυ και πηρα 7 κιλα...
    πεσ μου τι ακριβωσ πρεπει να σταματησω να τρωω για να ξαναπαω στα 48 κιλα!
    ποσεσ θερμιδεσ πρεπει να καταναλωνω ημερησιωσ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Διάβασε τα άρθρα μου σχετικά με την διατροφή. Μπορώ μόνο να βοηθήσω απαντώντας κάποια συγκεκριμένη απορία και δίνοντας συμβουλές προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν είναι εφικτό να αφιερώνω τον χρόνο που χρειάζεται για να φτιάχνω αναλυτικά πρόγραμματα διατροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ανώνυμος7:00 μ.μ.

    γειά σας,με λένε Βούλα,είμαι 15 ετών,έχω βάρος 46 κιλά και ύψος 1,62 και θα ήθελα να πω αν υπάρχει άσκηση για αύξηση στήθους.Βασικά το σώμα μου είναι κανονικό,ούτε πολύ αδύνατη ούτε πολύ χοντρή.Το πρόβλημα μου είναι ότι έχω πολύ μικρό στήθος,σχεδόν ανύπαρκτο,και το καλύπτω το πρόβλημα,με σουτιέν ενίσχυσης και ντέπομαι να πάω στην παραλία,ώστε να μη φανεί ότι δεν έχω μεγάλο στήθος:S
    .Θα ήθελα να μου πέιτε,υπάρχει ειδική διατροφή ή άσκησεις για την αυξησή του.Σας παρακαλώ,please?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Βούλα οι ασκήσεις στήθους δεν αυξάνουν τον όγκο στο στήθος αλλά έχουν να κάνουν με καλύτερη υποστήριξη του. Αλλά βρε κορίτσι μου είσαι μόλις 15 χρονών. Το σώμα σου αναπτυσσεται ακόμα και είναι υπερβολικό να νιώθεις τόσο άγχος για την έλλειψη κάποιων καμπύλων στο σώμα σου. Σε ένα με δυο χρόνια το πιο πιθανό είναι να παρατηρήσεις ευχάριστες αλλαγές στο σώμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ανώνυμος9:05 π.μ.

    γεια σας!!ειμαι 17χρονων και 42 κιλα θα ηθελα να βαλω κανα 7-8 κιλα...γιατι ειμαι πολυ αδυνατη!!!τι μου συμβουλευεται να κανω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μικρή μου φίλη διάβασε τις απαντήσεις που έχω δώσει σε παρόμοιες περιπτώσεις στα προηγούμενα σχόλια πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ανώνυμος12:04 π.μ.

    τα διαβασα αλλα δεν εχω παντα ορεξη να τρωω και πιο πολυ βαριεμαι και ξεχνιεμαι :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ανώνυμος4:32 μ.μ.

    γεια σας..ειμαι η Γεωργία ειμαι 14 ετων,εχω βαρος 39 κιλα και υψος 1,60..τι με συμβουλεβετε να κανω για να βαλω 8-10 κιλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Γεωργία μου έχω ήδη απαντήσει σε παρόμοιες ερώτησεις. Διάβασε τα σχόλια πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ανώνυμος3:58 μ.μ.

    ime 22hronon ime 73kila to ipsos mu ine 162 pira afta ta kila prin 6 hronia tote imun 50 ke ia ligotero apo 1hrono pira shedon 25 kila.den boro na kano dietes arhizo ke ta paratao doste mu kamia sinvoli pos na haso kila pistevo oti an gino 60 kila ta ime mia hara .sas efharisto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις greeklish... Είναι τόσο άσχημη γραφή...
    Βασικά ούτε και εγώ μπορώ να ακολουθήσω συγκεκριμένη δίαιτα. Αλλά ούτε και χρειάζεται. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τρως μικρά υγιεινά γεύματα 5-6 φορές την ημέρα. Ούτε θα περιορίζεσαι σε συγκεκριμένες τροφές ή μενού και ούτε θα μένεις νηστική πολλές ώρες για να πεινάς.
    Διάβασε τα άρθρα που έχω γράψει για υγιεινή διατροφή. Επίσης βάλε και άσκηση στο πρόγραμμά σου τρεις φόρες την εβδομάδα. Είναι απαραίτητο για να βελτιώσεις το μεταβολισμό σου ενώ θα χάνεις κιλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν απαντώ πλέον σχόλια εδώ. Επισκεφτείτε με στο νέο μου blog www.SpaStoSpiti.gr

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.